fbpx
halloween camper

6 locaties om te bezoeken tijdens Halloween met de camper

Halloween, de vooravond van Allerheiligen, staat weer voor de deur! Er zijn volop locaties te vinden die je kunt bezoeken tijdens Halloween. Maak bijvoorbeeld een bijzondere wandeling over de Caminito del Rey in Spanje en ontdek de legenden van het Zwarte Woud. Of bezoek dichter bij huis zogenoemde ‘spookdorpen’ in Groningen en Antwerpen. Deze locaties behoren tot de meest bijzondere om te bezoeken tijdens Halloween met de camper.  

1. Spookdorpen, Nederland en België

In Nederland en België vind je verschillende ‘spookdorpen’. Deze dorpen zijn helemaal verlaten, maar wel volledig ingericht. Het zou er dus zomaar kunnen spoken! In Nederland is onder andere het Groningse Marnehuizen een aanrader voor een bezoek. Dit is het grootste oefendorp van Nederland voor militairen. Er woont hier helemaal niemand, maar het ziet er wel levensecht uit: in de straten staan gewoon afvalbakken en auto’s, en er zijn ook winkels en een school. Erg bizar om zo’n leeg dorp te zien! Omdat het militair oefenterrein is, mag je hier natuurlijk niet naar binnen. Wel loopt er een wandelroute langs de plek, zodat je toch kunt spieken naar dit bijzondere dorp!

Ook het Belgische spookdorp Doel, in de buurt van Antwerpen, is bijzonder. Vroeger was dit een bloeiend industriedorp, maar dat veranderde aan het eind van de jaren 60 omdat er plannen kwamen om de haven van Antwerpen uit te breiden. Door de jaren heen liep het dorp daarom steeds verder leeg. Er wonen inmiddels nog maar ongeveer 20 inwoners, tegenover bijna 1300 voordat het leeg begon te lopen. In het dorp vind je vandaag de dag volop leegstaande huizen die met graffiti bespoten zijn. Her en der staan ook losse spullen op straat. Je mag de huizen niet betreden, maar ook vanaf de buitenkant ziet dit dorp er al spookachtig uit! Dat maakt het een perfecte bestemming met de camper tijdens Halloween.

In de buurt van Marnehuizen kun je onder andere in Lauwersoog overnachten. Voor een bezoek aan Doel overnacht je in Antwerpen.

2. Het Zwarte Woud, Duitsland

Het Zwarte Woud zit vol met mythes en legenden en is daarom de perfecte locatie om te bezoeken met de camper tijdens Halloween. Zo zouden er in de Mummelsee waternimfen wonen die vroeger de dorpsbewoners hielpen met de dagelijkse taken. Waternimfen zouden volgens verschillende mythen helpen met de bescherming van rivieren, meren en andere waterbronnen. Daarnaast stond er op de Fremersberg een klooster waar monniken geesten zouden vangen die ze in zogenoemde klopgeestgraven stopten. En dit zijn nog maar een paar van de vele mythen en legenden van het gebied! Bij de vele kastelen en valleien die je in het gebied vindt, voelt het ook net alsof je regelrecht in een sprookje stapt.

Tijdens je bezoek met de camper aan het Zwarte Woud kun je de mooiste herfstwandelingen- en fietstochten maken vanaf de camper. Daarnaast barst het gebied van de gezellige dorpjes en stadjes zoals Freiburg, wat een goede uitvalsbasis is om de natuur te ontdekken. Onder andere de middeleeuwse stadstorens zijn hier de moeite waard om te bewonderen.

In het Zwarte Woud overnacht je onder andere bij de boer bij camperplaats Wanglerhof.

Tijdens de Sprookjesroute ontdek je ook een magisch stukje Duitsland. Tijdens deze camperroute komen er namelijk verschillende sprookjes letterlijk tot leven! Je komt ook alles te weten over de Gebroeders Grimm. Hier lees je alles over de hoogtepunten van de route.

Halloween camperreis
- In het Zwarte Woud ga je op zoek naar de mooiste mythen en legenden. 

3. Viaduct van Millau, Frankrijk

Over de rivier de Tarn loopt bij het Franse Millau het Viaduct van Millau. Dit is met 343 meter de hoogste brug van Europa, dit is zelfs hoger dan de Eifeltoren! Hoogtevrees moet je dus niet hebben wanneer je over de brug heenrijdt, wat het een echte locatie maakt voor durfvals! Er werd gestart met de bouw aan het eind van 2001 en in 2004 werd deze in gebruik genomen. Naast dat je er overheen kunt rijden met de camper, kun je ook een kano huren om er onderdoor te kanoën. Er is ook een bezoekerscentrum bij de brug waar je alles leert over de ontwikkeling van het viaduct. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht op het imposante bouwwerk!

Wil je het viaduct vanaf een afstandje bekijken, dan kan dat onder andere bij de stopplek l’Aire de Vision op de Causse de Brocuéjouls en in het plaatsje Payre. Payre staat vooral bekend om zijn bijzondere grotwoningen. Daarnaast is de Gorges du Tarn een prachtige kloof op korte afstand van Millau. Hier en in de rest van de omgeving rond Millau kun je heerlijk wandelen tijdens je camperreis!

In Millau overnacht je bij Camping-Car Park Millau.

Gaat je volgende camperreis naar Frankrijk? Hier lees je alle informatie die je nodig hebt.

Halloween camperreis
- Het Viaduct van Millau is zelfs hoger dan de Eiffeltoren.

4. Ben Nevis, Schotland

Fort William ligt aan de voet van de Ben Nevis en wordt niet voor niets de outdoor hoofdstad van Schotland genoemd. Je kunt hier namelijk heerlijke wandelingen maken, waaronder naar de top van de Ben Nevis. Dit is met 1344 meter de hoogste bergtop van Groot-Brittannië. Je kunt dus het best een hele dag uittrekken voor je klim! De klim staat bekend als een eenvoudige tocht omdat er een breed wandelpad is en is dus ook goed te doen voor beginnende wandelaars.

In Fort William vindt je naast de vele wandelingen door de ruige omgeving ook de restanten van een oud fort – het fort waar de plaats zijn naam aan dankt - en het West Highland Museum. Hier leer je alles over de geschiedenis van Fort William, de Jacobieten en het leven in de Schotse Highlands.

Voor een bezoek aan de Ben Nevis overnacht je bij Loch Katrine in Callander.

5. Caminito del Rey, Spanje

De Caminito del Rey, vertaald het Koningspad, is een spannende wandelroute in het zuiden van Spanje. Hier wandel je namelijk boven de kloof Desfiladero de los Gaitanes op een smalle houten vlonder! Dit stond vroeger bekend als één van de gevaarlijkste wandelpaden van de wereld, maar vandaag de dag is deze route goed zelfstandig te lopen. Sinds 2015 is het wandelpad gerestaureerd en is het open voor bezoekers. Voorheen probeerden sommige waaghalzen het pad ook uit, maar dit liep helaas niet altijd goed af. Door het brede pad, de verankeringen en de leuningen kun je de route nu veilig lopen. De route is in totaal zo’n 7,7 kilometer lang en ligt op 100 meter hoogte. Op sommige punten kunnen de echte durfvals naar beneden kijken, want er liggen regelmatig glasplaten op de route waardoor je recht naar beneden naar de kloof kunt kijken.

Om de Caminito del Rey te bezoeken, overnacht je in El Chorro bij Casa la Paz.

Halloween camperreis
- Vroeger was de Caminito del Rey één van de gevaarlijkste wandelpaden van de wereld. 

6. De menhirs bij Carnac, Frankrijk

Bij het Franse Carnac vind je wel 3000 menhirs, grote stenen die uit de steentijd stammen. De menhirs staan verspreid over verschillende locaties rondom Carnac. De indrukwekkende stenen staan hier sinds ongeveer 5000 tot 3000 voor Christus. Hoe men toentertijd de stenen heeft kunnen verplaatsen, is tot op de dag van vandaag een raadsel. Ook de functie van de stenen is onbekend. Er wordt vermoed dat de stenen met de stand van de zon en de maan te maken hebben of dat het een soort kalender is. Je kunt de menhirs bewonderen tijdens een wandeling langs de verschillende locaties tijdens je camperreis.

Wil je nog meer historie bewonderen in Carnac, dan kan dat bij het Musée de Préhistoire Carnac. Hier bewonder je verschillende prachtige archeologische opgravingen.

In Carnac overnacht je bij camperplaats Menhirs Nord.

Wil je ook maandelijks volop reisinspiratie in je mailbox krijgen voor je volgende camperreis? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

ANWB Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende continent kennen aan de hand van de 24 complete routes!
Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!