fbpx
Zwarte Woud camper

Op pad: actieve campertrip door het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Duitsland biedt naast verschillende bergen en bossen voor lange wandelingen ook de nodige cultuur en ontspanning in de vele kuuroorden. Rijd een camperroute langs deze hoogtepunten of kies één plaats uit, het is allemaal mogelijk. Onderweg kom je geheid de koekoeksklokken tegen, die oorspronkelijk uit het Zwarte Woud komen, en tal van typisch Duitse dorpjes, waardoor je je hier in het échte Duitsland waant!

Freiburg

Het historische Freiburg wordt ook wel de hoofdstad van het Zwarte Woud genoemd. Freiburg is een echte studentenstad, wat ervoor zorgt dat het een bruisende stad is. De Altstadt – het oude centrum - is volledig een voetgangerszone, maar vanaf Wohnmobilstellplatz Freiburg ben je in 30 minuten lopen in het centrum! Vlak buiten het centrum ligt de Schlossberg. De berg is te bereiken via een kabelbaan of via één van de twee wandelroutes. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende heuvels!

Freiburg camper

Feldberg

Welkom bij het hoogste punt van het Zwarte Woud! Als het helder weer is, schijn je vanaf hier zelfs de Alpen te kunnen zien liggen. In de winter is dit een bekend wintersportgebied, maar in de zomer is het een waar wandel- en fietsparadijs. Trek er hier dus lekker op uit voor een stevige wandeling of fietstocht en kom daarna bij met een heerlijk Duits biertje in je hand.

Voor de Feldberg kun je het best overnachten in het nabijgelegen Titisee of bij Wohnmobil Stellplatz Todtnau.

Titisee

Titisee vormt een momentje van ontspanning na de activiteiten op de Feldberg. Ten eerste ligt hier ook het meer Titisee, een groot meer waar je heerlijk in kunt zwemmen of aan watersport kunt doen. Het dorpje staat bekend om zijn koekoeksklokken, waar je in de rest van het Zwarte Woud ook geheid de meest aparte creaties van tegen komt! Voor de liefhebbers ligt hier ook het Badeparadies Schwarzwald, een groot zwemparadijs waar je zowel kunt recreatiezwemmen als naar de sauna kunt gaan. Wanneer je nu toch in Titisee bent voor je ontspanning, vergeet dan niet om ook een stukje echte Schwarzwalder Kirschtaart, een heerlijke kersentaart, te eten welke doordrenkt is van het kersenwater!

In Titisee kun je overnachten met je camper bij Camping Bankenhof.

Bezoek tijdens je camperreis door Duitsland ook deze 4 mooiste kastelen van het land. Een romantische camperreis gegarandeerd! 

Titisee camper

Triberg

Triberg im Schwarzwald staat vooral bekend om zijn prachtige watervallen. Dit zijn de grootste watervallen van Duitsland! In ongeveer een kwartiertje wandelen door het bos vanaf het centrum zit je bij de watervallen. Naast de wandeling naar de watervallen zijn er natuurlijk nog veel meer wandelmogelijkheden rondom Triberg. In het plaatsje vind je ook het Schwarzwaldmuseum, waar je alles kunt leren over de geschiedenis van de streek. Door de typisch Duitse huisjes is Triberg een echt historisch Duits plaatsje waar je ontspanning en actief bezig zijn goed kunt combineren doordat je binnen een paar minuten te voet in de natuur zit!

Overnacht vlak buiten het centrum van Triberg met je camper bij camperplaats Triberg im Schwarzwald.

koekoeksklok Zwarte Woud camper

Baden-Baden

Na al deze activiteiten ben je misschien wel toe aan wat ontspanning. Daarvoor zit je in Baden-Baden goed! Hier zijn misschien wel de bekendste kuurbaden van Duitsland te vinden. Daarnaast heeft het stadje zelf ook veel te bieden. Het oude stadscentrum is tijdens beide wereldoorlogen onbeschadigd gebleven, dus je kunt deze nog in al zijn pracht en praal bewonderen! Ook is er een ruïne te bezoeken van – hoe kan het dan ook anders met deze plaatsnaam- Romeinse baden.

Voor na je bezoek aan de ruïnes zijn er natuurlijk een aantal Biergartens om een fris biertje te nuttigen. Mocht je nog energie hebben na het vele wandelen door het woud de voorgaande dagen, dan liggen er ook nog genoeg mooie wandelroutes in de buurt. Baden-Baden ligt ook nog eens strategisch om langs te rijden op de terugweg, dus dat is ideaal wanneer je alle plaatsen uit dit artikel aandoet!

Bij Baden-Baden kun je overnachten bij Wohnmobilparkplatz Baden-Baden.

Ontdek nog meer mooie natuurgebieden in Duitsland te voet vanaf de camperplaats. Deze locaties behoren tot de pareltjes van het land. 

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 2

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Duitsland, incl. reis- & routetips!
Camperboek Duitsland

ANWB Camperboek Duitsland

Reis dwars door Duitsland en leer dit fascinerende land kennen aan de hand van de 20 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!