fbpx
Frankrijk camper camperreis

5 redenen waarom Frankrijk de perfecte bestemming is voor je volgende camperreis

Het camperseizoen is begonnen en dit zorgt voor de nodige vakantiekriebels. De grote vraag is natuurlijk: ‘waar kan ik heen met de camper?’ Er zijn talloze bestemmingen waar je met de camper naartoe kunt gaan. Maar wat dacht je van Frankrijk? Dit land heeft het allemaal. Van prachtige natuurgebieden tot aan de leukste dorpjes en steden. Wij geven 5 redenen waarom Frankrijk de perfecte bestemming is voor je volgende camperreis.

1. Dorpjes & steden met een rijk verleden

De eerste reden waarom je Frankrijk moet bezoeken zijn de historische steden en dorpjes. Wanneer je met de camper door het binnenland van Frankrijk rijdt, kom je ze overal tegen. Van de kleurrijkste dorpjes in de Elzas tot de meest bijzondere steden in de Languedoc. Ze hebben bijna allemaal een rijk verleden en dit zie je dan ook terug. Er zijn weinig landen waar je zoveel monumenten en musea kan bezoeken als in Frankrijk. Met deze ANWB campergids leer je meer dan 160 kleine, gezellige en bijzondere Franse dorpjes kennen. Je leest over hun geschiedenis, culinaire tradities en bijzondere bezienswaardigheden. Ook ontdek je prachtige fietsroutes door deze dorpen en weet je zeker dat je helemaal voorbereid naar Frankrijk gaat!

camperreis Frankrijk dorpjes

- Nergens ter wereld vind je zoveel monumenten als in Frankrijk!

2. Bewonder de prachtige natuur tijdens je camperreis

Wist je dat bijna 50% van het totale grondgebied van Frankrijk uit landbouwgrond bestaat? Je kunt dan ook op vele plekken in Frankrijk overnachten op privéterreinen van Franse wijnboeren en andere landbouwers. Op deze manier word je wakker met een prachtig uitzicht op een Franse wijngaard en kun je vanaf je camperplaats een wandeling maken. De natuur van Frankrijk heeft namelijk veel te bieden en is nooit ver weg. Door het afwisselend landschap kun je vele activiteiten ondernemen tijdens je camper-avontuur in dit prachtige land. Laat je rondleiden door een van de vele wijngaarden of ga met een kano het water op. Wil je gratis overnachten met de camper bij ruim 2100 wijnboeren in Frankrijk? Maak dan hier kennis met France Passion. Op deze manier ervaar je het echte boerenleven!

natuur Frankrijk camperreis

- Sla de watervallen in Frankrijk zeker niet over!

3.Wandel door de bergen

Frankrijk is rijk aan bergen! Waarschijnlijk ken je de Franse Alpen wel, maar het land heeft zoveel meer mooie berggebieden. Je kunt dan ook op veel plekken in Frankrijk een mooie wandeling maken in de bergen. Het maakt niet uit of je nu een lange wandeling wil maken of een korte wandeling in de bergen vlakbij zee. Het is allemaal mogelijk in de bergen van Frankrijk. Bij veel camperplaatsen zijn er leuke wandelroutes te vinden, maar ook op internet vind je vele wandelkaarten die je door de bergen van Frankrijk leiden. Een ding is zeker, je kijkt je ogen uit!

bergen Frankrijk camperreis camperstop

- Proef de bergsferen in Frankrijk. 

4.Overnachten aan het water

Tijdens een camperreis in Frankrijk kun je niet om het water heen. De westkust is alleen al 1600 kilometer lang! Dit geeft je de kans om te overnachten met de camper aan het water. Mocht je je afvragen waar je met de camper aan het water kunt staan? Dan kun je gebruik maken van deze gids. Hierin vind je de 200 mooiste camperplaatsen aan het water. Van grote camperparken aan zee tot de wat eenvoudige camperplaatsen aan een stromende rivier. Het is niet alleen heerlijk om te overnachten aan het water, het geeft je ook vele mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Huur een bootje en ontdek Frankrijk vanaf het water, breng een bezoek een van de watervallen of kom lekker tot rust op het strand.

camperreis water overnachten Frankrijk

- Kom even lekker tot rust op een van de vele stranden. 

5. Bourgondisch genieten!

De Franse keuken mag niet missen op dit lijstje! De Fransen zijn echte Bourgondiërs. Dit alleen al is een goede reden om met de camper richting Frankrijk te reizen. Hier kun je de lekkerste kazen, crêpes en quiches proeven. De beste manier om de traditionele gerechten van dit land te ontdekken is op een markt. Bijna ieder dorpje of stad in Frankrijk heeft een lokale markt die wekelijks terugkeert.

Sarlat Frankrijk markt

- Op de markt in Frankrijk kun je terecht voor de lekkerste streekproducten. 

Tijdens je camperreis door Frankrijk is de Camperstop-App bijna onmisbaar. Deze app bevat ruim 12.000 camperplaatsen. Op deze manier kun je in één oogopslag zien welke camperplaatsen bij jou in de buurt liggen.

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Facile-en-Route campergids Europa

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!

Gerelateerde artikelen