fbpx
waarheen met camper in september Galtr

De beste camperbestemmingen in Europa in september!

De zomer komt bijna tot zijn einde en de toeristen verdwijnen langzaam uit de meest drukbezochte Europese vakantiebestemmingen. Eigenlijk is september een hele fijne maand om op camperreis te gaan! De drommen mensen zijn weg en het weer is nog steeds aangenaam. Ook zijn er in september meerdere interessante evenementen in Europa die je zeker eens meegemaakt moet hebben. Benieuwd naar onze favoriete bestemmingen voor deze maand? Lees dan snel verder!

Almabtrieb, Oostenrijk

Van half september tot en met begin oktober vindt overal in Oostenrijk de Almabtrieb plaats. Tijdens deze boerentraditie wordt het vee veilig de berg afgeleid om terug naar de stal te gaan voor de winter. Alle koeien, kalfjes, stieren, ossen, schapen en geiten worden prachtig versierd met hoofdtooien en bellen, wat deze optocht een beeldschoon spektakel maakt.

De belangrijkste en grootste Almabtriebe vinden plaats in Oostenrijkse deelstaten Tirol, Salzburgerland en Vorarlberg. Zorg dus dat je in de buurt bent van deze gebieden als je het boerenspektakel wilt bewonderen. In Vorarlberg kun je met je camper overnachten bij de Zeinissee, op de grens met Tirol en omgeven door prachtige bergen. Ook dicht bij de grens met Liechtenstein ligt een camperplaats, namelijk Stellplatz Mathis. Verblijf je liever in Tirol? Dan kun je je camper parkeren bij Alpin Seefeld, Bauernhof Schönachhof of Gasthof Humler-Hof. Houd wel de data van de Almabtriebe in de gaten, de evenementen liggen namelijk verspreid over de maanden september en oktober!

Versierde koe tijdens Almabtrieb in Oostenrijk

- Tijdens de Almabtrieb dalen prachtig versierde koeien af naar de stal © Alpbachtal Tourismus

Loirestreek, Frankrijk

In Frankrijk kun je nog prima nazomeren. Vooral aan de Middellandse Zee zijn de temperaturen hier nog heerlijk rond deze tijd van het jaar. Waar je ook nog goed kan vertoeven: de Loirestreek, ofwel Le Pays de la Loire. Deze prachtige regio in het westen van Frankrijk ligt nét onder Bretagne en heeft veel verschillende leuke bezienswaardigheden. De regio leent zijn naam aan de rivier de Loire, die dwars door het gebied stroomt. In september is het in deze regio gemiddeld maximaal 22°C. Neem ondanks de fijne temperaturen toch nog je paraplu mee, je kunt in deze maand namelijk nog 3 tot 8 dagen regen verwachten.

De Loirestreek staat met name bekend om de prachtige kastelen die er in deze regio te vinden zijn. Enkele kastelen die je echt niet mag missen zijn het sprookjesachtige Kasteel van Chenonceau en het indrukwekkende Kasteel van Chambord, met wel 440 (!) kamers. Naast kastelen heeft de Loirestreek ook enkele mooie steden, zoals Nantes en Orléans en kun je ook nog de natuur in. Om te overnachten in de Loirestreek kun je terecht bij Domaine de La Chevrue of de gratis camperplaats Parking Champalud.

Kasteel van Chenonceau Loirestreek Frankrijk

- Het Kasteel van Chenonceau lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen!

Alentejo, Portugal

Alentejo, in het zuiden van Portugal, is een prachtige streek die nog niet zoveel bezocht wordt door toeristen. In september is het weer hier nog heerlijk warm; met temperaturen tot wel 25 °C. Dit is dus de perfecte maand om nog even te genieten van écht zomerweer. In de Alentejo streek zul je vooral olijfbomen, wijngaarden, kleine baaitjes en uitgestrekte groene landschappen tegenkomen. Neem vooral een kijkje bij de Alentejo Litoral, de kust van deze regio. Een paar van de mooiste plekken aan deze kust zijn Sines, de geboorteplaats van de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, het vissersdorpje Zambujeira do Mar en Porto Covo, een mooie kustplaats met een paar van de mooiste baaien en strandjes van de gehele Alentejo streek.

Vergeet ook zeker niet om een aantal mooie steden te bezoeken tijdens je reis naar de Alentejo. Enkele mooie steden zijn Estremoz, een ommuurde marmerstad omgeven door olijfbomen en wijngaarden, en Évora. De laatstgenoemde stad is ook de hoofdstad van de streek en barst van de historische architectuur en gezellige terrassen.

Verblijf met je camper aan de kust bij de gratis camperplaats Praia de Sao Torpess. Verblijf je liever in het binnenland? Dan moet je naar Parque de Cidade. Deze camperplaats ligt dicht bij de stad Beja, waar je een prachtig historisch centrum zult vinden met witgekalkte huisjes en smalle straatjes. Hier kun je de geschiedenis van Portugal voelen!

vissersdorp Zambujeira do Mar Alentejo Portugal

- De prachtige zonsondergang bij het strand van vissersdorp Zambujeira do Mar.

Waar gaat de reis heen in september? Of je nou gaat nazomeren in Portugal of Frankrijk, of besluit de Almabtriebe bij te wonen in Oostenrijk; de perfecte camperplaats heb je met Camperstop zo gevonden! Download de Camperstop-App op iOS of Android, maak gebruik van de CamperstopAdvisor, of plan je reis in de Trip Planner. Zo wordt een camperplaats vinden extra gemakkelijk en je camperreis nóg leuker!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen over heel Europa!

Camperstops onderweg - overwinteren in de zon

Camperstops onderweg - Overwinteren in de zon

Selectie van camperplaatsen om te overwinteren in Spanje en Portugal!

Michelin - Met de camper door Frankrijk

Michelin - Met de camper door Frankrijk

Rijd de 101 mooiste routes voor campers door Frankrijk!

Gerelateerde artikelen