fbpx
waarheen met camper in juni

De beste camperbestemmingen in Europa in juni!

Goed nieuws: in juni kun je met de camper in heel Europa terecht! Van de Noorse fjorden tot aan de Griekse kust, overal in Europa is het goed vertoeven in deze maand. Toch zijn er enkele plekken die éxtra leuk zijn deze maand. Wat dacht je van heerlijke wijn drinken in Frankrijk, of ontspannen aan de Engelse kust? In deze blog zetten we een paar van de leukste camperbestemmingen in juni voor je op een rijtje!

Bordeaux Fête le Vin, Frankrijk

Houd je van wijn? Dan mag je het jaarlijkse wijnfestival in Bordeaux zeker niet missen! Van 22 tot en met 25 juni vindt de 20ste editie van dit festival plaats en het belooft weer een weekend vol met gezelligheid en heerlijke wijn te worden.

Bordeaux en de omliggende regio staan bekend om hun fantastische wijnen en met de “pass dégustation”, die je op het festival kunt verkrijgen, krijg jij toegang tot het beste wat deze wijnregio te bieden heeft. Met de pas krijg je één proefglas in een kistje, 9 wijnproeverijen in de wijnpaviljoenen, workshop in het paviljoen van de École du Vin de Bordeaux en nog andere extraatjes van de festivalpartners.

Maar wijn is niet het enige wat je op dit meerdaagse festival zult vinden. Ben je fan van scheepvaart? Dan ben je hier ook aan het juiste adres! Tijdens Bordeaux Fête le Vin varen namelijk ook de meest indrukwekkende zeilschepen langs, zoals de Belem; een 19de-eeuws zeilschip uit Frankrijk. Naast indrukwekkende schepen en overheerlijke wijnen kun je op het festival natuurlijk ook genieten van de lekkerste hapjes; denk hierbij aan heerlijke oesters en garnalen!

Ben jij van plan om naar het Bordeaux Fête le Vin te gaan? Parkeer je camper dan bij Vignobles Pestaury. Deze camperplaats ligt bij een wijnboer. Er zijn verschillende streekproducten te koop bij de camperplaats én bij aankoop van een fles wijn kun je hier één nacht gratis verblijven!

bordeaux fête le vin

- Bordeaux Fête le Vin is een must-do voor elke wijnliefhebber! © Vincent Bengold

Cornwall, Engeland

Cornwall is een prachtige regio in Engeland met uitgestrekte stranden, een aangenaam klimaat en de mooiste natuur! In juni ligt de gemiddelde maximumtemperatuur hier rond de 18 graden. Dit is een perfecte bestemming om enkele dagen met de camper te verblijven in juni. Wij raden je aan om 3 tot 5 dagen de tijd te nemen hier, zodat je de sfeer van Cornwall echt goed in je op kunt nemen.

Cornwall is een echt surfmekka. Bij de populaire badplaats Newquay kun je jezelf ook aan de fantastische golven wagen! Niet zo van het surfen? Dan kun je vanuit Newquay ook een stuk van de South West Coastal Path lopen. Deze wandelroute loopt gedurende 1000 kilometer langs de grillige kust van Zuid-Engeland. Je zult ongetwijfeld versteld staan van het prachtige uitzicht tijdens deze route! Bezoek ook eens Mevagissey. Dit schattige havenstadje is typisch Cornwall! Mevagissey wordt ook wel eens omschreven als het meest pittoreske stadje van heel Engeland. Verblijven kan met je camper bij Willow Car & Coach Park, gelegen in het centrum van dit prachtige stadje.

Zin om te ontspannen aan het strand? Neem een kijkje bij Praa Sands. Dit uitgestrekte strand is perfect voor een dagje relaxen én – je raadt het al – surfen! Verblijven kan met je camper direct aan het strand bij Sydney Cove Car Park. Als je nog meer van Cornwall wilt zien, raden we je aan om vanuit Praa Sands nog een uitstapje te maken naar St Ives. Hier vind je kraakhelder water en wit zand. Je kunt hier niet alleen zwemmen en zonnen, maar ook zeehonden, dolfijnen en reuzenhaaien spotten. Daarnaast is St Ives een belangrijke plek voor kunstenaars, bezoek dus zeker een van de vele galerijen die St Ives te bieden heeft.

Cornwall engeland

- Cornwall barst van de gezellige en pittoreske vissersdorpen.

Rovinj, Kroatië

In Kroatië liggen de temperaturen in juni tussen de 13°C en 25°C. Heerlijke temperaturen wanneer je even de zon op wilt zoeken! Ben je van plan om met de camper naar Kroatië te gaan? Dan raden wij je aan om eens te verblijven in Rovinj. Dit schiereiland was ooit een eiland aan de kust van Kroatië, maar is langzaam maar zeker vastgegroeid aan het vaste land. Toch voel je hier alsnog die heerlijke, onbezorgde eilandsfeer!

Klim naar de top van de Sint Euphemia kerk om te genieten van een prachtig uitzicht over Rovinj en de zee. Of dwaal door de kleurrijke straatjes van Rovinj, waardoor je alle prachtige boetiekwinkels, bars en restaurants zult ontdekken. Sluit de dag af met een heerlijke cocktail bij Mediterraneo Bar, dit is de meest kleurrijke bar van Rovinj.

Rovinj wordt omgeven door de zee, verkoeling is dus nooit ver weg! Op een warme middag strijk je gemakkelijk neer op één van de vele rotstranden van Rovinj. Lig je liever op een echt strand? Dan kun je gemakkelijk naar het nabijgelegen Lone Beach of Cuvi Beach. Overnachten kan met je camper bij Camp Porton Biondi, een camperplaats op twee kilometer afstand van het centrum van Rovinj.

Wil je nog meer van Kroatië ontdekken? Lees dan snel onze blog over de mooiste locaties aan de Kroatische kust!

Rovinj

- Geniet van de mediterrane sfeer in Rovinj!

Waar ga jij naartoe in juni? Vind nog veel meer camperplaatsen in Europa in onze Camperstop-App! Door de verbeterde filtermogelijkheden in de vernieuwde app vind jij nog gemakkelijker de perfecte camperplaats. Download de app nu op iOS of Android en probeer de app voor 7 dagen gratis en geheel vrijblijvend!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen over heel Europa!

Michelin - met de camper door Europa

Michelin - met de camper door Europa

Met deze gids rijd je de allermooiste routes door heel Europa!

Gerelateerde artikelen