fbpx
waarheen met camper in april

De mooiste camperbestemmingen voor april!

Steeds meer camperaars gaan in de maand april op reis. Dit komt waarschijnlijk door de verschillende extra vrije dagen deze maand, zoals bijvoorbeeld in het Paasweekend. Eén ding is in ieder geval zeker: april is een heerlijke maand voor een camperreis! Op verschillende plekken in Europa is het al lekker weer en er zijn, zoals gewoonlijk, weer een heleboel dingen te beleven. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor jouw camperreis in april? Lees dan snel verder!

Zermatt Unplugged, Zwitserland

Van 11 tot 15 april vindt het Zermatt Unplugged Festival plaats in Zermatt! Dit dorp in Zwitserland is misschien wel één van de meest geliefde wintersportgebieden. Onder de schaduw van de Matterhorn, bekend van de Toblerone-chocoladerepen, geniet je hier van de mooiste muziek en een hele gezellige sfeer.

Het festival bestaat al sinds 2007 en is sindsdien een groot succes. Gedurende de 5 dagen vinden er jaarlijks meer dan 100 concerten plaats op podia omringd door de meest indrukwekkende bergen. Ook in 2023 kun je weer enkele grote acts verwachten, zoals de band Passenger! Het gehele programma vind je op de site van Zermatt Unplugged.

Met je camper kun je in de buurt van Zermatt verblijven, namelijk bij Matterhorn Parking. Op deze camperplaats verblijf je op slechts 5 minuten rijden van de festiviteiten. Daarnaast heb je vanaf de camperplaats een fantastisch uitzicht over de Matterhorn; wat wil je nog meer?!

zermatt unplugged

- Geniet van de fantastische uitzichten van Zermatt onder het genot van de heerlijkste deuntjes © Hanna Bueker Atance, Zermatt Unplugged

Ericeira, Portugal

Behoefte aan zon, zee en strand? Ga met je camper naar Ericeira! Dit Portugese vissersdorpje heeft een heerlijke authentieke sfeer en - niet onbelangrijk - lekker weer. Daarnaast vind je hier misschien wel de mooiste stranden van heel Portugal! Het dorpje barst namelijk van de kleine stranden. Ook vind je hier typisch Portugese witte huizen en overheerlijke restaurants. Ericeira is vooral gericht op surfen, je zult hier dus ook veel surfers voorbij zien komen. Maar vrees niet: als je geen surfer bent is er in Ericeira alsnog ontzettend veel te beleven!

In Ericeira kun je heerlijk wandelen of fietsen langs de kust, of een dagje gaan winkelen in één van de vele leuke winkels. Daarnaast kun je vanuit Ericeira heel gemakkelijk een dagje naar Lissabon… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Verblijf met je camper bij Ericeira Camping. Deze camperplaats ligt dicht bij het centrum van de stad én dicht bij het strand! Daarnaast heeft de camperplaats verschillende faciliteiten zoals douches, toiletten en stroomvoorziening.

Ericeira

-  In Ericeira vind je een paar van de mooiste stranden en surfbreaks van Portugal!

Eifel, Duitsland

De lente in de Eifel: het is een prachtig schouwspel. In april bloeien namelijk in verschillende dalen van de Eifel duizenden narcissen op. In onder andere het Perlenbach- en Fuhrtsbachtal, in Monschau, en het Ofeltal in Heffenthal kun je dit prachtige spektakel bewonderen. In april bloeien hier zo’n zes miljoen felgele narcissen.

Het gebied waar deze narcissen groeien valt sinds 1976 onder de natuurbescherming, zodat de bloemenweides altijd even prachtig blijven. Tijdens je bezoek kun je verschillende mooie wandelingen maken. Zo loopt er bijvoorbeeld het 12 kilometer lange wandelpad ‘’Narcissenroute’’, waar je ongetwijfeld de meest mooie uitzichten over de weides hebt! Ook is het mogelijk om met een gids het gebied te verkennen. Deze gids leert je veel interessante dingen over de flora en de fauna van de Eifel, dus dit is ook zeker de moeite waard.

Overnachten kan met je camper bij An der Oleftalsperre. Deze camperplaats ligt in het Hellenthal, wat betekent dat je midden in de prachtige bloemenweides overnacht. Er is stroomvoorziening op de camperplaats, maar er zijn verder geen andere faciliteiten.

Narcissen Eifel

- De zes miljoen gele narcissen in de Eifel vormen samen één groot bloementapijt!

Waar gaat de reis heen in april? Mocht je naar één van de bovenstaande bestemmingen willen gaan, maar graag op een camperplaats met faciliteiten verblijven, neem dan eens een kijkje in de Camperstops Onderweg – Comfortabel op Reis reisgids. Deze handzame gids is namelijk de perfecte reisgenoot voor wanneer je comfortabel op reis wilt gaan door Europa! Pre-order de gids nu en ontvang hem nog voor Pasen in huis.

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen over heel Europa!

Gerelateerde artikelen