fbpx
tips camper huren

5x tips voor het huren van een camper!

Reizen met de camper is in! Steeds meer mensen trekken er jaarlijks op uit om met de camper Europa te gaan ontdekken. Niet gek, volgens ons: met een camper heb je de ultieme vrijheid om te overnachten waar je wil én je bent continu lekker in de buitenlucht! Ben jij nog geen trotse eigenaar van een camper, maar droom jij ervan om met een camper door Europa te cruisen? Lees dan snel verder, in dit artikel geven we je de beste tips voor het huren van een camper!

1. De nodige voorbereidingen

First things first: er zijn enkele dingen waar je sowieso aan moet denken vóórdat je een camper gaat huren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te bedenken waar je naartoe wilt reizen met de camper. Op deze manier kun je bedenken wat voor type camper bij je bestemming past. Zo zul je in Italiaanse steden blij zijn met een smalle camper, terwijl je aan de Spaanse costa misschien wel behoefte hebt aan wat meer ruimte. Ben je op zoek naar wat inspiratie voor je camperreis? Op de Camperstop blog vind je informatie over camperroutes, gratis camperplaatsen en nog veel meer in allerlei Europese landen!

Als je je route uitgestippeld hebt, is het handig om een budget op te stellen. Wat wil je uitgeven aan de camperreis en wat verwacht je uit te geven met je geplande route? Let goed op de reisperiode waarin je wilt gaan en de prijzen in het land van bestemming. Zo weet je precies wat je uit kunt geven aan de huur van een camper!

camperreis plannen

- Zorg dat je weet waar je camperreis heen gaat!

2. Kies je camperverhuurder!

Bij het huren van een camper kun je kiezen voor een camperverhuurbedrijf of een particulier. Wat zijn de grootste verschillen? Een camper huren van een particulier is vaak stukken goedkoper. Bij een camperverhuurbedrijf betaal je BTW en vaak zitten er nog extra kosten aan; zoals een verhuurverzekering of bedrijfsmatige pechhulp. Bespaar je dus liever wat geld op de huur? Kijk dan of je bij een particulier een camper kunt huren.

Ga je liever met wat meer zekerheid de weg op? Dan is een camperverhuurbedrijf dé oplossing voor jou. Het kostenplaatje mag wel hoger zijn, maar vaak krijg je er ook wat voor terug. Zo hoef je pechhulp niet zelf te regelen wanneer je onderweg bent en daarnaast weet je zeker dat je met een betrouwbare camper op pad gaat.

Aan beide opties zitten voor- en nadelen, dus kijk vooral wat het beste bij jouw reisstijl, budget en camperreis past!

3. Check de voorwaarden

Het is tijd voor de zoektocht naar de perfecte camper! Als het goed is weet je nu wat je wil en waar je wilt gaan huren, dus dan is het belangrijk om te zorgen dat jouw gekozen camper ook écht de juiste keuze is. Kijk goed wat voor voorwaarden er bij de huur van een camper inbegrepen zitten en vergeet niet te kijken naar eventuele verzekeringen en/of borgsommen! Let ook op de huisregels van de camperverhuurder: er zijn veel campers waarin huisdieren en roken niet zijn toegestaan. Noteer daarnaast goed wanneer je de camper weer terug moet brengen.

Nog een extra tip om kosten te besparen: check het aantal vrije kilometers die inbegrepen zijn bij de huur van een camper. Sommige verhuurders bieden hun camper aan met een x-aantal vrije kilometers, dit betekent dat je tot een gegeven aantal kilometers per week vrij kunt rijden (bijvoorbeeld 1.750 kilometer per week), daarna geldt er een toeslag voor elke extra gereden kilometer. Als je dus goed weet waar de reis heen gaat, bereken dan hoeveel kilometers je verwacht te rijden. Zo kun je gemakkelijk op kosten besparen!

Met onze Trip Planner kun je gemakkelijk je camperreis plannen én de totale afstand in kilometers berekenen! Let wel op: de Trip Planner toont tot 400 kilometer aan reisafstand ook camperplaatsen, daarna zijn deze niet zichtbaar. 

campervoorwaarden verhuur

- Kijk goed naar de voorwaarden van de camper: zo weet je zeker dat je uit het ruime aanbod de perfecte camper voor jou kiest!

4. Goed om te weten!

De perfecte camper gevonden? Dan zijn er nog een aantal dingen waar je aan moet denken. Zo is het slim om even met de verhuurder alle systemen van de camper door te lopen. Zo leer je de camper en zijn mogelijkheden goed kennen en kom je niet voor verrassingen te staan. Extra tip: maak foto’s of video’s van de uitleg, zodat je deze later nog kunt raadplegen. Ook is het slim om eventuele bestaande schade alvast te noteren. Hiermee voorkom je dat bestaande schade op jou kan worden verhaald.

Controleer voor de zekerheid ook even je rijbewijs. Meestal kom je met een normaal rijbewijs prima uit de voeten, maar het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je een specifiek camper- of vrachtwagen rijbewijs nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om de verzekeringen goed vast te leggen, zo kun je zelf een camperverzekering afsluiten als de camperverhuurder dit nog niet heeft gedaan.

Als laatste is het belangrijk om de afmetingen (en gewicht) van de camper even goed na te gaan. Je wilt tijdens je camperreis waarschijnlijk niet vast komen te staan in een tunnel. En zijn er op het land van bestemming tolwegen? Dan kunnen de afmetingen en het gewicht van de camper van belang zijn op de kosten.

5. Klaar om te gaan?

Zo, je hebt overal aan gedacht. Kijk voor vertrek nog goed of alles wat je nodig hebt wel in de camper aanwezig is. Ga je zelf koken? Controleer dan of er genoeg kookgerei is en neem indien nodig nog wat spullen mee van thuis! Wil je extra ontspannen op reis? Overweeg dan om een campergids of de Camperstop-App als reisgenoot mee te nemen. Met deze handige producten zie jij razendsnel welke camperplaatsen er in de buurt zijn en kun je de mooiste plekken van Europa gemakkelijk gaan ontdekken. We wensen je alvast een hele fijne camperreis toe!

camperreis

- Time to hit the road! Wij wensen je alvast een fijne camperreis toe. 

Nog meer tips lezen? Neem dan een kijkje naar deze blog. Is de huur wat duurder uitgevallen dan verwacht? Lees dan snel onze blog “Zo goedkoop mogelijk op reis met je camper!” voor de beste tips voor een goedkope camperreis in Europa!

Ontdek meer...

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Praktische campergids met een selectie aan camperplaatsen met sanitaire voorzieningen. 

 

Camperstop Onderweg - Overnachten aan het water

Camperstops Onderweg - Overnachten aan het water

In deze gids vind je de 200 mooiste camperplaatsen aan het water in Nederland, België en Frankrijk!

Caravanity Camping Kookboek

Caravanity Camping Kookboek

De lekkerste recepten voor in de camper!

Gerelateerde artikelen