fbpx
noorderlicht camper locaties

Bewonder het noorderlicht tijdens je camperreis op deze locaties

Het noorderlicht staat bekend als een spectaculaire lichtshow die je gratis en voor niets kunt aanschouwen dankzij Moeder Natuur! Er zijn tal van locaties waar je dit natuurwonder goed kunt bewonderen tijdens je camperreis. Dit zijn de mooiste locaties waar ook nog eens een camperplaats in de buurt ligt! Per land zijn er verschillende organisaties die de kans op het zien van de Aurora Borealis bijhouden. Check dit dus voordat je vertrekt, zodat je zoveel mogelijk kans maakt om het te aanschouwen!

Tromsø – Noorwegen

In Tromsø hoef je niet ver te zoeken voor het noorderlicht: het natuurspektakel bewonder je ‘gewoon’ in de stad! Ondanks de lichtvervuiling is het hier goed zichtbaar. Behalve het noorderlicht zien, kun je rondom deze Noorse stad nog veel meer beleven tijdens je bezoek met de camper. Zo kun je er orka’s en walvissen spotten, wilde rendieren zien en een sneeuwschoenwandeling maken. In het centrum van Tromsø is ook volop te beleven. Zo bewonder je er prachtig gekleurde huisjes in de haven. Ook de IJszeekathedraal is een aanrader. Deze kerk heeft een modern uiterlijk en is grotendeels gemaakt van glas-in-lood.

In Tromsø ligt helaas geen camperplaats. Het is wel mogelijk om in de buurt te overnachten met de camper, bijvoorbeeld in Hatteng.

Wil je tijdens je camperreis naar Noorwegen ook de mooiste fjorden bewonderen? Deze fjorden behoren tot de mooiste van het land!

noorderlicht camper locaties
- Waar ga jij het noorderlicht bewonderen? 

Kiruna – Zweden

Kiruna is de meest noordelijke stad van Zweden. Hier vind je tal van mogelijkheden om het noorderlicht te zien tijdens je camperreis. Natuurlijk kan dit te voet, maar wat dacht je van een tour op ski’s, met een hondenslee, op sneeuwschoenen of met de sneeuwscooter? In de rest van de omgeving kun je natuurlijk heerlijke wandelingen maken. Daarnaast kun je er goed vliegvissen. En ook als je geen huskytour plant om het noorderlicht te bewonderen, is het aan te raden om een overdag een huskytour te plannen waarbij je het sneeuwrijke landschap bewondert!

In Kiruna kun je overnachten bij een horecagelegenheid.

Wanneer op pad met de camper voor het noorderlicht?

Het noorderlicht is het best te bewonderen in de herfst- en wintermaanden. Is de nacht koud en de hemel helder, dan maak je een goede kans om het noorderlicht te spotten. Hiervoor moet er ook weinig lichtvervuiling zijn en een verhoogde zonneactiviteit.

Kakslauttanen – Finland

Deze locatie in Finland staat erom bekend dat je er wel 200 dagen per jaar het noorderlicht kunt zien. Tijd dus voor een bezoek tijdens je camperreis! Kakslauttanen ligt ook vlak buiten het Urho Kekkonen National Park. Dit is het op één na grootste nationale park van het land. Het nationale park staat erom bekend dat het perfect te bezoeken is met de camper. Er zijn verschillende parkeerplaatsen rondom het park vanaf waar je de natuur in kunt trekken voor een wandeltocht.

In Kakslauttanen is geen camperplaats, maar overnachten kan wel bij Nomadic Naali in Inari.  

noorderlicht camper locaties
- Het noorderlicht is misschien wel het mooiste natuurspektakel van de wereld!

Het allemansrecht

De landen uit dit artikel kennen het allemansrecht. Dit houdt in dat je, met respect voor de natuur en omgeving, mag overnachten met de camper in de wilde natuur. Zorg dus dat je geen sporen achterlaat wanneer je in de wildernis overnacht hebt. Check voor de precieze regelgeving altijd de website van de lokale overheid.

The Cairngorms – Schotland

Het noorderlicht (of in het Schots ‘the Mirrie Dancers’) spotten in Schotland? Ja, het is zeker mogelijk! Er zijn verschillende locaties die op dezelfde breedtegraad liggen als populaire aurora-locaties in bijvoorbeeld Noorwegen. The Cairngorms is er hier één van. Dit nationale park barst van de bergen, bossen en gezellige dorpjes. Vijf van de zes hoogste bergen van het Verenigd Koninkrijk bevinden zich in het nationale park. Wil je deze in dezelfde periode beklimmen als wanneer je het noorderlicht komt bewonderen, houd dan rekening met een (erg) uitdagende klim! Een aantal van de beste locaties in het park om het noorderlicht te bewonderen zijn The Cairngorm Mountain car park en Feith Musach, dat bij Tomintoul in de buurt ligt.

In The Cairngorms kun je onder andere overnachten bij Balmoral Visitor Centre.

Ben je onderweg op zoek naar een camperplaats tijdens je camperreis en heb je geen internetverbinding? Geen probleem! Met de Camperstop-App zoek je ook offline eenvoudig naar één van de ruim 13.000 camperplaatsen die de app bevat. Je leest hier alles over de app.

Ontdek meer...

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!