fbpx
Nederland strand camperreis

De mooiste stranden van Nederland met de camper

Nederland heeft een prachtige kustlijn. Tijd dus voor een bezoek met de camper! Beleef een fijne dag vol met zon, zee en strand of ontdek de andere prachtige bezienswaardigheden in de omgeving zoals een museum of mooie wandel- en fietsroute! Dit zijn de mooiste stranden van Nederland om te bezoeken met de camper.

Domburg

Welkom in de oudste badplaats van Zeeland: Domburg! Je geniet hier tijdens je bezoek met de camper van een mix tussen zwemmen in de zee, zonnen op het strand, een wandeling maken door de langgerekte duinen en slenteren door het historische stadje. Vooral die duik in de zee is aan te raden, want Domburg draagt de onderscheiding ‘heilzame zeebadplaats’. Dit houdt in dat de kwaliteit van het zeewater bijdraagt aan een goede gezondheid. Ook een wandeling over het strand is aan te raden. Je ontdekt dan namelijk de bekende paalhoofden die boven het water uitsteken. Dit is iets dat erg kenmerkend is voor de stranden op Walcheren! Een andere aanrader voor een wandel- of fietsroute is de Mondriaanroute. Tijdens de route kom je verschillende locaties tegen die Piet Mondriaan schilderde.

Nederland camperreis strand

- Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. 

Ouddorp

Ouddorp hoort officieel bij de provincie Zuid-Holland, maar wordt vaak nog tot Zeeland gerekend. Langs de kustlijn van Ouddorp vind je een strand van bijna 18 kilometer lang. Genoeg ruimte dus om op een warme zomerdag naar het strand te wandelen vanaf de camper en hier je handdoek neer te leggen! De omgeving leent zich ook perfect voor een fijne fietstocht. Het dorp staat bekend om zijn bloementeelt, dus als je in het goede seizoen een fietstocht maakt, ontdek je de prachtige bloemzaadvelden! Met de fiets kun je ook richting A Seal Stellendam fietsen, een zeehondencrèche in Stellendam. Je kunt hier op ziekenbezoek bij zeehonden en leert er alles over de dieren.

Bezoek prachtige oude steden tijdens je camperreis door Nederland tijdens deze camperroute. De route voert je langs verschillende historische Hanzesteden.

Scheveningen

Scheveningen is de bekendste badplaats van Nederland. Van oudsher is het een bekende vissersplaats, maar door de jaren heen focuste de stad zich steeds meer op het toerisme. Natuurlijk kun je hier goed zonnen en zwemen, maar er is nog veel meer te beleven. Zo kun je op de pier genieten van een prachtig uitzicht over Scheveningen in het reuzenrad. Op de boulevard is ook genoeg te beleven: bezoek het AFAS Circustheater voor een mooie musical, shop souvenirs bij één van de vele winkels of kom bij van je wandeling of fietstocht op het terras van de restaurantjes en cafeetjes op de boulevard.

Nederland camper strand
- Vanuit het reuzenrad in Scheveningen bewonder je de prachtige kustlijn. 

Zoutelande

Denk je aan Zoutelande, dan denk je aan het populaire nummer van BLØF. Niet voor niets was deze badplaats het toneel van de hit. Het strand wordt namelijk weleens de Zeeuwse Rivièra genoemd! Zoutelande is van origine een boerendorp, maar toen er rond 1850 steeds meer vraag kwam vanuit het strandtoerisme, verschoof de bron van inkomsten. Behalve voor een fijne stranddag kun je hier ook terecht voor het Bunkermuseum Zoutelande waar je alles leert over de verdediging van de Duitsers in Zeeland gedurende de tweede wereldoorlog en de Slag om de Schelde. Daarnaast zijn de duinen van Zoutelande de hoogste van Nederland, wat het de moeite waard maakt om hier een fijne wandeling te maken!

Noordwijk

Midden in de bollenstreek vind je de badplaats Noordwijk. Het is dan ook de perfecte locatie om te bezoeken met de camper voor wie wil genieten van het strand en tegelijkertijd de prachtige bollenvelden wil bewonderen. Het Keukenhof ligt op steenworp afstand en is dus goed te bezoeken met de fiets. Behalve langs de bloemenvelden kun je ook een fijne wandeling maken door de langgerekte duinen. Wil je de geschiedenis induiken, dan kun je naar het Atlantikwall Museum. Hier leer je zoals de naam al verklapt alles over de verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog, de Atlantikwall. Wil je verder reizen met de camper naar de Nederlandse steden, dan ben je binnen mum van tijd in Amsterdam en Rotterdam.

Nederland camper strand
-Noordwijk ligt in de kleurrijke bollenstreek!
Bereid je optimaal voor op je reis met de camper door Nederland met deze tips – van indrukwekkende bezienswaardigheden en mooie camperplaatsen tot onmisbare reisgidsen.

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperstops onderweg overnachten aan het water

Camperstops onderweg - overnachten aan het water

De 200 mooiste camperplaatsen aan het water!

Gerelateerde artikelen

No item found!