fbpx
Ontdek het sprookjesachtige Sintra in Portugal!

Ontdek het sprookjesachtige Sintra in Portugal!

Als je aankomt in Sintra met je camper, is het net alsof je in een sprookje bent beland. Het is een verzameling van de meest bijzondere kastelen en prachtige tuinen. Een échte toeristische hotspot en dé moeite waard om er met de camper naartoe te gaan. Geniet van het lekkere Portugese eten en dwaal door de pittoreske straatjes van Sintra. Wij delen met jullie de mooiste bezienswaardigheden in Sintra, die je echt niet mag missen!

Parque & Palácio de Monserrate

Het prachtige Parque & Palácio de Monserrate is één van de meest romantische paleizen van Portugal! Zowel de tuin als het kasteel, van buiten en binnen, zijn adembenemend mooi! Met de Arabische en Indische invloeden is het net alsof je even terug in de tijd keert wanneer je de tuinen en het paleis bewondert! Tijdens de wandeling door de prachtige exotische tuin kun je in alle rust het tea house bewonderen, waar je even heerlijk kunt bijkomen van al het mooist wat Sintra te bieden heeft! Het Monserrate Palace verrast je op verschillende manieren, de details, afwerking en de romantische sfeer maakt het echt een prachtige bezienswaardigheid in Sintra.

parque & palácio de monserrate

- Één van de meest romantische paleizen van Portugal!

Palácio Nacional da Pena

Met de felle kleuren, vele torens en leuke binnenplaatsen is het Palácio de Pena een echte eyecatcher. Het paleis ligt op het hoogste punt van Sintra, waar je vanaf alle kanten een fantastisch uitzicht hebt op de groene, heuvelachtige omgeving en de zee! De kamers in het paleis zijn goed bewaard gebleven en dus zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. De smalle doorgangen en de prachtige oude kamers maken het kasteel echt uniek. Nadat je het Palácio Nacional da Pena hebt bewonderd is het ook echt een aanrader om nog even door het omliggende park te wandelen, waar je even helemaal tot rust kunt komen tussen de bomen en planten en kunt genieten van de fluitende vogeltjes!

palácio nacional da pena

- Palácio Nacional da Pena is een échte eyecatcher in Sintra!

Castelo dos Mouros

Het bezoek aan Castelo dos Mouros is perfect te combineren met een bezoekje aan Palácio Nacional da Pena. Dit kasteel, wat je al van een afstandje kunt bewonderen vanuit de berg waar Palácio da Pena op staat, is gebouwd in de 9e eeuw. Het kasteel heeft prachtige lange muren waar je overheen kunt wandelen, terwijl je geniet van het geweldige uitzicht over Sintra en haar bosrijke omgeving! Vergeet onderweg ook zeker niet te stoppen op mooie viewpoints. Vergeet niet om ook binnenin het kasteel te gaan, hier zijn vandaag de dag alleen nog maar ruïnes te zien en dat is zeker de moeite waard!

castelo dos mouros

- Wandel over de lange muren van het Moors kasteel!

Proef de lokale specialiteit

Vanaf Palácio de Pena kun je via een mooie wandelroute terug naar beneden wandelen. Dwaal door de straten en struin door de winkeltjes waar ze prachtige souvenirtjes verkopen! En zoals veel plekken in Portugal, heeft ook Sintra haar eigen lokale specialiteiten. Wil je zo’n typische lekkernij proberen? Op iedere hoek van de straat kun je de heerlijke quijadas, een zoet, gevuld bladerdeeghapje met roomkaas, proeven. Plof neer bij een van de heerlijke bodega’s en laat je verrassen door de typische Portugese smaak met een heerlijke Portugese wijn!

sintra centrum

- Dwaal door de straten van Sintra!

Overnachten

Het is ideaal om de camper te parkeren in Lissabon, op de camperplaats Lisboa Camping. Vanuit Lissabon is er de mogelijkheid om de trein te nemen die je in een halfuur naar Sintra brengt! Vanaf het treinstation in Sintra kan je op de bussen naar de bezienswaardigheden stappen. Wil je liever het historische stadje met een gids ontdekken? Ga dan mee met de tour, waarbij je de schoonheid en geschiedenis van Sintra zult ontdekken. Waan je even helemaal in de Portugese sferen en zo vink je in één dag alle hoogtepunten van Sintra af!

lisboa camping

- Parkeer je camper op deze prachtige camperplaats in Lissabon!

Wil je graag nog meer van deze prachtige steden ontdekken in Portugal? In de blog ‘Bezoek de stad van de koninginnen: Óbidos!’ vertellen wij je meer over de sfeervolle stad Óbidos, een prachtige locatie om te bewonderen tijdens je camperreis!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

De perfecte reisgenoot voor wanneer je comfortabel op reis wilt gaan door Europa!

met de camper door Portugal

Camperroutes - Met de camper door Portugal

Deze reisgids brengt je van Noord naar Zuid Portugal! 

Gerelateerde artikelen