fbpx
bezoek de stad van de koninginnen: Óbidos!

Bezoek de stad van de koninginnen: Óbidos!

Als een stadje zo mooi is dat een koning het cadeau doet aan zijn koningin, weet je dat je deze plek zeker moet bezoeken tijdens je rondreis door Portugal! De stad van de koninginnen is een van de mooiste plekken in Portugal als het gaat om sfeervolle stadjes en dorpen. De smalle straatjes, de witte huisjes met gele en blauwe omlijstingen, het kasteel en de oude stadsmuren; dit dorpje ademt geschiedenis. Óbidos is prachtig om te bewonderen tijdens jouw reis met de camper! In dit artikel vind je onze tips voor de leukste bezienswaardigheden in dit stadje!

Dwalen door de pittoreske straatjes

Niet alleen de hoofdstraat en de kasteelmuur van Óbidos zijn de moeite waard om te verkennen. Ook de andere pittoreske straatjes van de binnenstad zijn absoluut de moeite waard om doorheen te dwalen! Want in ieder straatje vind je kleine witte huizen, traditioneel beschilderd met blauwe en gele randen. En dat niet alleen, je vindt er ook de meest charmante deuropeningen, rode pannendaken en balkons. Loop door de prachtige poort ‘Porta da Vila’, en neem hier zéker even de tijd om stil te staan. Kijk omhoog en bewonder het fascinerende kunstwerk van azulejos, je bent meteen verkocht! Eenmaal in het centrum vind je in de hoofdstraat, Rua Direita, veel leuke winkeltjes en restaurantjes om even lekker neer te ploffen en te genieten van het historische centrum.

pittoreske straten

- Wandel door de pittoreske straatjes van Óbidos!

Beklim de oude stadsmuren van Óbidos

Het letterlijke hoogtepunt van Óbidos zijn de eeuwenoude stadsmuren. Waar in veel steden nog maar stukken overeind staan, is die hier volledig bewaard gebleven. Een van de leukste dingen om te doen in Óbidos is een wandeling over de stadsmuren, een échte aanrader dus! Je kunt via de muur helemaal rondom lopen, zo krijg je een impressie van het oude kasteel en tegelijkertijd heb je een prachtig uitzicht over Óbidos en de omgeving. Inclusief doorkijkjes, trappen en stadspoorten is het echt een indrukwekkend onderdeel van de stad. Hoogtevrees moet je niet hebben, want de muur is op sommige plaatsen wel 13 meter hoog! En pas goed op, want de muren zijn niet zo breed en zijn niet beveiligd, wat het juist ook wel echt heel mooi en ‘echt’ houdt. Als we je een tip mogen geven; wandel over de stadsmuur tijdens zonsondergang om Óbidos in de gouden gloed te bewonderen, het is écht prachtig!

stadsmuur

- Geniet van het prachtige uitzicht over Óbidos!

De bekendste kerken van Óbidos!

Ondanks dat Óbidos maar een kleine stad is, beschikt het over 14 kerken! Neem zeker is een kijkje binnen bij de Santa Maria kerk! Waar het interieur rijkelijk is versierd met blauwe azulejos en schilderingen. Naast het altaar bewonder je de schilderijen van Josefa de Óbidos, zij was een van de belangrijkste barokschilders van Portugal. Als je de kerk uitwandelt kom je op een prachtig plein terecht, Praca de Santa Maria, dat aangekleed is met fonteinen. Omdat Óbidos zo ontzettend veel kerken heeft, was het geen gemis om er eentje op te offeren als boekenwinkel. De Igreja de São Tiago naast de grote kasteelpoort is sinds 2012 omgetoverd tot een schattige boekhandel! Je bent vrij om daar even een kijkje te komen nemen, en de kast met boeken naast het hoofdaltaar te bewonderen.

santa maria kerk

- Neem een bezoekje aan de Igreja de Santa Maria in Óbidos!

Kersenlikeur

Tijdens je bezoek aan Óbidos mag de smaak van de beroemde Portugese likeur niet ontbreken. Loop je door de hoofdstraat, dan ontkom je er simpelweg niet aan: op ieder terrasje schenken ze de ‘Ginjinha’. Aan het eind van het voorjaar worden de ginjas geoogst. Van deze kleine kers wordt een likeur gemaakt die traditioneel geserveerd wordt in kleine eetbare bekertjes die gemaakt zijn van chocolade. Loopt het water je al in de mond? Het is lekker zoet, en zeker het proberen waard! Een échte aanrader; wandel naar bar Ibn Errik Rex, te vinden in de Rua Direita, om de heerlijke Ginja de Óbidos te drinken naar oud familierecept. Ook kun je daar het bijzondere interieur bewonderen en de lekkere streekgerechtjes in deze bar zijn ook echt de moeite waard!

kersenlikeur

- Proef de traditionele Ginjinha!

Overnachten in Óbidos

Een dagtrip is leuk, maar vaak wil je ook nog een nachtje blijven plakken. Het fotogenieke dorpje kan je dan ook tijdens zonsondergang en zonsopkomst bekijken! Dé perfecte uitvalsbasis voor als je al het moois van Óbidos en omgeving wilt ontdekken is de camperplaats Casa Azzurra. Waar je na een heerlijk dagje wandelen in Óbidos, kan afkoelen in het zwembad bij de camperplaats, ideaal toch!
Maar overnacht je liever op een locatie die zich wat dichter bij het stadje bevindt. Dan is Camperplaats Obidos een échte aanrader voor jou! De plek is perfect; binnen 10 minuutjes lopen bevind je je namelijk al op de hoofdstraat van Óbidos, oftewel Rua Direita.

overnachten obidos

- Overnacht op een van de camperplaatsen in de prachtige stad, Óbidos!

Wil je verder reizen en nog meer mooie locaties in Portugal gaan bewonderen? In onze Camperstop-App vind je een compleet overzicht van alle camperplaatsen in Portugal. Download de Camperstop-App, op IOS of Android, en probeer de app 7 dagen volledig gratis en vrijblijvend.

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Praktische campergids met een selectie van camperplaatsen met sanitaire voorzieningen.

CamperRoutes - Met de camper door Portugal

CamperRoutes - Met de camper door Portugal

Deze reisgids voert je van noord naar zuid Portugal door een tijdmachine! 

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route Campergids

Ga goed voorbereid op reis met de Facile-en-Route Campergids! 

Gerelateerde artikelen