fbpx
Met de camper op skireis

Met de camper naar de skipistes!

De winter staat op het punt om te beginnen! Hoewel dit voor sommigen betekent dat ze naar het zonnige zuiden gaan om te overwinteren, kiezen veel camperaars ervoor om de kou te trotseren. Om ervoor te zorgen dat jij van de beste pistes af kan skiën, hebben we hier een aantal tips en camperplaatsen voor je op een rijtje gezet!

Voor vertrek

Voordat je echt kunt genieten van de winterpret, zijn er wel wat voorbereidingen nodig zodat je veilig de weg op kan richting de besneeuwde bergen. Zo is het handig om een sneeuwschep mee te nemen voor als je ergens ingesneeuwd bent, laad daarnaast een trap en bezem er bij in zodat je ook het dak en de ramen sneeuwvrij kunt houden. Oefen thuis alvast met het omleggen van sneeuwkettingen, dit scheelt je een hoop geklungel in de vrieskou. Als laatste is het verstandig om de deurrubbers van tevoren te behandelen tegen het vastvriezen door ze in te smeren met glycerine.

Skiën in Oostenrijk

Een van de meest populaire landen om de wintersport te beoefenen is natuurlijk Oostenrijk. Laten we beginnen bij het grootste skigebied dat er in Oostenrijk te vinden is: Ski Arlberg. Met 305 kilometer aan skipistes, kun je hier skiën totdat je benen het begeven. Camping Riffler in Landeck ligt dicht bij de skiarena. Wat enorm handig is, is dat de supermarkt op een steenworp afstand ligt. 

Ongeveer anderhalf uur rijden van Ski Arlberg ligt skigebied Sölden, dat rijk is aan 144 kilometer piste. Hier vindt elk jaar het WK Alpine Skiën plaats, dus naast de wintersport beoefenen kun je ook nog eens de pro’s in actie zien! De camper kun je plaatsen op de goed uitgeruste wintercamping ‘Sölden’. De camping is geschikt voor een actieve vakantie of om heerlijk te ontspannen. Vanuit hier kun je de ski’s al bij je camper op je schouder leggen en zo in de skilift stappen. Ook een leuk detail: De James Bond-film ‘Spectre’ werd hier opgenomen, kun jij de scènes van de film spotten?

Oostenrijk

- Vanaf de camperplaats van je zo bij de skipistes!

Door de bergen in Zwitserland

Zwitserland is van vele skiërs en snowboarders het favoriete wintersportland. Saanen-Rougemont is dan ook perfect om met de camper naartoe te gaan. In de schilderachtige bergen voelt het al snel alsof je jezelf in een sprookjesachtige omgeving bevind. Saanen ligt vier kilometer boven het beroemde Gstaad-skigebied. Hierdoor is het een stuk rustiger, maar hier liggen ook de wat uitdagendere pistes. Camping Bellerive ligt precies tussen de Gstaad en Saanen in, als je het beste van beiden wilt ervaren. Bij de camping beginnen enkele langlaufroutes en daarnaast zijn de skiliften niet ver weg van de camping.

Als je je wilt omgeven in een spectaculair landschap dan ben je in Aletsch Arena aan het juiste adres. Vlak naast de gigantische Aletsch-gletsjer kijk je je ogen uit op de waanzinnige gebieden die sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Een fantastische plek om met de camper naartoe te gaan en om door deze fantastische bergen te rijden. Dicht in de buurt van de skipiste zit Col du Simplon, een gratis camperstop met badkamer en loosplek.

Camperplaats in Zwitserland

- Kijk je ogen uit in de prachtige landschappen van Zwitserland.

De Franse hoogte in

De Franse bergen zijn rijk aan uitdagende skigebieden, deze liggen een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. Dit zorgt voor meer sneeuwzekerheid en een langere skiperiode. Chamonix is een van de grotere wintersportplaatsen waar je met je camper kan staan. Het is een groot maar gezellig dorp, waardoor het soms meer lijkt op een kleine stad. Op het randje van het dorp ligt Parking du Grépon. Vanuit hier ben je zo in het winkelcentrum, bij de skipistes of de gezellige restaurantjes.

Les Trois Vallées is een van de grootste skigebieden ter wereld. Je hoeft niet bang te zijn dat je je gaat vervelen, pistes zijn er genoeg. Het gebied is geschikt voor iedereen: jong, oud, ervaren, onervaren. Middenin de Franse Alpen met je camper klinkt als muziek in de oren, toch? Elke ochtend wakker worden met bergen om je heen, sneeuw onder je voeten en de skipistes op een steenworp afstand. Dat kan bijvoorbeeld bij camperplaats Col des Aravis. Deze ligt een paar honderd meter verwijderd van alle chalets, restaurants en de skiliften richting de bergen.

Camperplaats Frankrijk

- In Franrijk heb je meer sneeuwzekerheid

Met de camper naar Duitsland

Laten we eindigen bij onze oosterburen. Het land van lederhosen en dirndl’s biedt diverse skigebieden aan. Zo kun je er voor kiezen om naar de Alpen te rijden. Hier bevind je jezelf in een winter wonderland, met de vele dorpjes en de fantastische uitzichten. Twintig kilometer van Salzburg verwijderd ligt het wintersportgebied Berchtesgadener. Hier zijn skipistes voor elk niveau, wat het een fijn skigebied maakt voor families. Overnachten kan in Berchtesgaden met de camper bij Reisemobilstellplätze Allweglehen.

Wil je de skivakantie combineren met een mooie camperreis? Bekijk op welke geschikte camperplaats jij kunt camperen met de Facile-en-Route Campergids. Deze campergids is niet alleen handig tijdens de winter, maar ook voor de andere seizoenen dat je op pad bent met je camper!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-Route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen door heel Europa!

ANWB camperboek De Alpen

ANWB Camperboek De Alpen

Reis met deze ANWB campergids gemakkelijk met je camper door de Alpen!

Gerelateerde artikelen