fbpx
Toscane camperreis

Toscane met de camper: de hoogtepunten & tips

Prachtige gebouwen uit de oudheid, overheerlijk eten, glooiende heuvels en de Italiaanse zon op je gezicht: we hebben het over de regio Toscane in Italië. Bezoek alle hoogtepunten tijdens je camperreis door deze geweldige regio en geniet onderweg van al het moois! 

Florence

In de Toscaanse hoofdstad haal je je Italiaanse hart op. In het gemeentehuis Palazzo Vecchio bewonder je bijvoorbeeld de kunstcollectie van de beroemde familie de Medici. Ook heb je er de Ponte Vecchio, een middeleeuwse brug die over de rivier de Arno loopt. Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad vanwege de vele juweliers die hier zitten. Een grappig weetje: vroeger zaten hier allemaal slagerijen, maar dat begon enorm te stinken. Vandaar dat deze vervangen zijn door de juweliers! En ook bij deze bezienswaardigheid vind je weer een link met de Medici: boven de brug door loopt een gang. Dit was zodat de familie zich niet hoefde te mengen in het ‘gewone volk’ wanneer ze van kasteel naar kasteel liepen. De Duomo, de kathedraal van Florence, is een andere niet te missen bezienswaardigheid in de stad. Deze pronkt als middelpunt op de Piazza del Duomo. Wil je aan het eind van de dag even de schaduw opzoeken, bezoek dan één van de vele musea die de stad biedt, bijvoorbeeld het kunstmuseum Galleria degli Uffizi. Hier bewonder je werken van topkunstenaars als Michelangelo.

Nabij Florence overnacht je onder andere bij camperplaats Gelsomino SCAF.

camperreis Florence
- In Florence bewonder je verschillende werken van Michelangelo. 

Ga voor een camperroute die je langs de hoogtepunten van het land voert! Met deze kant-en-klare route bezoek je Florence, Rome, Venetië en nog veel meer toplocaties in Italië, een regelrechte aanrader!

Siena

Overal waar je kijkt in Siena vind je prachtige historische gebouwen. Sta je op het plein het Piazza del Campo, dan vind je hier alleen al de toren Torre del Mangia en het stadshuis Palazzo Publico. Ook het waterbassin Fonte di Fontebranda is erg indrukwekkend. Er stroomt geen water in de buurt van Siena, dus werd hier het water opgevangen! Door de rest van de stad vind je nog veel meer prachtige bezienswaardigheden: de kathedraal Duomo Santa Maria met onder andere volop mozaïek aan de buitenkant, de crypte van Siena en musea zoals het Museo Civico met werken van de Siënese School, de school voor de schilderkunst in Siëna in de 14e en 15e eeuw.

Overnacht met de camper in de buurt van Siena bij camperplaats P2, Il Fagiolone.

Nog meer moois ontdekken tijdens je camperreis door Italië? Wat dacht je van een fijne fietstocht langs het helderblauwe Gardameer

camperreis Siena
- Siena barst van de prachtige historische gebouwen. 

San Gimignano

In dit prachtige middeleeuwse bergdorp waan je je in de geschiedenis. Het dorp zit vol met iconische pleinen en steegjes. Bezoek bijvoorbeeld het plein Piazza della Cisterna. Hier vind je een oude waterput die al uit de 14e eeuw stamt. Daarnaast zit hier de meermaals bekroonde ijssalon Sergio Dondoli. Haal hier dus zeker een ijsje en geniet ervan in de Toscaanse zon! Beklim verder de Torre Grossa, de ‘grote toren’. Deze toren werd gebruikt ter verdediging van het dorp. Via 218 treden kom je op de top. Wist je dat San Gimignano ook wel het Manhattan van de middeleeuwen genoemd wordt vanwege de vele (woon)torens? Hoe hoger de toren vroeger was, des te meer aanzien de familie had. Eén van deze woontorens bewonder je in de Torre Campatelli.

In San Gimignano overnacht je bij camperplaats Park Santa Lucia.

San Gimignano camperreis
- Bezoek het Manhattan van de middeleeuwen tijdens je camperreis door Toscane!

Pisa

Pisa kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een camperreis naar Toscane, en daarmee ook de befaamde toren van Pisa niet. De toren zakt al sinds zijn afronding in 1350 de grond in. Vergeet ook zeker niet om een iconische foto te maken bij het bouwwerk! Rondom de toren staan een aantal van de hoogtepunten van Pisa waaronder de Dom van Pisa, het Baptisterium (de doopkapel) en Camposanto, een ommuurde begraafplaats. Daarnaast vind je in Pisa de botanische tuin Orto Botanico di Pisa, één van de oudste botanische tuinen van de wereld. Behalve de prachtige tuin is hier ook een natuurhistorisch museum en bibliotheek gevestigd.

Overnacht in Pisa bij camperplaats Pisa of camperplaats Parcheggio Camper Scambiatore

Weet zeker dat je niks mist tijdens je camperreis door Italië met deze vijf hoogtepunten. Zet ze op je Italië-bucketlist en start maar met afvinken!

Pisa camperreis
- Al sinds 1350 zakt de toren van Pisa weg. 

Volterra

Wanneer je Volterra nadert, zie je de stad al pronken bovenop de heuvel. Een prachtig gezicht dat tevens het eerste hoogtepunt is van je bezoek aan de stad! Kom je in de stad, dan zie je overal sporen van de Romeinen en Etrusken. Bezoek bijvoorbeeld het Romeinse Theater uit de eerste eeuw voor Christus of de Cisterna Romana, een oude waterkelder uit de Romeinse tijd waarin het regenwater opgevangen werd. Ook het paleis Palazzo dei Priori is een prachtig stadshuis dat dienstdeed als inspiratie voor Palazzo Vecchio in Florence. Het Fort Medicea is tevens één van de hoogtepunten van de stad. Dit fort van de familie Medici is vandaag de dag in gebruik als staatsgevangenis en is dus alleen van buiten te bewonderen. Daarnaast heb je doordat Volterra op een heuvel ligt een prachtig uitzicht over de glooiende omgeving vanaf verschillende punten.

In Volterra overnacht je bij Parking P3.

Volterra
- Volterra zit vol met prachtige bezienswaardigheden uit de tijd van de Romeinen en Etrusken. 
Blijf op de hoogte van alle reisinspiratie en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen verdeeld over 7 Europese landen!
ANWB Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!