fbpx
Gardameer camperreis

Ontdek het Gardameer met de fiets tijdens je camperreis

Goed nieuws voor de actieve camperaar: rondom het Gardameer wordt dit jaar een nieuwe fietsroute van zo’n 140 kilometer gerealiseerd! De route loopt rondom het gehele meer, dat het grootste meer is van Italië. Een goede reden om het Gardameer aan te doen tijdens je volgende camperreis door Italië!

Dit project heet 'Garda by Bike' en is een perfecte activiteit wanneer je een reis maakt met de camper door Italië. Gedurende de route kom je al het moois tegen dat de regio te bieden heeft: natuurlijk het prachtige meer, maar ook ruige kliffen en tal van rotspartijen. Een fietspad van iets meer dan 2 kilometer bij Capa Reamol is nu al geopend voor wie een voorproefje wil van deze unieke fietsroute. Hier fiets je langs een prachtig stuk van het Gardameer, onder andere via een pad dat boven het water gebouwd is langs een ruige rotspartij. 

Ben je van plan om een route te rijden door Italië met de camper en kun je nog wat reisinspiratie gebruiken? Deze kant-en-klare gratis camperroute laat je al het moois van het land zien! Deel 1 brengt je van Milaan naar San Marino, en met deel 2 reis je van Florence naar Bari. 

De bovengenoemde fietsroute is geschikt voor alle niveaus en is vrij vlak. Je hoeft dan ook geen gebruik te maken van een speciale fiets, de route kan gefietst worden met alle soorten fietsen! De gehele route is hier te vinden. 

Op zoek naar een camperplaats na een dag fietsen? Hieronder vind je een selectie van camperplaatsen aan het Gardameer. Ben je op zoek naar nog meer overnachtingslocaties langs het Gardameer tijdens je camperreis? Neem dan een kijkje op CamperstopAdvisor of de Trip Planner

duurzaam reizen camper
- Langs het Gardameer vind je veel van dit soort prachtige bootjes, die je ook zeker tegen zult komen tijdens je fietstocht!

In de Facile-en-Route campergids deel 3 vind je informatie over vele camperplaatsen in de landen Italië, Spanje, Portugal, Slovenië, Kroatië en Griekenland. Ideaal om mee te nemen tijdens je camperreis, want met de gids selecteer je gemakkelijk een camperplaats die aan jouw wensen voldoet!

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen verdeeld over 7 Europese landen!