fbpx
camperreis herfst

5x trotseer de herfst met de camper

In de herfst kleuren de natuurgebieden in de mooiste kleuren, van geel tot rood. Met de nog zachte temperaturen is dit dan ook de perfecte periode voor een fijne herfstwandeling tijdens je camperreis! Neem de wandelschoenen en camera mee in de camper om tijdens je wandeling plaatjes te schieten van de meest indrukwekkende landschappen. In dit artikel vind je onze tips voor de mooiste natuurgebieden voor een herfstwandeling tijdens je camperreis!

Nationaal Park Hoge Kempen

Het Belgische Nationaal Park Hoge Kempen kleurt geel en rood in de herfst. De perfecte tijd dus voor een fijne wandeling vanaf de camper! Eén van de mooiste locaties, met name in deze herfsttijd, is het meer van Connecterra. Sinds 2021 heet dit Terhills in plaats van Connecterra, om zo internationaal meer aandacht te genereren. Rond oktober wordt het meer omringd door een bos in prachtige herfstkleuren. Je kunt een prachtige wandeling maken rondom het meer, waarbij je op sommige punten een prachtig uitzicht hebt vanaf boven!

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het eerste en tot op heden het enige nationale park van België. In 2006 werd het officieel uitgeroepen tot nationaal park. Het gebied is ontstaan door puin uit de Ardennen dat meekwam met de Maas tijdens de laatste ijstijden. In het nationale park zijn in totaal 9 toegangspoorten vanaf waar je de prachtige natuur kunt gaan ontdekken.

In de buurt van het nationale park overnacht je onder andere in Genk.

De Eifel met de camper

In de herfst komen de herfstkleuren je tegemoet in de Eifel. Tijd dus voor een fijne herfstwandeling! Het natuurgebied barst van de bossen en berghellingen, maar ook van het vulkaanlandschap! Laatstgenoemde vind je in de Vulkaaneifel, een landschap dat gevormd is door vulkanische activiteiten. Tijdens een herfstwandeling door dit gebied kom je volop kraters tegen en ook zogenoemde kratermeren, ook wel maaren genoemd. De kraters zijn gevormd door gasontploffingen. Omringd door een bos in herfstkleuren komen deze kratermeren nog beter tot hun recht en oogt het landschap nóg ruiger.

Door het gehele natuurgebied gaan verschillende wandelroutes vanaf de camperplaatsen. Er zijn wandelroutes van verschillende afstanden en voor zowel beginners als voor gevorderde wandelaars. Dat maakt dat dit het perfecte gebied is voor een herfstwandeling tijdens je camperreis!

In de Eifel overnacht je onder andere bij Wohnmobil Hafen am Nationalpark Eifel.

In de Eifel is nog veel meer moois te beleven tijdens je camperreis. Dit zijn de hoogtepunten van het natuurgebied.

Nederland camperreis natuur Eifel

In de Eifel kun je, dankzij de vele wandelroutes, prachtige herfstwandelingen maken!

De Franse Pyreneeën

Ook de Franse Pyreneeën leent zich perfect voor een stevige herfstwandeling vanaf de camper. Je geniet hier tijdens je wandeling iedere seconde van de prachtige kleuren! Er gaan verschillende (gemarkeerde) wandelingen door het gebied. Zo kun je ervoor kiezen om naar één van de vele bergtoppen te klimmen of om richting een bergmeer te wandelen voor een pauze met een prachtig uitzicht op het herfstachtige landschap. Onder andere het meer van Suyen is een aanrader, hier spot je onder andere een mooie waterval en een herdershut. 

De bergpassen hebben een rijke geschiedenis. Deze werden vroeger namelijk volop gebruikt door bijvoorbeeld smokkelaars en vluchtelingen. Het gebergte is daarnaast ongeveer 50 miljoen jaar geleden ontstaan doordat het Iberisch Schiereiland tegen Europa aanbotste. Deze historie maakt je wandeling door het gebied extra indrukwekkend! 

Overnachten kan onder andere bij camperplaats Les Cabannes.

De Franse Pyreneeën zitten vol met pareltjes. Deze locaties zijn onmisbaar tijdens je camperreis naar deze indrukwekkende natuur.

camperreis herfst
- De Franse Pyreneeën hebben een rijke geschiedenis. 

Snowdonia National Park

Wales heeft van zichzelf al een ruig ogend landschap, en in de herfstmaanden wordt dit alleen maar versterkt door de prachtige herfstkleuren! Dat maakt het dan ook de ideale locatie voor een fijne herfstwandeling tijdens je camperreis. Verwacht volop bergen, heuvels, Britse dorpjes en imposante meren. Op sommige plekken kun je ook een waterval spotten! Er zijn verschillende informatiecentra in het nationale park. Vanaf hier vertrekken altijd meerdere wandelingen voor verschillende niveaus. De hoogste top van het gebied (en van Wales) is Mount Snowdon. De top ligt op 1085 meter. Voor een wandeling van en naar de top moet je ongeveer 7 tot 8 uur rekenen. Je kunt er ook voor kiezen om met het treintje naar boven te gaan.

Naast dat het nationale park de hoogste top van Wales heeft, is het ook het oudste nationale park – sinds 1951 is het officieel uitgeroepen tot nationaal park -  en vind je hier het grootste meer van Groot-Brittannië: Bala Lake. In het gebied wordt ook volop landbouw bedreven. Je hoort dan ook vaak dat je hier meer schapen dan mensen tegenkomt tijdens je herfstwandeling!

Je overnacht in het nationale park met de camper bij Riverside Guest House in Abergynolwyn.

Herfst camper

- In het Snowdonia National Park kun je heerlijk wandelen door het ruig ogend landschap!  

Met de editie Camperstops Onderweg – Comfortabel op reis ben je verzekerd van een comfortabele camperreis. In deze gids staan namelijk 1.500 camperplaatsen verdeeld over 7 landen, waaronder België en Duitsland, die allemaal voorzien zijn van sanitair. Iedere camperplaats is voorzien van detailinformatie zoals foto’s en tarieven waardoor je gemakkelijk jouw volgende camperplaats selecteert.

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Michelin - Met de camper door Frankrijk

Michelin - Met de camper door Frankrijk

Rijd de 101 mooiste routes door Frankrijk met je camper!

ANWB Camperboek Europese steden

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!