fbpx
Eifel camper

5 highlights voor je camperreis door de Eifel

De Eifel is een indrukwekkende regio in Duitsland die perfect is voor een actieve camperreis! Hier wisselen groene natuurgebieden zich af met mooie steden. In het gebied is ook veel te merken van de vulkanische activiteit die er vroeger heeft plaatsgevonden. Maak je alvast klaar voor een fantastische camperreis door de Eifel!

Cochem

Cochem ligt aan de Moezel en is een prachtige bestemming in de Eifel. Dé bezienswaardigheid van de stad is de hangbrug, de Geierlay, de grootste hangbrug van Duitsland. Hier kun je een fijne wandeling naartoe maken, om vervolgens van het prachtige uitzicht te genieten! Ook de neogotische Rijksburcht is een mooie bezienswaardigheid, welke hier al sinds de middeleeuwen staat. In de tussentijd is hij wel een keer afgebroken en opnieuw opgebouwd. Tijdens een bezoek is het kasteel in al zijn pracht en praal te bewonderen. In het centrum van de stad zitten veel gezellige terrasjes en leuke winkeltjes, dus maak ook zeker even een wandeling waarbij je alle prachtige gekleurde huizen bewondert!

Overnacht in Cochem bij camperplaats Cochem.

camper Eifel
- Ontdek Cochem vanaf het water en geniet van het uitzicht!

Vulkaaneifel

De Vulkaaneifel is een gebied in de Eifel dat zoals zijn naam al doet vermoeden ontstaan is door vulkanische activiteit. Je vindt hier dan ook nog vele sporen van het verre verleden van dit gebied. Zo kom je nog verschillende kraters tegen die ontstaan zijn door gasontploffingen en ook kom je maaren tegen, dit zijn meren die inmiddels ontstaan zijn in de kraters. Het vulkanische gebied is hier nog actief en wordt continue in de gaten gehouden met metingen. Er is dus niemand die zeker weet of er in de toekomst nog een uitbarsting zal komen, maar de laatste uitbarsting was zo’n 10.000 jaar geleden, dus je kunt hier met een gerust hart op pad met de camper? In de vele maaren kun je tijdens een warme zomerdag heerlijk zwemmen en in de prachtige omgeving kun je ook wandelen en fietsen. Wil je meer leren over dit gebied, dan is een bezoekje aan het Eifel-Vulkanmuseum Daun de moeite waard, want hier kom je alles te weten over het ontstaan van de Vulkaaneifel!

In de buurt ligt onder andere Wohnmobilpark Motorsporthotel.

Monschau

Monschau is één van de mooiste stadjes die je tegen zult komen tijdens je camperreis door de Eifel. Hier vind je vele vakwerkhuizen waarlangs de Rur stroomt, wat een prachtig gezicht geeft! Eén van de bezienswaardigheden is de burcht van de stad, welke uit de 13e eeuw stamt. Helaas is er niet veel meer over van de originele burcht en zit er inmiddels een woonzorgcentrum in het gebouw. Wel kun je nog de originele Ezelstoren bewonderen en zijn er een aantal bijgebouwen te bezoeken. Daarnaast wordt het Rode Huis vaak gezien als het mooiste gebouw van de stad, deze is in de 18e eeuw gebouwd. Ook dit gebouw prijkt prachtig aan de rivier en staat onder andere bekend om de mooie trap die je binnen vindt. Tijdens een bezoek kun je alles leren over het leven van het rijke gedeelte van de bevolking van vroeger. Aan het eind van de dag kun je nog een bezoek brengen aan het Biermuseum Felsenkeller om alles te leren over bier én een lekker biertje te proeven natuurlijk. Breng je een bezoek aan Monschau in de decembermaand, dan vind je op de markt natuurlijk ook een echte Duitse kerstmarkt!

Overnacht in Monschau bij camperplaats Monschau.

Ontdek Duitsland tijdens de prachtige Romantische Strasse! Tijdens de route kom je verschillende middeleeuwse stadjes tegen, indrukwekkende kastelen en natuurlijk verschillende romantische vergezichten!

Monschau camper
- © GNTB/Stijn Van Hulle

Nationaal Park Eifel

Het Nationaal Park Eifel kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. In het gebied kun je heerlijk wandelen tussen de groene boomtoppen en langs de Moezel. Met 240 kilometer aan wandelpaden kun je je hier dagen vermaken in de natuur. Je kunt ook op pad met een ranger die je alles vertelt over de omgeving en alles wat er leeft. Ook is er zo’n 104 kilometer aan fietspaden, dus neem de fietsen zeker mee tijdens je camperreis naar de Eifel! Het nationale park staat er verder om bekend dat je er de sterrenhemel erg goed kan bewonderen! Hier is dan ook vrijwel geen lichtvervuiling. Er ligt een observatorium in het park waar je de immense sterrenhemel kunt bewonderen. Ben je fan van kastelen, dan ligt ook Burg Eltz niet ver weg. Dit prachtige kasteel ligt midden in de natuur en je bezoek is dan ook perfect te combineren met een fijne wandeling of fietstocht in dit gebied.

In het nationale park liggen verschillende camperplaatsen, waaronder Eifel-Wohnmobilpark-Vogelsang.

Ontdek nog meer mooie natuurgebieden tijdens je camperreis door Duitsland. Deze vier gebieden ontdek je te voet vanaf de camperplaats. 

camper Eifel
- © GNTB/Florian Trykowski

Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland en daarmee een onmisbare stop tijdens jouw camperreis door de Eifel! Dat het een historische stad is, valt overal op. Zo stamt de toegangspoort uit de tweede eeuw na Christus, vind je er een amfitheater en thermen, en de Romeinse brug loopt over de Moezel heen. Ook op de Hauptmarkt vind je verschillende middeleeuwse gebouwen. Wil je graag meer weten over de geschiedenis van Trier, bezoek dan het Stedelijk museum Simeonstift. Ook in het Oudheidkundig museum vind je verschillende opgravingen, met name Romeinse. In de buurt liggen ook verschillende wijngaarden, dus het is ook de moeite waard om hierlangs te rijden met de camper voor een proeverij! Je kunt zelfs overnachten bij Weingut Vonnell, dat vlak buiten Trier ligt. 

Trier camper
- © GNTB/Francesco Carovillano

In de Facile-en-Route campergids Europa vind je 8950 camperplaatsen in 27 landen, waaronder Duitsland. Door middel van handige symbolen kun je gemakkelijk jouw gewenste camperplaats uitzoeken! Een ideale gids voor wie meerdere camperreizen door Europa maakt of voor wie een rondreis maakt door Europa met de camper. 

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperboek Duitsland

ANWB Camperboek Duitsland

Reis dwars door Duitsland en leer dit fascinerende land kennen aan de hand van de 20 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!