fbpx
Frankrijk westkust camper

De mooiste plekken langs de Franse westkust tijdens je camperreis

Aan de Franse westkust vind je tal van prachtige plekken om te bezoeken tijdens je camperreis door Frankrijk. Denk aan havenstad Le Havre, de stad Nantes waar oud en nieuw perfect samengaan of Bordeaux, waar je zowel in als buiten de stad geniet van de lekkerste wijnen. Deze hoogtepunten mag je zeker niet missen tijdens een camperreis langs de Franse westkust.

Le Havre

Welkom in de grootste stad van Normandië: Le Havre! Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad vrijwel helemaal verwoest. Er was niet veel meer over, maar de stad is met succes weer opgebouwd. Dat is ook de reden dat de stad vandaag de dag op de UNESCO Werelderfgoedlijst pronkt. De naam doet al vermoeden dat de havens enorm belangrijk zijn voor de stad, en dat zijn ze zeker! De dokken van de havens van Le Havre liggen dan ook midden in de stad. Hier vertrokken vroeger al tal van schepen voor de handel. In de Vauban Docks duik je terug in deze havengeschiedenis van de stad. Dit was vroeger de opslagplaats van katoen en koffie. Vandaag de dag kun je hier genieten van een hapje en een drankje of ga je er lekker winkelen.

Behalve de haven zijn er nog meer mooie bezienswaardigheden in de stad, waaronder één van de grootste pleinen van Europa: Place de l’Hôtel de Ville, waarop onder andere het stadshuis van de stad pronkt.

Tijdens je camperreis langs de westkust van Frankrijk zijn Normandië en Bretagne een echte aanrader. In dit artikel lees je dan ook alles over de hoogtepunten door de streken. Denk aan verschillende plekken die met de kunstenaar Monet te maken hebben, de befaamde krijtrotsen van Étretat en de ‘stad van de musea’ Rouen.  

Bordeaux

Bordeaux is naast een bekende wijnstreek ook een prachtige stad. Maar: deze twee gaan erg goed samen! Zo vind je in de stad het Cité du Vin, een wijnmuseum waar je op interactieve manier alles leert over wijn. Daarnaast loopt er een Urban Wine Trail door de stad waar je verschillende wijnbars tegenkomt. Wijnliefhebbers halen dus hun hart op in deze stad. Voor één van de hoogtepunten van het centrum moet je naar Place de la Bourse. Dit is het bekende 18e-eeuwse plein dat je vaak zult tegenkomen op foto’s van de stad. Op dit plein vind je ook de Miroir d’Eau, een prachtige nevelfontein waar je gewoon doorheen kunt lopen. In dit water zie je de reflectie van de omliggende gebouwen, wat het een bijzondere fontein maakt! Wil je alle mooiste plekken van de stad zien, dan is de UNESCO-wandeling aan te raden. De wandeling neemt je mee langs verschillende UNESCO Werelderfgoederen, want er zijn bijna 400 beschermde monumenten in de stad! Je komt onder andere langs het eerder genoemde Place de la Brouse, maar ook langs het Grand Théâtre, dat aan de buitenkant prachtig is met zijn zuilen en van binnen met de vele muurschilderingen!

Westkust Frankrijk camper
- In Bordeaux vind je op het Place de la Bourse de Miroir d'Eau, waardoor je een reflectie ziet van de omliggende gebouwen!

Brest

Deze havenstad staat voor een groot deel in het teken van de oceaan: vanuit hier vindt veel onderzoek plaats naar de Atlantische Oceaan. Niet gek dus dat twee hoogtepunten van de stad ook in het teken staan van het water. Océanopolis is één van de grootste aquariums van Europa waar je alles leert over het zeeleven en bijvoorbeeld de voedselketen. Natuurlijk kun je hier ook dieren bewonderen terwijl ze ronddobberen in het water. Daarnaast zit er in de stad een Marinemuseum. Naast dat je hier alles leert over de scheepsbouw, kom je ook alles te weten over het kasteel waar het museum in gevestigd is. Heb je na je bezoek zin om zelf het water in te duiken, dan kan dat bij de stranden in de buurt van het centrum.

Nantes

Oud en nieuw gaan perfect samen in Nantes. Bij het 15e-eeuwse Chateau des Ducs bewonder je bijvoorbeeld de imposante vestingsmuren. Of bezoek de Passage Pommeraye uit de 19e eeuw waar je de prachtige glazen overkappingen en verschillende zuilen bewondert. Hierdoor lijkt het bijna alsof je in een museum staat in plaats van in een winkelcentrum! Aan de andere kant is het attractiepark Les Machines de l’île één van de moderne hotspots. Deze oude scheepswerven zijn nu omgetoverd tot grote mechanische dieren. De bekendste hiervan is The Grand Elephant. Je kunt op de rug zitten van deze 12 meter hoge olifant terwijl het dier door het park heenloopt en water spuit uit zijn slurf. Erg bijzonder! In de rest van het attractiepark vind je nog meer van dit soort bijzondere attracties.

Westkust Frankrijk camper
- In Nantes bewonder je de imposante vestingsmuren van Chateau des Ducs.

In de uitgave Camperstops Onderweg – Comfortabel op Reis staan 1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen, verdeeld over Frankrijk en 6 andere Europese landen. Hierdoor ben je altijd verzekerd dat de door jouw beoogde camperplaats voorzien is van een douche en toilet.

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

France Passion

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!