fbpx
Wielrennen camper

Een wereldreis door Zwitserland - deel 3 Azië

Dat Zwitserland een veelzijdig land is wisten we al, maar dat je er een wereldreis kunt maken is nieuw en het leuke is: dit kan allemaal met je camper! De eerste week hebben we het veelzijdige Europa in Zwitserland laten zien, vorige week was het Zwitserse Noord-Amerika aan de beurt. Deel 3 is alweer het laatste deel, maar niet getreurd voordat we huiswaarts keren gaan we uiteraard nog verschillende ''landen'' en plekken bezoeken namelijk: Japan, Laos en Bali! We brengen je weer naar de mooiste plekjes in Zwitserland waar je ongetwijfeld het idee krijgt dat je aan de andere kant van de wereld bent!

8. Japan

De eerste stop in Azië is Japan, maar dan in Ascona Zwitserland! In Ascona is het excentrieke Monte Verità complex gevestigd. Monte Verità is ooit begonnen als alternatieve, vegetarische gemeenschap. In die tijd trok het complex ook vele kunstenaars en artiesten aan, zij bleven hier vaak geruime tijd en maakten samen nieuwe kunst. Tegenwoordig is het complex onder andere een museum met exposities van de prachtige kunst die er in het verleden gemaakt is. Naast het museum beschikt het complex over een hotel, vele conferentiezalen en een enorme tuin. In deze enorme tuin vind je ook een gebied dat helemaal in het teken staat van thee. Hier worden elke eerste en derde zaterdag van de maand Japanse thee ceremonies gehouden, in detail wordt de theecultuur uitgelegd en ga je verschillende soorten thee proeven. Na de ceremonie kom je volledig tot rust door een wandeling te maken in de Zen Garden, dit maakt het bezoek aan Monte Verità compleet! Monte Verità is een uniek complex wat eens in het leven bezocht moet worden! In de buurt van Asona ligt de Camperstop Parco della Pace in Lacarno.

Klik hier voor Camperstop Parco della Pace 
Een Japanse thee ceremonie in Zwitserland.
Een Japanse thee ceremonie in Zwitserland.

9. Laos

De volgende stop van deze wereldreis door Zwitserland is het Onsernonedal in het gebied Ticino. Met een beetje inlevingsvermogen loop je door de nevelwouden van Laos, maar dan zonder de tropische muggen. Hoe ideaal is dat?! In dit prachtige en indrukwekkende gebied kun je dan ook de mooiste wandelingen maken. Een goed bewaard geheim is de kleine kabelbaan die vanuit Vergeletto naar boven gaat richting Zott. Op een hoogte van 1700m ligt het betoverende Alp Salei. De wandelroutes bieden je hier de mooiste uitzichten waar je sowieso geen genoeg van gaat krijgen! Dit is de perfecte plek om heerlijk tot jezelf te komen in de idyllische, ongerepte natuur.  Je kunt in de buurt van deze dorpjes verblijven op Camping Piccolo Paradiso.

Klik hier voor Camping Piccolo Paradiso

Camper zwitserland
- Op avontuur door de heuvels van de wouden in Laos? Dat kan in het Onsernonedal.
 

9. Bali - Indonesië

Een reis door Azië is niet compleet zonder rijstvelden, deze vind je in Zwitserland in het Muggiotal. Dankzij het etnografische museum van Muggiotal (MEVN) zijn de typische kenmerken van deze streek bewaard gebleven: de rust, de schoonheid van een deels nog ongerepte natuur en het directe contact met de natuur. Met een beetje fantasie zie je in deze ongerepte natuur de rijstvelden die je ook in Bali zal tegenkomt. Ook heeft het MEVN verschillende historische gebouwen onderhouden waardoor de productie van authentieke streekproducten nog bestaat! In de gerestaureerde molen van Bruzella wordt nog kastanje- en polentameel gemaakt en van lokale zuivel: boter, roomkaas en room. Daarnaast zijn er verschillende wandelroutes waardoor dit dal een prachtige bestemming is. Als dit alles je nog niet heeft overtuigd is dit gebied in 2014 door ‘Stichting Landschapsbeheer Zwitserland’ verkozen tot het mooiste landschap van Zwitserland! In de buurt van dit landschap kun je verblijven op boerderij Cantina Cavallini.

Klik hier voor meer informatie over camperstop Cantina Cavallini

Deze wereldreis eindigt bij de
- Deze wereldreis eindigt bij de "rijstvelden" in Valle di Muggio in Ticino.
Van de Italiaanse Dolomieten tot de Japanse theeceremonie en van de Amerikaanse Cowboys tot de Noorse meren, Zwitserland heeft het allemaal. Toch is deze reis helaas alweer tot zijn einde gekomen. Zijn er volgens jou nog meer plekken in Zwitserland waardoor je je aan de andere kant van de wereld kunt wanen? Laat het ons dan weten!
Heb je onze rondreis door het Zwitserse Europa gemist, klik dan hier! 
Ook (nog) benieuwd naar onze avonturen in het Zwitserse 'Wilde Westen'? Klik dan hier!

Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook! Wil je iedere maand op de hoogte blijven van Camperreis-inspiratie, aanbiedingen van Camperreiswinkel.nl & nog veel meer? Schrijf je dan ook in voor onze maandelijkse Camperstop-nieuwsbrief! 

Image

No item found!