fbpx
Wereldreis met de camper

Een wereldreis door Zwitserland - deel 1 Europa

Zwitserland is een heel veelzijdig land, zo veelzijdig, dat je er zelfs een heuse wereldreis kunt maken! Hoe ideaal is dat?! De wereld zien, in je eigen vertrouwde camper, zonder daar duizenden kilometers te hoeven reizen! In 3 delen nemen we je mee op wereldreis door het prachtige Zwitserland, hierbij bezoeken we maar liefst drie continenten (Europa, Noord-Amerika & Azie) en zullen we in totaal 10 stops maken. In dit 1e deel van de wereldreis laten we Zwitserland's Italiaanse, Ierse, Nederlandse & Noorse kanten zien! Ben je klaar voor de reis van je leven door Zwitserland? 

1. Dolomieten - Italië

Onze eerste stop is bij de Gastlosen in de Fribourg regio, deze messcherpe bergtoppen geven het gevoel dat je midden in de Italiaanse Dolomieten bent beland. In dit spectaculaire landschap kun je heerlijke wandel- en fietstochten maken, overal krijg je weer een ander adembenemend uitzicht te zien. Aan de voet van de Gastlosen staat een kazerne die in de Tweede Wereldoorlog is ontstaan, deze fungeert als uitvalbasis voor hikers. Je kunt hier terecht voor zowel een verblijfplaats als eten en drinken. Op het mooie terras kun je genieten van uitzichten van de markante kalkrotsen van de Gastlosen, maar ook van het prachtige Greyerzerland. Je kunt de kazerne bereiken vanuit Muserbergli, een stoeltjeslift bergstation. Vlakbij dit gebied is de Camping Jaunpass, Boltigen.

Camping in de buurt, klik hier voor Camping Jaunpass 
De markante toppen van de Dolomieten bij een wandeling rond de Gastlosen.
- De markante toppen van de Dolomieten bij een wandeling rond de Gastlosen.

2. Ierland

Vanuit Italië reizen we door naar Ierland, dit land vinden we terug in de Jungfrau regio van Zwitserland en om precies te zijn bij het stadje Grindelwald. Dit Eiger-dorp ligt verstopt in een enorm groen dal en is prachtig omringt door een bergdecor met de Eiger-Noordwand en Wetterhorn. In de 18e eeuw trok dit dorpje haar eerste toeristen, door haar toenemende populariteit is het uitgegroeid tot een wereldberoemde bestemming. Dit dorp wordt niet alleen in de zomer bezocht, maar in de winter is het ook een zeer populaire wintersportplaats. Je kunt in Grindelwald op de Camping Eigernodwand verblijven.

Camping in de buurt, klik hier voor Camping Eigernodwand

In het Berner Oberland kun je genieten van de groene heuvels van Ierland.
- In het Berner Oberland kun je genieten van de groene heuvels van Ierland.

3. Nederland

Van Ierland reizen we verder naar Nederland. Nederland staat over de hele wereld bekend om haar klederdracht, molens, klompen en natuurlijk de tulpen. Maar in Zwitserland zijn ze ook dol op tulpen en al helemaal in het dorpje Morges. Ieder jaar wordt het Parc de l’Inpendance omgetoverd tot ‘Keukenhof’ en stelt 120.000 tulpen tentoon. Het festival duurt zes weken en begint in april. In de weekenden worden de tulpenbedden aangevuld met entertainment. Verder ligt Morges in een prachtig wijnlandschap, in dit landschap liggen verscheidene wandel- en fietsroutes waar je je ogen uit kunt kijken over akkers en wijngaarden. Een wandeling door de stad maken is ook een aanrader zeker omdat de oude binnenstad volledig autovrij is. Hierdoor is het heerlijk shoppen, de markt bezoeken of over de oeverpromenade lopen. In Morges ligt een Quickstop bij Camping Morges en als je ergens wat langer wil blijven staan kun je in de nabij gelegen stad Lausanne op Camperstop Vidy verblijven.

Camping in de buurt, klik hier voor Camping Morges

Camperplaats in de buurt, klik hier voor Camperstop Vidy

Aan het Meer van Genève bloeien typisch Nederlandse tulpen.
- Aan het Meer van Genève bloeien typisch Nederlandse tulpen.

4. Noorwegen

De laatste stop in Europa is Noorwegen. Je kunt de Noorse Fjorden terugvinden in het uitzicht vanaf de Emossonstuwdam in Wallis. Deze stuwdam is in 1972 in bedrijf genomen om zo de stroombehoefte van heel West-Zwitserland te voorzien. Deze stuwdam is een hele populaire bestemming voor uitstapjes. De reis omhoog met het openbaar vervoer is al een belevenis op zich. Als je eenmaal boven bent kun je de stuwdam ook bewonderen vanaf een dinosaurus pad. Op dit pad zijn 250 miljoen jaar oude voetafdrukken van dinosauriërs te vinden. Er zijn meerdere routes met verschillende niveaus, waaronder een kindvriendelijke route met ‘spelletjes’. De dichtstbijzijnde camperstop is Place de Repos Du Peuty.

Camperplaats in de buurt, klik hier voor Camperstop Place de Repos du Peut
Een Noors Fjord? Nee, dit is het uitzicht vanaf de Emosson-Stuwdam
- Een Noors Fjord? Nee, dit is het uitzicht vanaf de Emosson-Stuwdam.
Ook benieuwd waar je Zwitserse Cowboys en de Europese versie van de Niagara Falls kan vinden? Klik dan hier en reis mee door het Zwitserse Noord-Amerika! Naast het 'Zwitserse Noord-Amerika' bezoeken we ook o.a. de Zwitserse Rijstvelden & Nevelwouden, je waant je écht in Azië!

Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!
 
 Of meld je hier aan voor de Camperstop-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


©Switzerland Tourism, 2018 beeldmateriaal

Image

No item found!