fbpx
Wielrennen camper

Een wereldreis door Zwitserland - deel 2 Noord-Amerika

Ieder land is op haar eigen manier veelzijdig, maar Zwitserland doet daar nog een schepje bovenop! Je kunt in dit land namelijk een heuse wereldreis maken. Hierbij nemen we je in 3 delen mee naar steeds een ander 'continent', maar dan binnen Zwitserland! Waar we in het vorige deel het continent 'Europa' lieten zien mag Zwitserland in dit deel haar Amerikaanse kant laten zien,  we steken de Atlantische Oceaan over naar Noord-Amerika, let's go!

5. Verenigde Staten - Colorado

De eerste stop van onze trip is in Sörenberg, een berg in het Entlebuch biosfeerreservaat. Hier waan je jezelf in het Wilde Westen van Colorado! Sterker nog; Je komt hier zelfs echte Zwitserse Cowboys tegen! Entlebuch is een door UNESCO onderscheiden biosfeerreservaat en bestaat uit 400 vierkante kilometer aan veenlandschappen, alpenweiden en Schrattenfluh. Het Entlebuch biosfeerreservaat is de perfecte plek om prachtige wandelingen te maken, er is genoeg te zien en het gebied geeft je telkens weer een nieuw uitzicht. Alleen al voor de rust en ongerepte natuur is dit gebied een ware trekpleister, maar Entlebuch biedt ook meerdere recreatieactiviteiten zoals een sprookjespad of een veenbad! 

Klik hier voor de dichtstbijzijnde camperstop bij Sörenberg 
Het Wilde Westen, een gebied rondom Sörenberg (Luzern).
- Het Wilde Westen, een gebied rondom Sörenberg (Luzern).

6. Verenigde Staten - Alaska

De volgende stop is het Vierwoudstrekenmeer, hier heb je een uitzicht op een prachtig, sereen meer met daar omheen de ruige, witte bergen, wat je enorm veel lijkt op hetgeen je in Alaska tegenkomt! Het Vierwoudstrekenmeer is, net als Zwitserland zelf, een heel veelzijdig gebied! Een van de hoogtepunten is het maken van een historische radarstoomboottocht dwars over het meer. Deze boottocht kan ook perfect worden gecombineerd met een wandeltocht, rond het meer lopen namelijk verschillende wandelroutes. Maar er kan ook worden gefietst of geskatet, hiervoor zijn verschillende paden aangelegd. Doe je het liever wat rustiger aan? Er zijn genoeg bad- en rustplaatsen langs het meer te vinden. Kortom je hoeft niet je niet te vervelen, voor ieder wat wils. Bij het Vierwoudstrekenmeer ligt de TCS Camping Luzern.

Klik hier voor TCS Camping Luzern

Ontdek de natuur van Alaska van dichtbij aan het winterse Vierwoudstrekenmeer..
- Ontdek de natuur van Alaska van dichtbij aan het winterse Vierwoudstrekenmeer.

7. Canada / Verenigde Staten - Niagara Falls

Als laatste stop gaan we naar de Rijnwaterval bij Schaffhausen, met 150 meter breed en 23 meter hoog is dit de grootste waterval van Europa! Hierdoor heb je het idee dat je bij de Niagarawatervallen bent, maar dan in Zwitserland. In het midden van de waterval steekt een rots uit het water, deze kan met een boot worden bereikt en kan worden beklommen. Naast de watermassa, is er ook nog een prachtig slot gevestigd, Slot Laufen. Dit slot fungeert als bezoekerscentrum en geeft informatie over de waterval. Een stukje stroomafwaarts ligt de camperplaats Parkplatz Fischacker in Neuhausen.

Klik hier voor camperstop in Neuhausen

Niet de allergrootste waterval van de wereld maar wel de grootste waterval van Europa..
- Niet de allergrootste waterval van de wereld maar wel de grootste waterval van Europa.

Hierna reizen we richting het prachtige Zwitserse Azië! Hier kom je rijstvelden & nevelwouden tegen en kun je een échte Japanse thee-ceremonie bijwonen! Heb je deel 1 gemist? Klik dan hier en reis nog gauw mee door het Zwitsers-Europa! 


Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperstop-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!

©Switzerland Tourism, 2018 beeldmateriaal

Image

No item found!