fbpx
Duitsland gratis camperplaatsen

15x gratis camperplaatsen in Duitsland

Overnacht je graag op gratis camperplaatsen tijdens je camperreis door Duitsland? Deze vijftien gratis camperplaatsen liggen op een prachtige locatie: midden in een groen gebied waar je heerlijk kunt wandelen, op het erf van de wijnboer of met uitzicht op een woest stromende rivier. Zo ontdek je goedkoop de mooiste plekjes van Duitsland!

Camperplaats Alken | Alken

In het oude wijnstadje Alken kun je overnachten bij de gratis camperplaats Alken. Langs de camperplaats komen verschillende fietsroutes waarmee je het prachtige Moezeldal kunt ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een fietstocht maken langs de Moezel die voorbij de camperplaats stroomt. In Alken bewonder je onder andere Burcht Thurant die bovenop een berg pronkt. Het feit dat de burcht gebouwd is op Romeinse fundamenten maakt dit één van de oudste kastelen van de Moezel. Er zijn natuurlijk ook verschillende wijngaarden waar je kunt proeven van de lekkerste – met name witte – wijnen.

Duitsland gratis camperplaatsen
- Overnacht gratis met de camper bij het historische wijnstadje Alken. 

Wanderparkplatz Faurenhau | Aspach

In Aspach vind je gratis camperplaats Wanderparkplatz Faurenhau. Vanaf deze camperplaats kun je een fijne wandeling maken door het nabijgelegen Hardtwald. Reis je met kinderen, dan is het Hardy Pfad aan te radne, een route van 1,5 kilometer lang. Tijdens dit pad maken kinderen al spelenderwijs kennis met de bewoners van het bos. Bij de camperplaats ligt een restaurant waar je kunt bijkomen na je wandeling.

Camperplaats Backnang | Backnang

Vanaf de gratis camperplaats in Backnang kun je heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Wandel of fiets bijvoorbeeld langs de rivier de Murr die langs de camperplaats stroomt of trek het nabijgelegen bos in. De routes komen langs de camperplaats. Daarnaast kun je op de camperplaats water tanken en lozen en het chemisch toilet reinigen.

Camperplaats Bad Camberg | Bad Camberg

In Bad Camberg overnacht je bij een gratis camperplaats op steenworp afstand van het centrum van de stad. In het centrum bewonder je verschillende mooie vakwerkhuizen en kun je lekker eten en drinken bij de verschillende restaurantjes. Wil je er actief op uit, dan kun je in de omgeving van de stad heerlijk wandelen en fietsen. Op de camperplaats is stroom aanwezig en je kunt er het chemisch toilet reinigen en water tanken en lozen.

Saarow-Therme | Bad Saarow

In Bad Saarow kun je volledig tot rust komen bij de SaarowTherme. Vanaf de gratis camperplaats ben je hier binnen mum van tijd. Daarnaast kun je in de nabijgelegen Scharmützelsee een frisse duik nemen of een wandeling maken met uitzicht op de voorbijtrekkende boten. De bosrijke omgeving van Bad Saarow leent zich ook goed voor een stevige wandeling.

Camperplaats Bad Teinach | Bad Teinach

Bad Teinach ligt aan de rand van het Zwarte Woud en is dan ook een waar paradijs voor wandelaars. Langs de gratis camperplaats komen tal van wandel die je kunt volgen. Met 160 wandelingen door de regio Bad Teinach – Zavelstein heb je genoeg keus! De nabijgelegen ruïne van het indrukwekkende klooster van Hirsau is ook een aanrader om een wandeling naartoe te maken. Er is hier ook een kloostermuseum aanwezig.

Ontdek nog meer mooie plekjes van het Zwarte Woud, waaronder het historische Freibrug – ook wel de hoofdstad van het Zwarte Woud genoemd – en Titisee, waar je volop kunt zwemmen in het gelijknamige Titisee en wandelen!

Camperplaats Deudesfeld | Deudesfeld

Het plaatsje Deudesfeld behoort tot de Duitse Vulkaaneifel. De omgeving leent zich vooral goed om te wandelen. Langs de gratis camperplaats gaan verschillende mooie wandelingen, waaronder het Meerfelder Pfad. De route voert je richting het Meerfelder Maar, en meer dan ontstond door een vulkanische explosie ongeveer 80.000 jaar geleden. In de zomermaanden kun je op sommige locaties langs het meer ook het meer indruiken om af te koelen. Pak je liever de fiets, dan leent de omgeving zich daar ook goed voor. Bereid je dan wel voor op een aantal stevige klimmen! Op de camperplaats is stroom aanwezig en heb je de mogelijkheid om het chemisch toilet te reinigen en water te tanken en te lozen.

Ben je op zoek naar een prachtige camperroute door de Duitse natuur? Dan is de Alpenroute een aanrader! Tijdens deze 450 kilometer lange route kom je langs de mooiste plekjes van de Duitse Alpen.

Reisemobilstellplatz Hausdulmen | Dülmen

De omgeving van de gratis Reisemobilstellplatz Hausdulmen leent zich perfect voor een fijne fietstocht – er is een uitgebreid fietsroutenetwerk – en een wandeling. Trek bijvoorbeeld richting de Wildpferdebahn Dülmen, een prachtige plek in de natuur waar je nog een wilde kudde paarden kunt bewonderen! Het is dan ook de perfecte locatie voor een picknick met uitzicht op de kudde. In Europa is de kudde de enige die nog in het wild leeft. In de zomermaanden kun je in de omgeving ook heerlijk zwemmen, bijvoorbeeld bij de nabijgelegen Silbersee II.

Duitsland camperreis natuur
- Wandel- en fietsliefhebber? Dan zit je goed op de gratis camperplaats in Dülmen!

Camperplaats Am Westpark | Werdohl

In Werdohl overnacht je bij gratis camperplaats Am Westpark met uitzicht op de rivier de Lenne. Dat betekent dat je hier ook een fijne dag kunt uittrekken om te vissen! Je kunt er ook op uit voor een fijne wandeling of fietstocht door de groene omgeving van het Sauerland. Op de camperplaats kun je water tanken en lozen, het chemisch toilet reinigen en gebruik maken van de stroom.

Reichenbergschule | Reichelsheim

Ook vanaf de gratis camperplaats Reichenbergschule kun je de omgeving perfect te voet of met de fiets ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Schloss Reichenberg. Bij dit 12e-eeuwse kasteel kun je bijkomen van je wandeling of fietstocht bij het bijbehorende café. Op de camperplaats zijn verschillende voorzieningen aanwezig, waaronder toiletten, stroom en de mogelijkheid om water te tanken en lozen.

Bewonder tijdens je camperreis door Duitsland ook deze 6 bezienswaardigheden: van het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein tot de Hanzestad Bremen.

Felsengarten Kellerei Besigheim e.G. | Hessigheim

In Hessigheim kun je gratis overnachten bij de boer bij Felsengarten Kellerei Besigheim e.G. Hier schaf je natuurlijk de lekkerste wijnen aan. Daarnaast kun je deelnemen aan een wijnproeverij en een rondleiding op de wijngaard. Er zijn ook verschillende tours te boeken waarbij je de wijnproeverij combineert met een lekker diner in het nabijgelegen Besigheim. De omgeving leent zich ook perfect voor een wandeling of fietstocht. Op de camperplaats is stroom aanwezig en je kunt er water tanken.

Duitsland gratis camperplaatsen
- In Hessigheim overnacht je gratis met de camper bij de wijnboer. 

Wohnmobilstellplatz am Parkplatz | Altötting

Richting de Oostenrijkse grens kun je gratis overnachten bij Wohnmobilstellplatz am Parkplatz. De kapel van Altötting behoort tot de oudste van Duitsland. Vanwege het houten beeld Scharze Madonna is het een geliefd pelgrimsoord. In de omgeving liggen verschillende bossen waar je erop uit kunt voor een fijne wandeling. Op de camperplaats zijn verschillende voorzieningen aanwezig, waaronder toiletten en stroom.

Am Yachthafen | Miltenberg

In Miltenberg overnacht je gratis in de jachthaven. Je hebt dan ook een prachtig uitzicht op de rivier de Main en het schouwspel van de voorbijvarende boten! In het vakwerkstadje Miltenberg kun je volop beleven: je aanschouwt er de vele vakwerkhuizen tijdens een wandeling en bewondert moderne kunst in het kasteel van Miltenberg. Fietsroutes komen langs de camperplaats, zo kun je langs de rivier de Main fietsen.

Wohnmobilstellplatz am Fischofpark | Tirschenreuth

Vanaf gratis camperplaats Wohnmobilstellplatz am Fischofpark in Tirschenreuth kijk je uit op het water van de Netzbach. Dit is de ideale locatie om een dag te gaan vissen op steenworp afstand van de camperplaats! in Tirschenreuth kun je onder andere terecht bij het MuseumsQuartier waar je alles leert over allerhande onderwerpen: van de geschiedenis van de stad tot de grodnlegger van de Beierse taalkunde Johann Andreas Schmeller. Hij werd hier geboren.

Duitsland gratis camperplaatsen
- De gratis camperplaats in Tirschenreuth ligt aan het water van de Netzbach. 

P7 | Sangerhausen

Sangerhausen was vroeger een grote industriestad die vooral bekend stond om de koper- en zilvermijnbouw. Je komt in het mijnbouw museum alles te weten over de mijnen en je kunt er een deel van de oude mijnen bewonderen. Daarnaast vind je er de grootste verzameling rozen van de wereld in het Europarosarium. Je bewondert hier de mooiste exemplaren. In het centrum van Sangerhausen zijn volop restaurantjes waar je uitgebreid kunt eten.

In de Camperstop-App vind je nog veel meer mooie gratis camperplaatsen in wel 30 Europese landen! De app bevat ruim 12.000 camperplaatsen. Je kunt ook offline gebruik maken van de app en het is mogelijk direct te navigeren naar de volgende overnachtingslocatie met de navigatieapp op je smartphone of tablet.

Ontdek meer...

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperboek Duitsland

ANWB Camperboek Duitsland

Reis dwars door Duitsland en leer dit fascinerende land kennen aan de hand van de 20 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!