fbpx
Duitsland camperreis

6x bezienswaardigheden tijdens je camperreis in Duitsland

Tijdens een camperreis door Duitsland kom je het allemaal tegen: prachtige kastelen, groene natuur, gezellige steden vol historie en meren om lekker in af te koelen. Dat maakt dat er voor iedere camperaar wel wat wils is in het land! Hieronder lees je alles over zes onmisbare bezienswaardigheden voor je volgende camperreis naar Duitsland.

Stap in een sprookje

Koning Lodewijk II was koning van Bavaria vanaf 1864 tot hij overleed in 1886. Het Neuschwanstein kasteel werd in zijn opdracht gebouwd. Het kasteel is zeker sprookjesachtig te noemen, want het witte kasteel steekt prachtig af tegen zijn (donker)groene omgeving. Dat is ook de reden waarom het als inspiratie diende voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Je bereikt het kasteel te voet of als een echte prins of prinses met de koets. Om in sprookjessferen te blijven, kun je de rest van de omgeving ontdekken. Zo ligt het slot Hohenschwangau in de buurt en het museum van de Beierse koningen. Na je bezoek kun je erop uit voor een fijne wandeling in de groene omgeving. Of ga voor een frisse duik in de nabijgelegen Alpsee.

Nabij het kasteel overnacht je bij Wohnmobilpark Schwangau.

Behalve Neuschwanstein zijn er nog veel meer prachtige kastelen te vinden in tijdens je camperreis door Duitsland. Deze kastelen behoren tot de mooiste.
Duitsland camperreis bezienswaardigheden
- Bij Kasteel Neuschwanstein stap je regelrecht in een sprookje. 

Neem een frisse duik

Het meer Müritz is het op één na grootste meer van Duitsland. Het Bodenmeer is nog groter, maar dit ligt ook deels in Zwitserland. Daarom wordt Müritz weleens het grootste meer van Duitsland genoemd. Het meer ligt in het Mecklenburgs Merengebied en in het nationaal park Müritz. Je kunt er een heerlijke duik nemen om af te koelen op een warme zomerdag. Houd je liever de voeten droog, dan kun je ook een boottocht maken over het water of een kano huren. In het nationale park kun je heerlijk wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen, die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Rondom het meer liggen ook verschillende stadjes die een bezoek waard zijn, zoals het middeleeuwse Röbel. Hier bewonder je verschillende vakwerkhuizen.

Overnacht aan het meer in Röbel bij camperplaats Am Seglerhafen.

Ben je ook er zo’n fan om te overnachten met de camper aan het water? Wij stelden een lijst voor je samen met 8 camperplaatsen aan het water in Duitsland.

Duitsland bezienswaardigheden
©Jens Wegener

Ontdek de oude Hanzestad

In de Duitse Hanzestad Bremen vind je met zijn historie als handelslocatie natuurlijk een mooie centrale marktplaats. Hier kun je neerzakken op één van de vele terrasjes. Aan dit plein ligt ook de dom van Bremen vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Maar dat is nog niet alles op dit plein: je vindt hier ook het Rathaus, waarvan het oude gedeelte op de UNESCO Werelderfgoedlijst pronkt. Tijdens een rondleiding door het gebouw kom je alles te weten over de geschiedenis van de stad via de vele schilderijen die er hangen. Wil je na je bezoek aan het Rathaus nog meer kunst bewonderen, dan kan dat bij de Kunsthalle. Hier vind je met name schilderijen die tussen de 14e en 20e eeuw gemaakt zijn.

In Bremen zijn verschillende camperplaatsen, waaronder Am Kuhhirten.

Bremen staat ook bekend om het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten. Tijdens de de Sprookjesroute kom je met de camper samen met dit sprookje nog heel veel sprookjes tegen en leer je alles over de Gebroeders Grimm.

Duitsland bezienswaardigheden
- Tijdens een wandeling door het historische Bremen kom je de mooiste locaties tegen. 

Zoek de hoogte op

De Geierlay is alleen weggelegd voor durfvals: dit is namelijk de langste voetgangersbrug van Duitsland waarvoor je zeker geen hoogtevrees moet hebben! Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, het laaggebergte van het Rijnlands leisteenplateau. Via een korte wandeling vanaf de camperplaats bereik je de brug en kun je de spannende oversteek maken. Als het waait is deze oversteek nog spannender, want dan schommelt de brug! En dan is de 360 meter die je over moet steken op 100 meter hoogte wel ineens héél ver ? Na je wandeling over de brug kun je in de omgeving nog een fijne wandeling maken. Wandelroutes vind je bij het bezoekerscentrum Geierlay.

Op steenworp afstand van de hangbrug overnacht je bij Parkplatz Breitwies.

Duitsland camper tips
©Günter Standl

Bezoek hét wijngebied van Duitsland met de camper

De Moezel is één van de bekendste regio’s voor een camperreis in Duitsland. Tijd dus om dit pareltje te ontdekken! Cochem behoort tot de populairste stadjes van de Moezel. In de middeleeuwse stad bewonder je de mooiste vakwerkhuizen en bovenop een heuvel pronkt de Rijksburcht van Cochem, welke je kunt bezoeken tijdens een rondleiding. Je vindt er ook volop wijnkelders waar je de lekkerste wijnen uit de Moezel kunt proeven en aanschaffen. Natuurlijk kan dit ook in de rest van de Moezel, want het gebied barst van de wijngaarden! Tijdens een wandeling of fietstocht door het gebied kun je dan ook een rondleiding of proeverij krijgen bij één van de vele wijngaarden.

Een bezoekje aan Trier, de oudste stad van het land, is ook aan te raden. Vooral de stadspoort is hier een echte aanrader, deze pronkt dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zoals de naam (Porta Nigra) al een beetje verklapt is dit een zwarte poort. Een mooi contrast met de gekleurde vakwerkhuizen op het marktplein!

In de Moezel zijn tal van prachtige camperplaatsen die langs de gelijknamige rivier liggen of tussen de wijnranken in. Een complete lijst vind je hier.
Duitsland camper tips
Cochem is één van de mooiste plekjes in de Moezel. 

Dé kerk van Berlijn

De Dom van Berlijn is een prachtig bouwwerk en is één van de belangrijkste kerken van de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk verwoest. Tussen 1975 en 1992 is de kerk dan ook weer in volle glorie hersteld. In de kelder van de kerk vind je verschillende graftombes. Een ander mooi punt in de kerk is het orgel, ook wel het Sauerorgel genoemd. Dit orgel is immens, wat het zo mooi maakt! Ga je naar het dak, dan heb je vanaf daar een prachtig uitzicht op de stad.

Rondom het centrum van Berlijn overnacht je bij verschillende camperplaatsen, bijvoorbeeld WohnmobilPark Berlin.

Duitsland camper tips
- Vanaf het dak van de Dom van Berlijn heb je een prachtig uitzicht!
Met de Camperstop-App zoek je altijd en overal naar jouw volgende overnachtingslocatie. In de app staan ruim 12.000 camperplaatsen. Je leest hier alles over de app. 

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperboek Duitsland

ANWB Camperboek Duitsland

Reis dwars door Duitsland en leer dit fascinerende land kennen aan de hand van de 20 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!