fbpx
camperplaats Duitsland water

8 camperplaatsen aan het water in Duitsland

Neem je tijdens je camperreis graag een frisse duik in het water of wil je een wandeling langs een stromende rivier maken? Of sta je graag direct aan het water met de camper? Bij deze camperplaatsen aan het water in Duitsland is het mogelijk! Wij selecteerden acht camperplaatsen die direct aan het water liggen, verspreid door heel Duitsland!

1. Edersee Alm, Waldeck

Vanaf de camperplaats in Waldeck heb je een prachtig uitzicht op de Edersee. Dit meer ligt in het Nationalpark Kellerwald-Edersee. Het bijzondere aan de Edersee is dat op sommige plekken nog historische bezienswaardigheden te zien zijn wanneer er sprake is van een lage waterstand. Zo komen er regelmatig oude bruggen en grafstenen tevoorschijn die je kunt bezichtigen tijdens je bezoek aan Waldeck.

Bij de camperplaats zijn verschillende voorzieningen aanwezig, waaronder stroom, sanitair en de mogelijkheid om water te tanken of te lozen. 

camper Duitsland water
- Je kijkt uit op de Edersee vanaf de camperplaats in Waldeck. 

2. Am Moselufer, Reil

Overnacht met de camper aan de oevers van de Moezel bij Reil. De camperplaats ligt op een heerlijk rustige locatie in de groene omgeving van de rivier. De Moezel staat natuurlijk bekend om zijn lekkere wijnen, dus het is zeker een aanrader om één van de wijngoederen te bezoeken in de omgeving. De wijngoederen en de rest van het gebied, bijvoorbeeld de oevers van de Moezel, ontdek je te voet of met de fiets. 

Op de camperplaats beschik je over voorzieningen als wifi, toiletten en de mogelijkheid om water te tanken en te lozen.

Rijd je de Duitse Romantische Strasse met de camper, dan kom je tal van romantische plekken tegen. Denk aan historische kastelen, indrukwekkende panorama’s en meren waar je U tegen zegt. Dit zijn de hoogtepunten van de camperroute.

camper Duitsland water
- Ontdek de omgeving van de Moezel vanaf de camperplaats in Reil. 

3. Reisemobilplatz Stover Strand, Drage

De camperplaats in Drage ligt aan het water van de Elbe. Vanaf het strandje dat bij deze camperplaats ligt, neem je op een warme zomerdag een frisse duik in het water. Of leg er je handdoek neer en geniet van de zon en een goed boek. In de omgeving van de camperplaats kun je ook heerlijk wandelen en fietsen. Je kunt ook een bezoek brengen aan Hamburg, dat op steenworp afstand ligt. Hier bewonder je onder andere indrukwekkende pakhuizen in Hafencity.

De camperplaats is van vrijwel alle gemakken voorzien. Denk aan sanitaire voorzieningen, stroom, de mogelijkheid om water te lozen en tanken en wifi.

Bezoek de mooiste locaties van de Duitse Alpen tijdens de Alpenroute. Deze camperroute brengt je in 450 kilometer van Lindau am Bodensee naar Schönau am Königssee, allebei prachtige locaties aan het water! 

4. Am Strand, Boiensdorf

Bij camperplaats Am Strand in Boiensdorf overnacht je aan de Oostzee. Je neemt vanaf hier een frisse duik in de zee. Boiensdorf is ook een bekende kitebestemming. Vanaf de camperplaats starten verschillende fiets- en wandelroutes waarbij je de omgeving ontdekt, bijvoorbeeld langs de kustlijn.

Op de camperplaats zijn een aantal voorzieningen aanwezig zoals toiletten, stroom en de mogelijkheid om het chemisch toilet te reinigen.

5. Campingplatz Schönburgblick, Oberwesel

Een prachtig uitzicht op het water: dat heb je bij Campingplatz Schönburgblick in Oberwesel. Je kijkt uit op de Rijn en daarachter ligt het natuurgebied Rheinhänge von Burg Gutenfels bis zur Loreley. Van zo’n mooi uitzicht krijg je zin om zelf de omgeving te ontdekken en dat kan gelukkig gemakkelijk te voet of met de fiets. Klim bijvoorbeeld naar één van de observatiepunten langs de rivier en bekijk het landschap vanaf een nog mooier perspectief.

De camperplaats is voorzien van alle gemakken. Denk aan sanitair, stroom en de mogelijkheid om water te tanken en te lozen.

Ben je op zoek naar nog meer mooie camperplaatsen aan het water? Deze vijf camperplaatsen liggen allemaal aan een recreatiemeer.

Camperplaats water Duitsland
- Klim je naar één van de observatiepunten in de omgeving, dan heb je een prachtig uitzicht op de Rijn en zijn omgeving. 

6. Gohren am See, Kressbronn

Welkom bij het grootste meer van Duitsland: de Bodensee! Rondom het meer is volop te doen. Je kunt een fijne dag doorbrengen aan het water op het nabijgelegen strandje, maar ook de rest van de omgeving is het ontdekken waard. Dat kan te voet, met de fiets of met de veerboot die vanaf Langenargen Hafen gaat. Steek je bijvoorbeeld over naar Arbon, dan ben je in Zwitserland! Wil je alles leren over historische schepen, dan kan dat bij het nabijgelegen Museum in Schlössle.

Op de camperplaats heb je verschillende faciliteiten. Denk aan de mogelijkheid om water te tanken en te lozen, sanitair, stroom en wifi.

In Duitsland vind je tal van bijzondere steden die je bezoekt tijdens je volgende camperreis door Duitsland. Reis bijvoorbeeld naar Bonn, de stad van Beethoven. Of ga voor het onbekende Hannover of juist voor Dresden, de stad voor kunstliefhebbers. In dit artikel lees je over de hoogtepunten van de bestemmingen.  

7. Wohnmobilhafen am Chiemsee, Bernau am Chiemsee

De Chiemsee is het derde grootste meer van Duitsland. Bij het nabijgelegen strandje kun je een frisse duik nemen in het water. Wil je erop uit voor een fijne wandeling, dan kan dat in het achterliggende gebied. Hier vind je namelijk de Chiemgauer Alpen. Langs de camperplaats gaan ook verschillende fietsroutes. Wil je graag het water op, dan huur je bij de camperplaats een kano. Vanaf het water bewonder je de prachtige omliggende bergen. 

Op de camperplaats zijn verschillende voorzieningen aanwezig. Denk aan de mogelijkheid om water te tanken of te lozen en het chemisch toilet te reinigen. Je kunt er ook gebruik maken van de douches en toiletten.

8. Reisemobilhafen Twistesee, Bad Arolsen

Bij de Twistestausee overnacht je bij Reisemobilhafen Twistesee. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer. Rondom het meer kun je een fijne wandeling of fietstocht maken. Wil je een frisse duik nemen in het water, dan kan dat vanaf verschillende strandjes. Of bezoek het indrukwekkende 18e-eeuwse Schloss Arolsen. Tijdens een rondleiding bewonder je de verschillende zalen van het gebouw.

Op de camperplaats zijn faciliteiten als sanitair en stroom aanwezig. Er is ook een strand waar honden toegestaan zijn en waar ze kunnen afkoelen in het water.

camperplaats water Duitsland
- Vanaf de camperplaats in Bad Arolsen maak je een fijne wandeling of fietstocht rondom de Twistestausee. 

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste campernieuws. 

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen in 7 Europese landen!
ANWB Camperboek Duitsland

ANWB Camperboek Duitsland

Reis dwars door Duitsland en leer dit fascinerende land kennen aan de hand van de 20 complete routes!
Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!