fbpx
camperreis recreatiegebied camper

5x camperplaatsen aan een recreatiemeer

Tijdens een overnachting met de camper aan een recreatiemeer zit je binnen mum van tijd aan het water. Dat betekent dat je vanaf de camperplaats een frisse duik neemt in het water, het water opgaat met een bootje of een fijne dag gaat zonnen op de weide of het strand. Deze recreatiemeren in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland liggen in een mooie omgeving en zijn perfect voor een fijn verblijf aan het water tijdens je camperreis.  

Camper Area Roermond - Nederland

Camper Area Roermond ligt aan de Noorderplas bij Area X. In dit recreatiegebied hebben jong en oud volop plezier. Wil je een frisse duik in het water nemen op een warme dag of ontdek je de plas liever met een kano die je huurt aan het meer? Je kunt ook je handdoek neerleggen op het strandje en een fijne dag zonnen. Honden zijn welkom op Doggy Beach en voor kinderen ligt er een waterpark in het water waar zij zich helemaal uit kunnen leven. Na een dag in of aan het water kom je bij op het terras van de strandtent waarna je binnen mum van tijd weer bij de camper bent.

Wil je erop uit vanaf de camperplaats, dan kun je naar Designer Outlet Roermond. Hier kun je volop shoppen. In het centrum van Roermond kun je ook een interactieve monumentenroute lopen of je ontdekt 21 bijzondere locaties van Roermond tijdens een fietsroute door de gemeente.

Ga comfortabel op reis met de editie Camperstops onderweg – Comfortabel op reis. Hierin staan 1500 camperplaatsen verdeeld over 7 landen die allemaal voorzien zijn van sanitair. Handig wanneer je dit niet hebt in de camper, of wanneer je graag gebruik maakt van deze voorzieningen op de camperplaats!

Camping Car Park Serre-Ponçon – Frankrijk

Het Lac de Serre-Ponçon is een groot stuwmeer in de Hautes-Alpes van Frankrijk. Je overnacht dan ook in het prachtige groene gebergte. Het stuwmeer zorgt ervoor dat er geen overstromingen plaatsvinden en is van belang voor de drinkwatervoorziening van de omgeving. Het dorp heeft een bijzondere geschiedenis, want dit heeft in totaal wel drie locaties gekend. Na de Franse Revolutie werd het dorp verlaten, en het dorp dat daarop volgde werd gesloopt omdat het stuwmeer aangelegd werd. In het meer kun je heerlijk zwemmen, bijvoorbeeld om af te koelen nadat je in de omgeving een fijne wandeling of fietstocht hebt gemaakt. Vissen is er ook toegestaan wanneer je in het bezit bent van een visvergunning die je hier aanschaft.

camper recreatiegebied
- Na je wandeling door de groene omgeving van Savines-le-Lac koel je af in het stuwmeer.

De Zwerver – België

Bij camperplaats De Zwerver in Nieuwpoort overnacht je aan het recreatiegebied Spaarbekken. Dit is erg populair bij surfers die je dus volop voorbij ziet komen. Vanaf de camperplaats starten er verschillende wandelingen en fietstochten door de mooie omgeving. En wil je zelf het water in, dan kan dat bij het nabijgelegen zandstrand aan de zee. Je bewondert hier ook de vuurtoren van Nieuwpoort en je maakt er een fijne strandwandeling langs de uitgestrekte kustlijn.

Nieuwpoort was ook een belangrijke locatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Slag om de IJzer vond hier bijvoorbeeld deels plaats. Hier vind je dan ook nog sporen van. Bij het Bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort leer je bijvoorbeeld alles over hoe de IJzervlakte onder water werd gezet. Je hebt vanaf het monument ook een mooi uitzicht op de kust en het polderlandschap.

Badehalbinsel Brombachsee – Duitsland

De camperplaats in Absberg, Badehalbinsel Brombachsee, ligt zoals de naam van de camperplaats al verklapt aan de Brombachsee. Dit stuwmeer is het grootste stilstaande water in de regio Franken en één van de grootste stuwdammen in Duitsland. Aan het meer liggen verschillende zandstranden waar je een fijne duik in het water kunt nemen. Het gebied is ook in trek bij watersporters zoals wakeboarders, dus je hebt genoeg te zien vanaf de camperplaats! Je vindt in het achterland ook een bos waar je erop uit kan voor een mooie wandeling.

In het ANWB camperboek Duitsland vind je 20 camperroutes door Duitsland. De routes zijn voorzien van een uitgebreide beschrijving, waaronder bezienswaardigheden en overnachtingstips.

camper recreatiegebied
- De Brombachsee is één van de grootste stuwdammen van Duitsland. Vanaf de camperplaats zit je binnen mum van tijd bij het water. 

Marina Stavoren Buitenhaven – Nederland

Bij camperplaats Marina Stavoren Buitenhaven overnacht je in de jachthaven van Stavoren. Recreatieboten varen hier de gehele dag in en uit. In de buurt vind je het strand van Stavoren waar je een frisse duik neemt in het water. Er trekken ook volop bootjes voorbij op het IJsselmeer, dus er is volop te zien wanneer je bijkomt op je handdoek!

Stavoren ken je wellicht van het Vrouwtje van Stavoren. Deze legende gaat over een vrouw die rijk leefde, maar arm eindigde omdat ze koste wat het kost het meest dure bezit dat mogelijk was wilde hebben. In Stavoren bewonder je een beeld van deze vrouw. Maak je een wandeling langs het water, dan kom je wellicht langs een bunker uit de Tweede Wereldoorlog die langs de kustlijn staat. Wil je de rest van de omgeving ontdekken, dan zijn er verschillende wandelingen en fietsroutes in de buurt van de camperplaats.

In de Facile-en-Route campergids Europa vind je 8.950 geselecteerde camperplaatsen verdeeld over 27 Europese landen. Door de handige symbolen selecteer je onderweg gemakkelijk een camperplaats die aan jouw wensen voldoet. Een handige reisgenoot tijdens je camperreis door Europa!

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!