fbpx
camper Europa camperreis Frankrijk

Met de camper door Europa – top 5 bestemmingen voor deze zomer!

De zomer is officieel begonnen en de vakantiekriebels slaan toe. Dit is de tijd waarin we allemaal even mogen genieten! Vele camperaars staan te popelen om er lekker op uit te gaan met de camper. Wakker worden zonder verplichtingen, zelf bepalen waar je zin in hebt en genieten van de zon of de prachtige natuur. Heb jij je camperreis al gepland of ben je nog in dubio waar de camperreis dit jaar naartoe gaat? Lees dan snel verder, wij hebben de top 5 bestemmingen voor deze zomer voor je op een rijtje gezet.

1. Frankrijk heeft het allemaal!

Frankrijk blijft een favoriet voor vele camperaars. Niet gek: Frankrijk heeft onwijs veel te bieden! Dorpjes en steden met een rijk verleden, een prachtige natuur, torenhoge bergen, mooie stranden en een bourgondische keuken. Dat het een camperland bij uitstek is zie je terug aan de vele camperplaatsen. Door heel het land zijn er meer dan 3200 camperplaatsen te vinden op de meest bijzondere locaties. Welk deel van Frankrijk je ook gaat bezoeken er is altijd een geschikte camperplaats in de buurt.

lidmaatschappen camperplaatsen Frankrijk

- Tijdens een camperreis mag je het leuke badplaatsje Biarritz zeker niet overslaan. 

2. Kroatië: de parel van de Adriatische kust

Kroatië was vorig jaar al steeds meer in trek, maar is dit jaar nog populairder geworden. Steeds meer camperaars kiezen voor een camperreis naar de parel van de Adriatische kust. Deze bijnaam heeft Kroatië natuurlijk niet voor niets gekregen, het is een prachtig land. Je vindt hier historische steden, leuke kustplaatsen, groenrijke natuurparken en felblauw zeewater. Ook de lokale inwoners zijn ontzettend gastvrij en je hebt gegarandeerd lekker weer in de zomerperiode. Door de vele overnachtingslocaties is het land erg geschikt voor camperaars. Ben je van plan om deze zomer dit veelzijdige land te ontdekken? Dan hebben wij alvast een leuke camperroute van Noord naar Zuid-Kroatië voor je samengesteld. De camperreis start in Zadar, één van de mooiste steden van het land. Onderweg kom je langs Trogir, Dubrovnik en eindig je in Šibenik. Dit is de oudste stad van de Adriatische kust.

camper Kroatië zomer

- Plitvice: het mooiste Nationale Park van Kroatië

3. Verenigd Koninkrijk: een favoriet deze zomer

Het Verenigd Koninkrijk! Een camperbestemming die bekend zijn om de rust, prachtige natuur, indrukwekkende kliffen en de ruige kustlijn. Nog nooit eerder kozen er zoveel camperaars voor een camperreis naar het authentieke Engeland, het sprookjesachtige Schotland, de Schotse Hooglanden of indrukwekkende Wales. Wij snappen wel waarom. De zomerperiode van juni t/m augustus is de perfecte tijd voor je camper-avontuur door het Verenigd Koninkrijk! Tijdens deze periode zijn de temperaturen aangenaam en heb je amper neerslag! Neem vooral de tijd om de prachtige landen van het Verenigd Koninkrijk te ontdekken en overnacht op de Britse Countryside. Laat je leiden door de smalle wegen, deze brengen je naar de mooiste plaatsen vol met historie.

camperreis Verenigd Koninkrijk zomer

- De natuur in het Verenigd Koninkrijk is prachtig. 

4. Een roadtrip met de camper door de overweldigende natuur van Zweden

Zweden is een perfect land voor een roadtrip met de camper! Het land is dunbevolkt, de steden zitten vol met historische monumenten en door heel het land is vrij kamperen toegestaan. Vraag wel altijd een landeigenaar om toestemming! Ook zijn er vele camperplaatsen te vinden waar je kunt overnachten tijdens je roadtrip door dit veelzijdige land. Vooral in het zuiden van het land liggen veel camperplaatsen! De zomer is de perfecte periode om Zweden te ontdekken. In tegenstelling tot de winter heb je vele uren daglicht tijdens de zomermaanden. De bevolking is erg bezig met duurzaamheid en behoud van de natuur, dit zie je dan ook terug tijdens je camperreis. De natuur is vaak nog ongerept en de steden zijn opvallend schoon! Breng een bezoekje aan steden als Stockholm en Göteborg of wandel door een van de vele nationale parken. Tijdens een wandeling is de kans groot dat je een rendier of eland tegenkomt.

camperreis Zweden zomer

- Laat je verrassen door de bruisende stad Stockholm. 

5. Ontdek Noorwegen op je eigen tempo

Het is lastig om een plek op te noemen in Noorwegen die niet de moeite waard is om te bezoeken. Overal waar je kijkt is het mooi! Doordat er weinig autosnelwegen te vinden zijn in Noorwegen, kun je op je gemak al het moois van dit land ontdekken. Neem de tijd om de prachtige natuur te bewonderen en stop af en toe voor een wandeling langs de gletsjers. Ook in dit land is het mogelijk om wild te kamperen, hierdoor heb je de kans om je camper te parkeren op de mooiste plekjes. Word wakker met uitzicht op fjorden of vlakbij steden als Oslo en Bergen. Hier leer je de Noorse cultuur kennen!

camper zomer Noorwegen

- Ontdek de Noorse architectuur en bewonder de leuke huisjes. 

Wil je deze zomer overnachten op de meeste bijzondere camperplaatsen in Noorwegen of wakker worden met uitzicht op een Franse wijngaard? Maak dan kennis met onze lidmaatschappen. Hiermee overnacht je gratis op de meest bijzondere locaties in jouw favoriete vakantieland. Klinkt dit voor jou als muziek in je oren? Lees dan hier alles over de unieke mogelijkheden van onze lidmaatschappen.

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

France Passion

Nortrip

Overnacht bij aangesloten en zéér gastvrije camperlocaties door heel Noorwegen!

France Passion

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!

France Passion

Brit Stops

Overnacht gratis bij aangesloten (boeren)bedrijven & pubs door heel het Verenigd Koninkrijk!

Gerelateerde artikelen

No item found!