fbpx
Luxemburg camper noord zuid

Met de camper door Luxemburg, van Noord naar Zuid

Hoewel Luxemburg klein van omvang is, heeft het land meer dan genoeg te bieden voor een geweldige campertrip van noord naar zuid. Ontdek het land terwijl je langs prachtige oude steden komt, die je afwisselt met de mooiste natuur! Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar nog meer inspiratie voor jouw reis met de camper door Luxemburg? Neem dan ook zeker een kijkje op de bestemmingspagina van dit land!

Stop 1. Liefrange

Liefrange ligt vlak aan de Sûre, waardoor je hier al vroeg op de ochtend een fijne duik in het met bos omringde meer kunt nemen! Ook kun je op het meer heerlijk kanoën, zeilen en duiken, een echte aanrader voor de watersportliefhebber! In de groene omgeving van Liefrange kun je ook heerlijke wandelingen maken, vergeet dus ook zeker niet om je wandelschoenen mee te nemen om een stevige wandeling te maken vanaf de camperplaats.

Overnacht dicht bij het meer bij Camperhafen Leifreg.

Stop 2. Mersch

De historische stad Mersch is perfect voor een minder bekende camperbestemming in Luxemburg waarbij je stad en natuur kunt combineren. In het centrum vind je verschillende bezienswaardigheden, waaronder een middeleeuws kasteel, dat hoort bij één van de zeven kastelen van het ‘Dal van de zeven kastelen’, waar je -inderdaad- zeven kastelen zult vinden. Mersch is het perfecte startpunt om de kastelenroute die bij dit dal hoort per camper te rijden. Verder kun je in de omgeving van Mersch perfect wandelen: in het groenrijke bosreservaat Pëttenerbësch, maar ook bij de Grotten van Mamerleeën.

Je kunt met de camper overnachten in Mersch bij camping Krounebierg.

Bezoek ook de mooiste kastelen van Luxemburg tijdens je camperreis door het land. Dit zijn vier pareltjes. 

Stop 3. Luxemburg stad

Welkom in de UNESCO-genoteerde stad Luxemburg! Ben je tijdens het begin van deze campertrip veelal de natuur ingedoken, dan is dit de plek voor cultuur. Niet alleen de binnenstad met zijn historische architectuur is de moeite waard, onder de grond is er ook genoeg te zien! Dit kan bij de Kazematten, wat vroeger ondergrondse schuilplaatsen waren. Dit is misschien wel dé bezienswaardigheid van Luxemburg. De kazematten Bock en Pétrussedal zijn te bezoeken. Om te wandelen in de omgeving van Luxemburg stad zijn overigens de eerder genoemde gebieden uit dit artikel juist aan te raden, omdat het landschap rondom Luxemburg stad wat vlakker is dan in het noorden. Gelukkig kom je tijdens je campertrip door Luxemburg genoeg plekken tegen waar dit kan!

Overnacht vlak buiten Luxemburg bij parkeerplaats Glacis, waar overnachten toegestaan is.

Luxemburg stad camper route
- Het UNESCO-genoteerde Luxemburg stad. 

Stop 4. Dudelange

Aan de voet van de Mont St-Jean vind je het verborgen pareltje van het land: Dudelange. Vooral de ruïnes van het kasteel zijn hier een grote bezienswaardigheid, en dat is het dan ook altijd al geweest. In de middeleeuwen stond dit gebied namelijk al bekend om de heidense rituelen die hier gehouden werden. Vandaag de dag komen er nog steeds jaarlijks pelgrims op de avond voor het Sint Jansfeest, op 23 juli. Verder zitten er in Dudelange verschillende musea die de moeite waard zijn, waaronder het indrukwekkende Nationaal museum van Immigratie en het Plaatselijk Museum Dudelange. Dat de stad niet bovenaan elk lijstje staat voor een reis door Luxemburg maakt niet uit, het onbekende maakt deze stad juist een goed eindpunt voor je camperreis door Luxemburg!

Overnacht vlak buiten Dudelange bij Parking Gare-Usines.

Mis geen één bezienswaardigheid tijdens je camperreis door Luxemburg met de Capitool Reisgids België en Luxemburg. De gids barst van de bezienswaardige tips, restaurantjes met het lekkerste eten en de leukste winkels. 

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 1

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Luxemburg, incl. reis- & routetips!