fbpx
Bourscheid camper Luxemburg

De chateaus van Luxemburg met de camper

Door heel Luxemburg liggen verschillende chateaus die geheid zorgen voor een sprookjesachtige camperreis. Sommigen zijn nog goed bewaard, anderen zijn bijna een ruïne, maar allen nodigen ze zeker uit om bezocht te worden! Geniet van een combinatie van kastelen, een groene omgeving en pittoreske stadjes terwijl je met de camper een van de vele chateaus bezoekt. 

Kasteel Vianden

Het middeleeuwse Kasteel Vianden ligt op de top van een heuvel boven het stadje Vianden. Eerder stond hier een Romeins kasteel. Het huidige kasteel is gebouwd op de resten hiervan, dus van het Romeinse kasteel is niks meer te zien. Wanneer je naar boven loopt valt al op hoe sprookjesachtig het kasteel er wel tziet! Vandaag de dag is het kasteel in handen van de staat, maar natuurlijk is het kasteel open voor publiek. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht op het stadje.

Na je bezoek kun je door de romantische straten van Vianden slenteren met oog op het kasteel. Met name een wandeling langs de oude stadsmuur brengt je nog meer in middeleeuwse sferen. Wil je de omgeving verkennen, dan ligt er een groots wandelnetwerk in de omgeving zodat je de Ourvallei kunt ontdekken! Wil je nog meer de natuur in, dan brengt de stoeltjeslift je naar 450 meter hoogte vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op zowel Vianden als de groene omgeving.

In Vianden kun je overnachten bij gedoogplaats Larei of Camperpark Vianden.

Luxemburg camper Vianden
- Het kasteel in Vianden ligt prachtig op een heuvel!

Kasteel Bourscheid

Al wanneer je aan komt rijden valt op hoe imposant dit kasteel is! Dat is ook niet zo gek, want Kasteel Bourscheid is de grootste burcht van Luxemburg. In de 10e eeuw is het kasteel gebouwd maar in verschillende eeuwen daarna werd er nog volop bijgebouwd, zoals de geschuttoren die nog te bezichtigen is. Ook vanaf dit kasteel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. In het kasteel staan verschillende objecten die je nóg meer de middeleeuwen in trekken, zoals een oude trekwagen. Daarbij is het kasteel ’s avonds prachtig verlicht. Hoewel het alleen overdag te bezoeken is van binnen, is het dus ook zeker aan te raden om even een kort bezoek te brengen tijdens een avondwandeling voor je terug gaat naar de camperplaats.

Om Kasteel Bourscheid te bezoeken kun je ervoor kiezen om te overnachten bij de eerder genoemde camperplaatsen in Vianden.


Extra tip van de redactie:
Luxemburg heeft een perfect netwerk aan openbaar vervoer, dat ook nog eens gratis is! Het is dus ook mogelijk om vanaf één camperplaats verschillende kastelen te bezoeken met het openbaar vervoer.

Kastelen van Beaufort

De Kastelen van Beaufort zijn twee kastelen die dicht bij elkaar liggen en dus prima te combineren zijn tijdens één bezoek. Het ene kasteel is het slot, het andere de burcht. De burcht is al rond de 11e eeuw ontstaan en is lange tijd een ruïne geweest. Vanaf 1932 is deze na verschillende renovatiewerkzaamheden geopend voor publiek. Het slot stamt uit een iets latere periode, namelijk uit de 17e eeuw. Hier wordt nog een prachtig interieur tentoongesteld waardoor je in echte kasteelsferen komt terwijl je door de verschillende zalen loopt. Beiden zijn in eigendom van monumentenzorg. Het slot is alleen met een gids te bezoeken, de burcht kan zowel met als zonder gids bezocht worden. Na je bezoek kun je genieten van een heerlijke kersenbrandewijn of cassislikeur, de lokale specialiteiten van Beaufort!

Overnacht in Berdorf bij Camperhafen Martbusch om de Kastelen van Beaufort te bezoeken.

Kasteel Wiltz

Het Kasteel Wiltz was vroeger het thuis van verschillende graven. Vandaag de dag kun je hier het kasteel bezoeken tijdens een rondleiding, maar ook het museum van de bierbrouwkunst en het museum van de Slag om de Ardennen zijn te bezoeken in het kasteel. In het museum van de bierbrouwkunst zit tevens een microbrouwerij waar het heerlijk is om een biertje te proeven, want Wiltz staat bekend om zijn lekkere bieren! Ook de Tuinen van Wiltz worden drukbezocht, dit is namelijk een kunsttuin met werken van verschillende kunstenaars.

Overnacht in Wiltz bij Camping-Parc Kaul.

Wiltz camper Luxemburg
- In het Kasteel Wiltz huizen ook nog eens twee musea!
Blijf maandelijks op de hoogte van de laatste reisinspiratie. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. 

Ontdek meer...

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 1

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Luxemburg, incl. reis- & routetips!
Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!