fbpx
Bierbrouwerij België

De brouwerijen van België tijdens je campertrip

Als er een land is dat bekend staat om goed bier, dan is het België wel! Hoewel het geen goed idee is om een volledige proeverij te doen wanneer je nog op pad moet met de camper, kun je altijd te voet of met de fiets naar een proeverij toe vanaf je camperplaats. Wij hebben de leukste brouwerijen van België voor je op een rijtje gezet om te bezoeken tijdens je camperreis door België. Proost!

Achouffe

De brouwerij in Achouffe staat natuurlijk vooral bekend om het La Chouffe bier met de welbekende kabouter! Tijdens een bezoek aan de brouwerij kun je verschillende van deze bieren proeven en leer je in 1,5 uur tijd van alles over de biergigant. Deze brouwerij is het jongst van dit lijstje: hij is namelijk vanaf 1982 uitgegroeid tot één van de bekendste van België! 

Vanaf camperplaats Houffalize is het ongeveer een half uur fietsen naar de brouwerij van La Chouffe.

Naast de vele brouwerijen zijn er nog volop prachtige bezienswaardigheden tijdens je camperreis door België. Dit zijn de beste tips.

Luxemburg camper noord zuid
- De brouwerij van La Chouffe in het dorpje Achouffe.

De Koninck

In Antwerpen kun je de stadsbrouwerij van De Koninck bezoeken tijdens een moderne interactieve tour. Tijdens je bezoek zul je dus vooral veel beleven, zo kom je onder andere in een heus bierglas te staan! Er zijn natuurlijk ook verschillende proeverijen te boeken. De brouwerij is een echte stadsbrouwerij en hij is nog relatief jong, de Koninck is namelijk opgericht in 1833. 

Je kunt zowel lopend (20 minuten) als met de fiets (10 minuten) naar stadsbrouwerij De Koninck vanaf Camperpark Vogelzang.

Affligem

Affligem bestaat al sinds 1074, toen de monniken van Affligem de brouwerij startten. Een mooi feit: hetgeen dat verdiend wordt met het bier, gaat voor een groot deel naar goede doelen! Toen het pand in de Tweede Wereldoorlog verwoest werd, startten ze met het bier brouwen bij Opwijk, een brouwerij in de buurt. Hier wordt het bier vandaag de dag nog steeds gebrouwen, en in Hekelgem kun je zelfs overnachten in de abdij! 

Hekelgem is in ongeveer 11 km (ongeveer een half uur per fiets) te bereiken vanaf de camperplaats in Merchtem.

Luxemburg stad camper route
- Tijdens je campertrip langs de brouwerijen kom je geheid zo een ketel tegen!

Leffe

Bij Dinant vind je Maison Leffe, een bier dat al sinds 1240 gebrouwen wordt! De Abdij van Leffe was in de eeuw daarvoor opgericht en ontving veel pelgrims. Het bier is ontstaan doordat er in de dertiende eeuw verschillende ziektes heersten. Het koken van het water voor het brouwproces doodde de ziektekiemen en hierdoor werd het bier gezonder dan water. Vandaag de dag kun jij in Dinant ook genieten van dit heerlijke bier tijdens een bezoek aan het Maison! 

Helaas zijn er geen camperplaatsen op fiets- of wandelafstand te vinden. Een half uur van het Maison Leffe vind je de Camperstop Treignes. Je overnacht hier gratis. 


Op zoek naar meer inspiratie voor je camperreis door België? Neem een kijkje op de 
landenpagina van Belgiëof in de Facile-en-Route campergids deel 1, met daarin ook de landen Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

Ontdek meer...

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 1

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel België, incl. reis- & routetips!
Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!