fbpx
Belgische kust camperplaatsen camper

5x camperplaatsen aan de Belgische kust

De temperaturen worden aangenamer, de zon laat zich wat vaker zien en het camperseizoen is inmiddels al begonnen. De meeste camperaars kiezen ervoor om richting Frankrijk, Spanje of Italië te reizen. Hier is het namelijk heerlijk vertoeven aan zee. Toch hoef je niet ver te reizen met de camper om een topvakantie te beleven, de kustlijn van België heeft namelijk veel te bieden. Overnacht je ook zo graag aan het water? Lees dan zeker even verder, wij hebben 5 camperplaatsen aan de Belgische kust voor je op rijtje gezet. Vanaf deze camperplaatsen ben je binnen no-time op het strand!

1. Holiday Village Knokke, Knokke-Heist

We beginnen ons lijstje met de meest noordelijke badplaats van de Belgische kust, Knokke-Heist. Hoogstwaarschijnlijk heb je al ooit van deze plaats gehoord. Het is namelijk een van de bekendste badplaatsen van België! Al jaren lang komen hier vele toeristen naartoe om te genieten van het strand, de luxe restaurants en leuke boetiekjes. Het strand is maar liefst 10 kilometer lang en er zijn talloze strandtentjes waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Niet alleen het strand, maar ook het For Freedom Museum in Knokke-Heist is een bezoekje waard tijdens je camperreis. In dit museum ga je even terug in de tijd en kom je alles te weten over de Tweede Wereldoorlog. Ook kun je hier militaire voertuigen, vliegtuigwrakken en uniformen uit deze tijd bewonderen. Genoeg redenen dus om met de camper richting Knokke-Heist te rijden. Om deze kustplaats te verkennen, kun je overnachten bij Holiday Village Knokke. Deze camping ligt ideaal tussen de zee en het centrum van Knokke-Heist in.

België camper kust Knokke-Heist

- Een campertripje naar Knokke-Heist is altijd een goed idee. 

2. Camperpark Blankenberge

Blankeberge! Deze badplaats wordt ook wel de familiebadplaats van België genoemd. Neem je de kinderen of kleinkinderen mee op je camper-avontuur? Dan is Blankeberge een echte aanrader! Vooral de pier is een echte trekpleister voor toeristen. Je kunt hier maar liefst 350 meter de zee in lopen. In Blankeberge vind je camperpark Blankeberge. Deze verharde camperplaats is van alle gemakken voorzien en slechts 600 meter verwijderd van het strand. Vanaf de camperplaats kun je ook een heerlijke wandeling maken naar het Zeebos. Dit is een wandelbos waar je kunt genieten van de natuur. In het bos zijn er verschillende wandelingen mogelijk langs uitgestippelde paden. Tijdens deze wandeling kom je de mooiste flora en fauna tegen. Ook kun je vogels spotten in de speciale vogelkijkhut. Voor de kinderen is er zelfs een speciaal speelterrein waar ze hun energie in kwijt kunnen.

België camperplaatsen Belgische kust Blankeberge

- Wanneer je in Blankeberge bent moet je even over de pier lopen!

3. Kampeerautoterrein De Wielen, Blankeberge

Camperpark Blankeberge is niet de enigste camperplaats in deze populaire badplaats. Je kunt er ook voor kiezen om je camper te plaatsen bij kampeerautoterrein De Wielen. Dit is een rustige en comfortabel camperpark. Vanaf hier kun je heerlijk fietsen langs de kust! Ook in het centrum van Blankeberge is er veel te doen en te beleven. Ontdek de onderwaterwereld in SEA LIFE Blankenberge of neem een kijkje in het huisje van Majutte. Dit is huis komt uit 1775 en de eigenaren vertellen je maar al te graag alles over dit eeuwenoude huis. In de zomer is er iedere maandag en vrijdag een wekelijkse markt op de Grote markt in het centrum. Proef hier verse vis of andere Belgische delicatesse. Wanneer je in de zomer in de zomer met de camper naar Blankeberge gaat, is de kans groot dat er een evenement is. Er wordt namelijk ontzettend veel georganiseerd is deze stad om de toeristen te vermaken.

België camper camperplaatsen pier Blankeberge

- Aan de Belgische kust kom je helemaal tot rust. 

4. Camperpark Zeester, Middelkerke

Wist je dat Middelkerke de meeste zonuren van de Belgische kust heeft? Het is dan ook niet gek dat veel Belgische families hier graag hun zomer doorbrengen. Het is een lang strand met gezellige beachbars en strandpaviljoens. Tussen het plaatsje Middelkerke en Westende vind je de Warandeduinen. Midden in dit natuurgebied zie je een grote uitkijktoren, de warandetoren. In het verleden was dit een watertoren. Tegenwoordig kun je deze 27,5 meter hoge beklimmen. Je moet er iets voor over hebben, maar je wordt dan ook beloond met een mooi uitzicht over de Belgische kust. Vlakbij de kust van Middelkerke overnacht je bij camperpark Zeester. Parkeer je camper op deze mooie plek, dichtbij het strand, de winkels en restaurants. Op deze camperplaats vind je alles wat je nodig hebt. Van stroomvoorziening tot aan WiFi.

België camper wandelen

- Plaats je camper bij Camperpark Zeester om te genieten van de Belgische kust. 

5. Camperpark Poldervallei, Westende

Camperpark Poldervallei in Westende is perfect voor een of meerdere dagen aan zee. Vanaf hier ben je slechts 1 kilometer verwijderd van de Belgische kust. Parkeer je camper en geniet van het fijne zandstrand in Westende. Het strand is 500 meter breed en in de zomer zijn hier vele leuke activiteiten te beleven. Vanaf 1 juli tot 11 september 2022 is hier dan ook een zandsculpturenfestival. Je vindt hier dan de mooiste zandsculpturen. Ook kun je meedoen met workshops en andere leuke activiteiten. Mocht je na je bezoek aan de Belgische kust nog verder willen reizen met de camper, dan kan dat makkelijk vanaf hier. Binnen een uur ben je de Franse stad Calais. Deze stad ligt aan een mooie opaalkust en is ideaal voor een camper-avontuur aan het water.

België camper wandelen

- Camperpark Poldervallei in Westende is perfect om het strand van Westende te ontdekken. 

Ben je nog op zoek naar een fijne campergids voor je camperreis door België? Neem dan een kijkje op camperreiswinkel. Laat je inspireren door de campergidsen, reisgidsen & wegenkaarten/-atlassen. Op deze manier ben je helemaal voorbereid voor je volgende camper-avontuur.

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperstops onderweg - overnachten aan het water

Camperstops onderweg - overnachten aan het water

De 200 mooiste camperplaatsen aan het water! 

Gerelateerde artikelen