fbpx
Image

Combineer stad & natuur tijdens je camperreis in Kroatië

Kroatië heeft het allemaal: prachtige natuur waar je je uren aan kunt vergapen en prachtige steden die stuk voor stuk leuk zijn om te bezoeken. Daarom heeft Camperstop de mooiste locaties voor je op een rijtje gezet, vanaf waar je zowel de natuur in kunt als eenvoudig de stad kunt bezoeken!

Zadar & de Plitvicemeren 

In de stad Zadar barst het van de historische gebouwen, waar onder andere een indrukwekkend oud Romeins forum tussen zit. Naast de architectuur staat de stad vooral bekend om zijn prachtige zonsondergang, deze mag je dus ook zeker niet missen! Op iets meer dan 1,5 uur rijden van de stad liggen de Plitvicemeren. In dit beroemde nationale park zijn verschillende watervallen en meren te bewonderen. Ook leent het gebied zich perfect om erop uit te gaan voor een wandeling. Naast de Plitvicemeren is het Nationaal Park Kornati ook een aanrader, deze eilandengroep kun je met een bootexcursie vanaf Zadar ontdekken.

In Zadar kun je onder andere overnachten bij camping Borik, in de buurt van het centrum.
Dicht bij de Plitvicemeren kun je ook overnachten bij camperpark Cvetkovic.

Image

Split & Nationaal Park Krka

Split ontvangt vandaag de dag steeds meer toeristen nadat het als standplaats diende voor de set van de wereldberoemde fantasyserie 'Game of Thrones'. In en rondom Split zijn dan ook genoeg filmlocaties te bezoeken. Eén van de leukste dingen om te doen in de stad is om de Marjan heuvel te beklimmen. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over deze Kroatische stad. Een andere mooie bezienswaardigheid in het centrum is het paleis van Diocletianus, dat zich in het hart van de stad bevindt.

In het Nationaal Park Krka, waar je gemakkelijk kunt komen vanuit Split, vind je de mooiste watervallen met weer een heel ander uiterlijk dan de bekende watervallen bij de Plitvicemeren. Het grote verschil tussen beide parken is dat je bij Nationaal Park Krka op sommige plaatsen een frisse duik mag nemen, waar dit bij de Plitvicemeren niet is toegestaan. Aangezien Nationaal Park Krka minder bekend is dan de Plitvicemeren, is het hier ook in de zomermaanden minder druk. Een echte aanrader dus!

Op een klein stukje rijden van Split vind je camping Stobreč.
Ook kun je vlak buiten Nationaal Park Krka overnachten op camperplaats Slapovi Krke.

Image
Image

Zagreb & natuurgebied Žumberak

Het natuurgebied Žumberak is dan misschien wel een wat minder bekend natuurgebied dan eerder genoemde nationale parken, maar daarmee zeker niet minder de moeite waard. Vanaf Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, ben je hier in ongeveer 1,5 uur rijden. Het natuurgebied kenmerkt zich door watervallen, bloemenvelden en steile bergen. Een prachtig groen gebied om per camper van dorp naar dorp te trekken of om fijne wandelingen te maken!

Zagreb is daarnaast een stad waar je je een aantal dagen goed kunt vermaken. Zo kun je genieten van de prachtige architectuur en een ritje nemen in de kortste kabelbaan ter wereld. Ook kun je hier ondergronds gaan in de Grič tunnel, die gebouwd is om de bewoners in de Tweede Wereldoorlog veilig te stellen tegen aanvallen vanuit de lucht. Deze hoofdstad is perfect te combineren met een paar dagen natuur tijdens jouw reis door Kroatië! 

Camperplaats Camp-Zagreb vind je aan de rand van Zagreb, vanaf deze locatie kun je prima deze historijke stad ontdekken.

Bezoek ook het buurtland van Kroatië, Slovenië, tijdens je campereis. Dit zijn de 5 mooiste bezienswaardigheden. 

Image

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 3

(Detail-) informatie over camperplaatsen door Kroatië, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!