fbpx
camperreis Slovenië

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Slovenië met de camper

Van prachtige meren tot indrukwekkende grotten: er is voor ieder is er wat wils tijdens een camperreis door Slovenië! Bezoek met de camper bijvoorbeeld de bruisende hoofdstad Ljubljana, het meer van Bled of ga juist voor de befaamde grotten van het land. Deze hoogtepunten mag je zeker niet overslaan tijdens je camperreis door Slovenië.

1. De bruisende hoofdstad: Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië ligt midden in het land. Door de strategische ligging in het midden van het land kun je ervoor kiezen om vanaf hier uitstapjes te maken met de camper of om juist een rondreis door het land te maken. In de stad zal het vijftiende-eeuwse kasteel Ljubljanski grad dat bovenop een heuvel ligt je gelijk opvallen. Klim naar boven of neem de kabelbaan en bekijk de stad vanaf boven! Wil je nog een verdieping hoger, dan klim je naar de top en zie je de stad nog beter. In het museum in het kasteel leer je alles over het ontstaan van Ljubljana.

Daarnaast is de draak het symbool van de stad. Deze zul je dus op verschillende plaatsen tegenkomen, waaronder op de zogenoemde Dragon Bridge. Aan iedere kant van de brug pronken twee draken. Ook is er op het Prešerenplein altijd wel wat te doen: dit is het bruisende middelpunt van de stad. Drink hier lekker wat op het terras terwijl je naar een van de vele straatartiesten op het plein kijkt.

In Ljubljana en de directe omgeving zijn tal van camperplaatsen, waaronder Sraka en Camperstop Colonial

Ljubljana Slovenië camper
- Kleurrijk, dat is een bezoek aan Ljubljana vast en zeker!

2. Het adembenemende 'Meer van Bled'

Kom je aan bij het Meer van Bled, dan valt het middelpunt van het meer je vast gelijk op: hier pronkt de Maria Hemelvaartkerk op een klein eilandje. Je zult dan ook gelijk merken waarom dit één van de bekendste punten is van het land, want met de bergen op de achtergrond is het meer prachtig! Rondom het meer loopt een wandelroute van 6 kilometer. Op deze manier kun je het van alle kanten bewonderen.

Wil je op een andere manier het meer verkennen, dan kan dat met het treintje dat rondom het meer rijdt. Om de omgeving te verkennen, loop je één van de vele wandelpaden in de omgeving op. En is het een warme dag? Dan kun je ook een duik nemen in het meer, onder andere bij de camperplaats Camping Bled. Daarnaast heb je vanaf het kasteel van Bled een prachtig uitzicht op het meer. Dit is het oudste kasteel van het land en stamt uit 1011. Alleen daarom is het al een bezoekje waard!

Meer van Bled Slovenië camper
- Ook de omgeving van het meer is prachtig!

3. Het heerlijke Brda wijngebied

Ellenlange wijnranken, historische dorpjes en kastelen kenmerken de regio Brda. Het is dan ook niet gek dat dit weleens het Toscane van Slovenië wordt genoemd. Het gebied staat vooral bekend om zijn overheerlijke Sloveense wijnen. Je vindt hier met name veel kleine, onafhankelijke wijnboeren. Eén van de bekendere wijnen uit de streek is de Rebula. Naast lekkere wijnen kun je hier ook lokaal gemaakte honing, olijfolie en kersen krijgen. De regio is perfect te verkennen met de fiets. Tijdens je fietstocht zie je de wijnveld na wijnveld aan je voorbijtrekken, wat het een prachtige fietstocht maakt!

In de buurt van het wijngebied overnacht je bij camperplaats Lepa Vida

4. Ontdek de grotten van Slovenië: Postojnska & Skocjan

In Slovenië zijn meer dan 7.000(!) grotten te vinden. Jaarlijks worden er nog nieuwe grotten ontdekt. Ze allemaal bezoeken wordt dus wel een hele grote opgaaf. De Postojnska & Skocjan grotten zijn twee van de bekendere grotten in het land en zijn gemakkelijk met elkaar te combineren. De Postojnska grot is de op één na langste van de hele wereld. De allerlangste ligt in de Verenigde Staten. Een trein brengt je naar de binnenkant van de grot, vanaf waar je een rondleiding krijgt door het bijzondere natuurschoon. In de grot ligt ook een heuse dierentuin met dieren die goed tegen het donker kunnen. Eén daarvan is de zeldzame grotten-olm, een soort salamander die wel 12 jaar zonder voedsel kan leven! Hij wordt dan ook oud: wel 100 jaar. Niet ver van de Postojnska grotten liggen Skocjan grotten, welke op de UNESCO werelderfgoedlijst pronken. Het bijzondere aan deze grotten is dat er een rivier doorstroomt, de Reka. Heeft het een paar dagen flink geregend, dan is een bezoek dus ook niet mogelijk.

In de buurt van de grotten overnacht je bij camperplaats Postojna Cave Park.

grotten Slovenië camper
- Maak een spectaculaire afdaling in één van de Sloveense grotten.

5. Het kleurrijke Piran

Piran is één en al kleur: gekleurde huizen aan de baai, gekleurde boten in het water en gekleurde drankjes op een van de vele terrassen. Hoewel er in Piran geen zandstrand ligt, kun je hier wel heerlijk zwemmen vanaf de baai. Wil je alles te weten komen over het zeeleven in Piran, dan kan dat bij het Sergej Mašera Maritime Museum. Hier bewonder je onder andere interessante voorwerpen uit het vroegere zeeleven. In het centrum van Piran vind je verschillende sfeervolle pleinen en mooie kerken. Vanaf de St. George kerk heb je bijvoorbeeld een prachtig uitzicht op de stad. En lijkt het soms alsof je je in Italië bevindt? Dan kan dat kloppen! Piran hoorde namelijk een tijd bij het Venetiaanse Rijk. Een groot deel van de gebouwen stamt dus ook uit die tijd, waaronder het Venetiaanse huis op Tartini Square.

Overnacht nabij Piran bij de haven Marina Portorož.

Piran camper
- Neem een verfrissende duik in de zee van Piran of ontdek het gezellige stadje!

Ontdek meer...

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!