fbpx
Overwinteren in Spanje

Weg uit de kou? Ga naar Spanje!

Zie je het al voor je? Wakker worden in je camper in de mooie natuur, 's middag de idyllische dorpjes bezoeken en ’s avonds heerlijke tapas eten. We snappen helemaal dat jij het koude en natte Nederland wil omwisselen voor het prachtige en warmere Spanje. Daarom zetten wij de mooiste locaties op een rijtje!

Het veelzijdige van Catalonië

In het zonnetje liggen met heerlijk warm zeewater aan je voeten is helaas ook in Spanje niet mogelijk in de wintermaanden, maar een aangenaam temperatuurtje waar je met een shirtje door de stad kan lopen wél! Barcelona is altijd een bezoekje waard, maar het stadje Figueres mag je ook zeker niet missen! De stad is met name bekend door de beroemde kunstschilder Dalí en het is ook de eerste stad die je tegenkomt vanuit Frankrijk als je richting Barcelona rijdt, een perfecte plek om je camperreis te beginnen. Zet de camper gratis aan het randje van de stad neer bij Parking Supermercade Esclat en ga vanuit hier de straten verkennen!

Ben je meer van de natuur? Dan is Parc Natural de la Zona Volcánica de la Garrotxa een kijkje waard. Wel aan te raden is om dan toch je winterkleren in je camper mee te nemen, want het kan aardig koud worden in de bergen. Het natuurpark is 15.000 hectare groot, heeft genoeg wandelpaden en mooie routes om met de camper doorheen te rijden. Wil je hier in de buurt overnachten? Dat kan bij de camperplaats Besalú.

Museum Dalí

- Bezoek het museum over kunstschilder Dalí in Figueres!

Temperamentvol Andalusië

Rijd je naar de meest zuidelijke provincie van Spanje, dan kom je uit in Andalusië! De streek staat bekend om haar vele witte dorpjes. Een roadtrip langs al deze dorpjes is een dikke aanrader! Er zijn er teveel om op te noemen, maar het blijft mooi om door deze prachtige straatjes heen te lopen. Niet ver van de stranden van de Costa de la Luz ligt Vejer de la Frontera en wordt over het algemeen gezien als een van de mooiste ‘pueblos blancos’. Het ligt boven op een berg waar je via een zigzagweg naartoe rijdt. Dicht in de buurt ligt camperplaats Zahora waar je kunt overnachten.

Genoeg van alle witte dorpjes? Ga eens een kijkje nemen bij het middeleeuwse fort en Moorse paleis Alhambra. Het Nashriden-paleis ligt op een heuvel dicht bij Granada. Het paleizencomplex is gigantisch, met vele Moorse decoraties. Tip: reserveer op tijd tickets, want het is zo populair dat het al weken van tevoren is uitverkocht. Ga na het bezoek aan het paleis door naar Granada, waar je een mooie wandeling door de wijken kunt maken en bij een lokaal restaurant de lekkerste tapas kunt eten. Net buiten de stad ligt camperplaats Area camper Granada waar je je camper kunt neerzetten.

Vejer de la Frontera in Andalusie

- Vejer de la Frontera staat bekend als een van de mooiste witte dorpjes van Spanje!

Naar de natuur in Extremadura

Als je zin hebt om het stadse leven achter je te laten, dan is Extramadura perfect om met je camper naartoe te rijden. Het is een van de mooiste regio’s van Spanje met prachtige bloemenweiden en een karakteristiek natuurgebied. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en… vissen! Veel camperplaatsen liggen direct aan prachtige meren met een schilderachtig natuurlandschap op de achtergrond. Misschien spot je nog wel een zeldzame vogel! In de wintermaanden is dit voor vogelspotters een leuke plek om eens naartoe te gaan. Bij La Tierra Verde in Alcuéscar kun je de camper in alle rust neerzetten en word je ’s ochtends wakker met het geluid van sjirpende vogels, klinkt als een droom toch?

campingplaats in Extremadura

-  Omring jezelf in de natuur bij camperplaats La Tierra Verde!

Een rondje door midden Spanje

Als je echt de Spaanse cultuur wilt opsnuiven, dan moet je midden door het land gaan rijden. Er zijn hier ook een paar UNESCO world heritage steden te vinden, waaronder Alcalá de Henares. De stad ademt een indrukwekkende middeleeuwse sfeer uit. Alcalá de Henares is tevens een stad waar veel Madrileños heen gaan om even de drukte van de stad te vermijden. Madrid ligt hier net naast, dus mocht je daarna toch nog de toeristische drukte willen opzoeken, dan kan dat! Zet je camper neer bij camperplaats Valdebernando en ontdek de hoofdstad van Spanje!

Rijd een klein stukje zuidelijker en je komt met de camper in natuurpark Lagunas de Guidana. Het gebied bestaat uit vijftien meren, die allemaal leiden naar rivier de Guidana. Een gebied waar je heerlijk kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. Naast de meren zijn er ook grotten en restanten van het Rochafrida kasteel te vinden in het natuurpark. Het kasteel was rond de twaalfde eeuw gebouwd door de Islamitische bevolking, maar is door de christenen veroverd in de dertiende eeuw. De dichtstbijzijnde camperplaats waar je kunt overnachten is Torralba de Calatrava.

Alcala de Hernares

- De prachtige stad Alcalá de Henares en omliggende natuur!

Wist je dat je tot 31 december 2022 gratis of met korting gebruik kan maken van de trein in Spanje? Ideaal voor je camperreis door Spanje! Vaak liggen camperplaatsen namelijk net iets buiten het centrum en kun je makkelijk met het OV naar het centrum!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Espana Discovery

España Discovery

Ontdek Spanje! Door España Discovery kun je op meer dan 250 plekken gratis met je camper terecht!

ANWB Camperboek Spanje

ANWB Camperboek Spanje

Inspireer jezelf met de mooiste camperroutes door Spanje!

Gerelateerde artikelen