fbpx
Wielrennen camper

Wijnroute door Spanje: Penedès

In het noordoosten van Spanje vind je de Penedès regio, in Catalonië. De stadjes Vilafranca del Penedès en Sant Sadurní d’Anoia zijn een goede uitvalsbasis vanuit waar je verschillende wijnproducenten kunt bezoeken met de camper. Naast wijn wordt in deze regio ook veel cava gemaakt. En dat betekent: het is tijd voor een lekkere camperreis door Spanje!

Vanuit Vilafranca del Penedès

Bij Bodegas Miguel Torres zijn verschillende heerlijke belevenissen te boeken, zoals een wijnproeverij met daarbij verschillende typische Spaanse kazen of Iberische hammen. Ook vind je een restaurant aan de voet van de wijngaard waar je heerlijk lokaal kunt eten.

Parés Baltà Winery biedt verschillende wijnen en cava’s die op een biodynamische manier geproduceerd zijn. In het geval van Parés Baltà Winery houdt dit in dat ze onder andere een kudde schapen hebben voor de natuurlijke bemesting en bijen die helpen met het bestuiven.

Bezoek nog meer mooie locaties in Catalonië tijdens je camperreis door Spanje. Dit zijn de hoogtepunten van Catalonië. 

Wijnranken in Spanje Wijnroute
-  De uitgestrekte wijngaarden brengen jou gelijk in Spaanse sferen!

Ongeveer tussen Vilafranca del Penedès en Sant Sadurní d’Anoia in ligt Celler Mas Comtal, waar ze ecologische wijnen produceren. Ook hier kun je wijn proeven in combinatie met heerlijke kleine tapas als kazen of gerookte vis, of boek een heerlijke Spaanse brunch. Tevens zijn er segway tours mogelijk door de wijngaarden en naar het klooster Sant Sebastià dels Gorgs, waarbij je natuurlijk ook de wijnen te proeven krijgt.

Overnacht hier bij camperplaats ‘Vilafranca del Penedès’, vlak buiten het stadscentrum.

Vanuit Sant Sadurní d’Anoia

Bij Canals & Domingo worden verschillende wijnen en cava’s gemaakt. Naast het kopen en proeven van wijnen zit er een restaurant bij de wijnproducent dat geopend is voor ontbijt en lunch in het weekend en op feestdagen.

De cava van Agusti Torelló Mata is een van de leiders in de wereld van cava en ook zeker de moeite waard om te gaan proeven! Een rondleiding boeken en daarbij verschillende cava’s proeven behoort hier tot de mogelijkheden. 

Sumarocca is een ecologische producent en maakt verschillende cava’s en wijnen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor ervaringen, zoals proeverijen, wijn & tapas en verschillende tours, alleen over het land van Sumarocca of gecombineerd met een bezoek aan bijvoorbeeld de badplaats Sitges. 

Wijnranken in Spanje Wijnroute
-  Tijdens een rondleiding bij een van de wijnproducenten krijg jij een kijkje achter de schermen!

Om erop uit te gaan in de buurt is Montserrat een regelrechte aanrader. Het ontstaan van het klootster dat er ligt is een groot mysterie, wat het bezoek des te bijzonderder maakt. Het jongenskoor en het museum van Montserrat zijn ook zeker de moeite waard. En natuurlijk is een bezoekje aan wereldstad Barcelona ook nooit verkeerd! 

Overnacht hier bij camperplaats ‘Sant Sadurní d’Anoia’, ook vlak buiten het stadscentrum.

In de Facile-en-Route CampergidsenCamperstop-Advisor & Camperstop-App (Android & iOS) vind je detailinformatie van alle bovengenoemde camperplaatsen! Wil je echt niks missen? Like ons dan op Facebook en meld je aan voor de Camperstop-nieuwsbrief!

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 3

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Spanje, incl. reis- & routetips!
Espana discovery

España Discovery 2021-2022

Overnacht gratis met de camper bij honderden bodega’s & wijnboeren door heel Spanje.

Gerelateerde artikelen

No item found!