fbpx
Nederland zomervakantie camperplaatsen aan het water

Zomervakantie in Nederland: 5x camperplaatsen aan het water

De zomervakantie is in volle gang! Vele camperaars zijn deze zomer in Frankrijk, Spanje of Italië te vinden. Toch hoef je niet ver te gaan voor het ultieme vakantiegevoel. Ons eigen land heeft namelijk ook ontzettend veel te bieden. Zeker wanneer je een camperplaats hebt aan het water, is het heerlijk vertoeven. Vier jij deze zomer vakantie in Nederland en overnacht je ook zo graag met de camper aan het water? Lees dan zeker even verder, wij hebben 5 camperplaatsen aan het water voor je op een rijtje gezet. Vanaf deze camperplaatsen heb je een schitterend uitzicht en beleef je gegarandeerd een topvakantie.

1. Zandvoort – camperplaats Zandvoort

Voor het ultieme vakantiegevoel in Nederland moet je in Zandvoort zijn. Hier ontsnap je even aan de drukte en waan je je in een oase van rust. Door het 9 kilometer lange zandstrand wordt Zandvoort ook wel ‘de parel aan zee’ genoemd. Bij camperplaats Zandvoort overnacht je dan ook pal aan het water. Het is een eenvoudige camperplaats, maar door het uitzicht voelt het direct alsof je je in het buitenland bevindt. In de omgeving liggen duingebieden die je het beste te voet of per fiets kunt ontdekken. Ook kun je hier lekker uiteten en winkelen, maar wil je toch even cultuur snuiven? Dan rijd je binnen een halfuurtje naar onze bruisende hoofdstad, Amsterdam!

Nederland camper zomer aan het water zandvoort

- Bij camperplaats Zandvoort krijg je meteen een vakantiegevoel. 

I AMsterdam card

2. Werkendam – camperplaats Visvijver De Biesbosch

Visliefhebbers opgelet! In Werkendam vind je camperplaats Visvijver de Biesbosch. Deze camperplaats ligt direct aan een visvijver, waar je op ieder moment je hengel kunt uitslaan. Vanaf deze rustige camperplaats sta je binnen no-time in de groenrijke omgeving van Nationaal Park De Biesbosch. Ontdek de prachtige flora en fauna van de Biesbosch vanaf het water, tijdens een wandeltocht of op de fiets met een koel briesje door je haren. Niet alleen de natuur, maar ook de steden Breda, Dordrecht en ’s-Hertogenbosch zijn slechts een halfuurtje rijden vanaf deze camperplaats. Zie jij jezelf al door de eeuwenoude binnenstad van Den Bosch wandelen, breng je een bezoek aan de bruisende Hanzestad Dordrecht of ga je liever een terrasje pakken in het altijd gezellige Breda? Er zijn in ieder geval genoeg redenen om met je camper richting Werkendam te rijden.

Nederland Biebosch visvijver camperplaats zomer

- Iedere visliefhebber voelt zich hier direct thuis. 

3. Den Helder – Jachthaven Willemsoord

Wist je dat Den Helder de noordelijkste plaats van het Nederlandse vasteland is? Door deze noordelijke ligging wordt het ook wel de Noordkaap van West-Europa genoemd. In dit uiterste puntje van Nederland kun je de camper parkeren bij jachthaven Willemsoord. Op deze camperplaats direct aan het water is er plaats voor maar liefst 40 campers! Voor het ultieme vakantiegevoel kun je de veerboot nemen naar Texel. In 20 minuten tijd brengt deze boot je naar dit Waddeneiland. Op Texel kun je heerlijk uitwaaien op het 30 kilometer lange zandstrand. Ook fietsliefhebbers zullen zich hier meteen thuis voelen. Het eiland heeft namelijk 140 kilometer aan fietspaden. Tijdens je fietstocht ontdek je de schitterende natuur.

Nederland zomer camperplaats jachthaven Willemsoord

- Vanaf deze camperplaats ben je binnen 20 minuten op Texel. Dat geeft pas echt een vakantiegevoel! 

4. Tolkamer – Europakade

Direct aan rivier de Rijn vind je camperplaats Europakade. Deze camperplaats is gelegen in het plaatsje Tolkamer. Het is hier heerlijk vertoeven aan de kade, zeker wanneer de zon zich laat zien. Deze plek ligt op een belangrijke scheepsvaartroute, dus reken er maar op dat je hier vanaf je camperplaats veel schepen voorbij ziet varen en er altijd wel iets te beleven is. Tolkamer zelf is een kleine plaats met +/- 2.745 inwoners en ligt in het nationaal natuurgebied de Gelderse poort. Een ideale omgeving voor fiets- en natuurliefhebbers. Ook de steden Arnhem en Nijmegen zijn goed te bereiken vanaf hier. Wil je toch even de grens over? Dan ben je binnen een halfuurtje in het Duitse Kalker.

Nederland zomer camperplaats Tolkamer

- Tolkamer! De ideale uitvalsbasis voor een vakantie in eigen land. 

5. Hansweert – Camperplaats Hansweert

Voor een prachtig uitzicht over de Schelde moet je bij camperplaats Hansweert zijn. Hier vind je 5 gratis camperplaatsen direct aan zee. Het is de ideale uitvalsbasis om Zeeland te ontdekken, want zeg nou zelf als er één provincie in Nederland is die je het ultieme vakantiegevoel geeft is het Zeeland wel. Ontdek de mooiste stranden van de provincie, wandel over de duinen of bezoek een van de markten. In de zomerperiode is er iedere dag wel ergens een leuke markt. Tijdens je verblijf in Zeeland mag een bezoek aan Goes, Middelburg of Vlissingen zeker niet ontbreken. Ook de vuurtoren Noorderhoofd in Westkapelle is een echte must-see voor jou als camperaar. Hier kun je met de auto langs rijden, er is namelijk een weg te vinden langs de kust. Je hebt hier gegarandeerd een schitterend uitzicht op de vuurtoren en de zee. 

Nederland zomer camperplaats Hansweert

- Camperplaats Hansweert: een schitterend uitzicht over de Schelde. 

Krijg je maar geen genoeg van al dat water en wil je het liefst nog meer van de Nederlandse kust ontdekken met de camper? Dan hebben wij hier de mooiste stranden van Nederland voor je op een rijtje gezet. Van de oudste badplaats van Zeeland, Domburg tot aan het hippe Noordwijk.

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Overnachten aan het water camperplaatsen

Camperstops onderweg - overnachten aan het water

Een selectie van de 200 mooiste camperplaatsen aan het water in Nederland, België en Frankrijk!

Gerelateerde artikelen

No item found!