fbpx
Winsum Nederland camper

Op naar het mooiste dorp van Nederland met de camper: Winsum

De ANWB heeft Winsum uitgeroepen tot ‘het mooiste dorp van Nederland’. Hoog tijd dus om dit pareltje te ontdekken met de camper! Op zoek naar nog meer reisinspiratie voor Nederland? Neem dan ook een kijkje op de inspiratiepagina van Nederland!

Wat in Winsum met name opvalt – en dat is ook niet gek -, zijn alle prachtige gebouwen! Wanneer je door het dorp loopt, heb je zo het gevoel in de middeleeuwen te zijn beland. In het centrum kun je heerlijk op het terras zitten of winkelen. Ook het Winsumerdiep mag je niet ontgaan, hier kun je onder andere kanoën of een rondvaart maken. Het is sowieso aan te raden om het dorp te aanschouwen vanaf het water, dan krijg je gelijk een heel ander, maar ook een prachtig beeld van het dorp! Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de gezellige stad Groningen wanneer je in Winsum bent, dit ligt slechts op een half uurtje rijden.

Ben je op zoek naar een goede reisgids voor je camperreis door Nederland of België? Dit zijn de allerbeste reisgidsen. 

Winsum won met de wedstrijd van Urk, Elsloo, Oisterwijk en Hollum. Dit was de eerste keer dat de ANWB deze verkiezing hield. Over de winst zegt burgemeester Henk Jan Bolding tegen de NOS: ‘’Het dorp is een reis door de tijd. De ontwikkeling van twee dorpen, verbonden door twee bruggen, De Boog en de Jeneverbrug. Er staan prachtige panden, je kunt heerlijk op een terrasje zitten maar Winsum ook beleven vanaf het water, dwars door het centrum." Hoog tijd dus om dit dorp te gaan ontdekken tijdens een dagje of weekendje weg met de camper!

Overnachten kan in Winsum bij jachthaven/camping Marenland. In Groningen kun je overnachten op de camperplaats bij Sportcentrum Kadringe of bij jachthaven No Limit Ships.

Winsum camper Nederland
- Het water op gaan is een must tijdens je bezoek aan Winsum!

Op zoek naar nog meer mooie camperplaatsen in Nederland? In de Facile-en-Route campergids deel 1 staan alle camperplaatsen uit Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk op een rijtje. Zo weet je altijd de dichtstbijzijnde camperplaats te vinden! Ook in de gids 100 mooiste camperplaatsen in Nederland vind je de mooiste pareltjes uit Nederland. Zo heb je altijd inspiratie voor je volgende bestemming!

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties