fbpx
Luxemburg camperreis camperplaatsen bezienswaardigheden

5x bezienswaardigheden tijdens je camperreis in Luxemburg

Luxemburg! Een land dat vaak nog wordt overgeslagen door vele camperaars. Zonde, want dit kleine land heeft ontzettend veel te bieden. Tijdens een camperreis door Luxemburg kom je het allemaal tegen: eeuwenoude kastelen, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en schitterende meren. Laat je inspireren voor je volgende camperreis en lees hieronder alles over 5 onmisbare bezienswaardigheden.

Wandel door Luxemburgs Klein Zwitserland!

Tijdens je camperreis in Luxemburg mag je de regio Müllerthal niet overslaan. Deze regio staat ook wel bekend als Luxemburgs Klein Zwitserland. Deze naam heeft de regio te danken aan de prachtige natuur, het rotsachtige landschap doet je namelijk aan Zwitserland denken. Het is dan ook perfect voor natuur-en wandelliefhebbers. In totaal vind je hier maar liefst 112 kilometer aan wandelpaden, de Müllerthal Trail. Tijdens een wandeltocht kom je door beboste wouden, spectaculaire watervallen, grotten en valleien. Het is dan ook niet gek dat dit gebied het populairste wandelgebied van Luxemburg is.

Luxemburg natuur camperreis bezienswaardigheden

- Luxemburg is rijk aan prachtige natuurgebieden!

Breng een bezoek aan de kazematten van Luxemburg-stad

Luxemburg-stad is al een museum op zichzelf. Overal waar je kijkt zie je overblijfselen uit het verleden. Het volledige oude centrum staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een van de bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan tijdens je camperstop in Luxemburg-stad zijn de kazematten. In 1644 werden de eerste kazematten gegraven door de Spanjaarden. Toentertijd hadden de Spanjaarden namelijk de macht over Luxemburg-stad. Later, in de 18e eeuw werden deze kazematten uitgebreid door de Oostenrijkers. Tot 1847 werd dit ondergronds verdedigingssysteem gebruikt door de defensie. Ook tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog speelden deze kazematten een belangrijke rol. Ze diende als schuilplekken voor duizenden inwoners van Luxemburg. Tegenwoordig kun je de kazematten bezoeken tijdens je camperreis. Laat je rondleiden door een van de gidsen en kom alles te weten over deze verdedigingswerken.

Luxemburg-stad bezienswaardigheden kastelen camperreis

- Luxemburg-stad mag je niet overslaan tijdens je camperreis door Luxemburg. 

De Moezelvallei: de wijnregio van Luxemburg!

De Moezel! Dit is een van de hoofdrivieren van Luxemburg. Deze stroomt tussen de plaatsen Koblenz en Trier. Rondom deze rivier vind je een prachtige vallei, de Moezelvallei. Deze regio staat bekend om de wijnen, de prachtige natuur en de rijke geschiedenis. Wanneer je in Luxemburg bent, moet je met de camper door deze regio rijden. Bij iedere afslag word je weer verrast door de mooiste wijndorpen met uitgestrekte wijngaarden. Het klimaat, de vruchtbare bodem en de hellingen zijn perfect voor het produceren van wijn. De wijnen uit deze regio worden dan ook over de hele wereld verkocht. De geschiedenis van de wijnproductie in de Moezelvallei gaat ver terug. De Romeinen zijn namelijk al begonnen met het aanleggen van wijngaarden. Tegenwoordig speelt wijn een belangrijke rol in deze regio. Er zijn vele wijnproeverijen, wijnfeesten, cafés en nog veel meer.

Luxemburg camperplaatsen bezienswaardigheden Moezel

- Onderweg kom je de mooiste wijnvelden tegen. 

Vallei van de zeven kastelen: een must-see tijdens je camperreis!

Luxemburg is rijk aan kastelen. Door heel het land vind je prachtige burchten en sprookjesachtige kastelen. Toch steekt de regio Guttland er met kop en schouders bovenuit. Hier vind je de vallei van de zeven kastelen. Deze 37 kilometer lange route brengt je langs 7 prachtige kastelen en de veelzijdige natuur van Guttland. Je kunt er voor kiezen om deze route met de camper te rijden, maar de echte wandelliefhebbers kunnen er ook een meerdaagse wandeltocht ervan maken. De route begint bij het Bureau van Toerisme op Place Saint-Michel in Mersch. Hier start je meteen met een bezichtiging in het kasteel van Mersch. Dit kasteel uit de 13e eeuw is inmiddels omgetoverd tot een gemeentehuis. Onderweg kom je de meest uiteenlopende kastelen tegen. Van jeugdherbergen tot aan ruïnes. Helaas kun je niet alle kastelen zomaar bezichtigen, maar alleen de buitenkant is al de moeite waard!

Luxemburg camper vallei van de zeven kastelen

- De vallei van de zeven kastelen brengt je naar de mooiste plekken!

Schiessentümpel waterval: de bekendste natuurbezienswaardigheid van Luxemburg

Wanneer je in Luxemburg bent, mag je de Schiessentümpel watervallen zeker niet missen. Deze watervallen zijn te bewonderen in de regio Mullerthal. Ze liggen in de rivier de Zwarte Ernz, een 21 kilometer lange zijrivier van de Sûre. Dit is de bekendste bezienswaardigheid in de natuur van Luxemburg. Het is een kleine sprookjesachtige waterval midden in de natuur. Boven de waterval is een houten brug gebouwd. Tijdens een wandeling over deze brug heb je een schitterend uitzicht over de waterval. Het gebied rondom de waterval is perfect voor een wandeltocht.

Luxemburg waterval camperreis camperplaatsen

- Vanaf de brug geniet je van een schitterend uitzicht. 

Camperplaatsen in Luxemburg

In Luxemburg zijn er veel camperplaatsen te vinden. Ze liggen verspreid over het land en hierdoor is er altijd wel een camperplaats in de buurt van je favoriete bezienswaardigheid. Op camperplaats Redange, camperplaats Junglister en camperplaats Larei overnacht je zelfs gratis. Via onze camperstopadvisor kun je voorafgaand aan je camperreis kijken welke camperplaatsen in de buurt liggen. Op deze manier ga je helemaal voorbereid richting het mooie Luxemburg!

Wil je nog meer inspiratie voor je volgende camperreis door Luxemburg? Dan hebben wij een leuke campertrip van noord naar zuid Luxemburg voor jou in petto. Hier lees je alles over deze camperreis.

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!