fbpx
Wielrennen camper

5 camperbestemmingen vlak over de Franse grens

Deze vijf mooie plekken in Noord-Frankrijk zijn allemaal in ongeveer een halve dag te bereiken met de camper. Ideaal dus voor een (spontaan) weekend weg met de camper! Of je nou voor de natuur of de stad gaat, genieten zul je zeker!

Parc naturel des caps et marais d’Opale

Dit natuurgebied is zeker de moeite waard ondanks dat het wat minder bekend is! Hier vind je een fijne mix van kust om lekker uit te waaien (vanaf waar je soms zelfs de Engelse kust kunt zien!) en meer naar het binnenland wisselt bos af met groene vallei en hier en daar een dorpje. De kust is echter waar het gebied met name mee pronkt, dit is namelijk de Opaalkust, welke van Duinkerke tot Berck loopt. Ook het groene moeras van Saint-Omer ligt in dit natuurgebied, waar je met een middeleeuwse boot doorheen kunt varen! Hier zul je met name veel verschillende vogels spotten, maar ook de rest van het dierenrijk zul je hier volop soorten tegenkomen. Een ideaal uitje voor de dierenliefhebber!

Je kunt onder andere overnachten met de camper bij de boer bij camperstop Ferme du Louvet. Kijk voor meer overnachtingsmogelijkheden in Parc naturel des caps et marais d’Opale op Camperstopadvisor

Nancy

Deze stad is perfect voor een stedentrip, maar wordt ook vaak gezien als geschikte tussenstop wanneer je onderweg bent naar Zwitserland of Zuid-Frankrijk! Bewonder alle art-nouveau architectuur tijdens een fijne wandeling door het centrum. Nog meer Art Nouveau? Ga dan zeker naar L’école de Nancy, waar de kunstrichting in Nancy zijn oorsprong vond. In de stad zijn nog veel meer musea te vinden waar je je zeker een hele dag mee kunt vermaken, zoals het Musée des Beaux Arts. Ben je hier voor een lang camperweekend maar ben je ook benieuwd naar andere steden? Het zandkleurige Metz en charmante Luxemburg worden vaak gecombineerd met Nancy en zijn dus prima te bezoeken voor een dag!

In het centrum van Nancy kun je met de camper overnachten bij twee camperstops: Port Saint Georges en Parking Faubourg Des III Maisons

Nancy camper Frankrijk
- Place Stanislas in Nancy staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst! 

Parc naturel de l’Avesnois

In het Parc naturel de l’Avesnois reis je geheid door een afwisselend landschap, niet voor niks wordt het ook wel het ‘Klein Zwitserland van het Noorden’ genoemd! Rivieren, woud, weiden, je zult hier van alles tegen komen! Zo kun je in het meer le Val-Joly verschillende watersporten beoefenen terwijl de Franse zon heerlijk op je gezicht schijnt. In het verleden zijn er in deze streek verschillende houtambachten ontstaan door de bosachtige omgeving. Je zult hier in de dorpjes dan ook nog zeker sporen van tegenkomen, zoals een klompenmaker. Sommige bedrijven zijn nog steeds open voor bezoekje, dus dat is zeker de moeite waard!

In het Parc naturel de l’Avesnois zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden met de camper, waaronder camperplaats Landrecies. Kijk voor meer camperplaatsen in dit gebied op de camperstopadvisor

Bezoek ook de prachtige Elzas tijdens je camperreis door Frankrijk. Dit zijn de hoogtepunten.

Reims

Reims staat om twee dingen bekend: de kathedraal, waar veel Franse koningen gekroond zijn, en de vele champagnehuizen die hier een hoofdkantoor hebben zitten. Aangezien je hier midden in de champagnestreek zit, kun je er ook gemakkelijk op uit met de camper om één van de vele champagneproducenten te bezoeken! Zowel de champagnestreek als de kathedraal staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn tevens verschillende bezienswaardigheden uit de oudheid te bezichtigen, zoals de Gallo Romaanse crypte uit het jaar 200, welke vroeger gebruikt werd om graan op te slaan. Meer dan genoeg redenen om met de camper een bezoekje te brengen aan deze echte champagnestad dus!

In het centrum van Reims vind je camperplaats Parc du CIS de la Comédie.

champagne campertrip
- Zorg dat je zeker een glaasje proeft bij een van champagnehuizen! 

Parc naturel des Ballons des Vosges

Dit groene, heuvelrijke gebied wordt weleens één van de mooiste natuurgebieden van het land genoemd. Dit komt onder andere door het natuurgebied van Duizend Meren, een streek waar in totaal zo’n 850 (dus geen duizend) meren te bewonderen zijn. Fijn voor een frisse duik op een warme zomerdag! Ook erg bijzonder zijn de grotwoningen in het plaatsje Graufthal. Loop zeker door de grotwoningen heen om te zien hoe men hier vroeger leefde, want een deel van de objecten is nog origineel! In het gebied zitten verder verschillende routes, zo is er een bergkamroute, kaasroute en wijnroute, al kun je die laatste misschien beter overslaan ? De meeste routes zijn te bereizen met de camper.

In het nationaal park zitten tal van overnachtingsmogelijkheden met de camper. Je kunt bijvoorbeeld overnachten bij Aire de camping-cars Munster, maar neem ook zeker een kijkje op de camperstopadvisor

Nog meer camperinspiratie voor je camperreis door Frankrijk? Neem dan zeker een kijkje op de bestemmingspagina van Frankrijk!

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 1

(Detail-)informatie over duizenden camperplaatsen door heel Frankrijk, incl. reis- & routetips!
France Passion

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!

Gerelateerde artikelen

No item found!