fbpx
Duitsland wijndorpen- en steden camper

Bezoek de leukste wijndorpen-en stadjes van Duitsland met de camper

In Duitsland vind je prachtige wijndorpen- en stadjes die je kunt bezoeken met de camper. Je proeft hier de lekkerste wijnen tijdens een wijnproeverij en maakt een prachtige wandeling langs de wijngaarden. Vaak hebben deze locaties ook een lange historie, wat maakt dat er prachtige bezienswaardigheden in het centrum zijn! En wil je de natuur opzoeken vanaf de camper, dan liggen de wijnvelden om de hoek. Deze wijndorpen- en stadjes behoren tot de mooiste van Duitsland!  

Bacharach

Bacharach is één van de vele wijnstadjes in Duitsland die je kunt bezoeken met de camper. Het plaatsje ligt midden tussen de wijngaarden, dus je kunt er ook de lekkerste wijnen proeven! Dit kan onder andere bij de wijnbars in het centrum, maar ook bij de verschillende wijngaarden in de buurt tijdens een wijnproeverij. Je kunt ook een heerlijke wandeling maken langs de wijngaarden. Vooral in de herfstmaanden zijn er prachtige herfstkleuren te bewonderen!

In Bacharach kun je behalve voor wijn ook terecht tijdens je camperreis om de prachtige historische stadsmuur en de Burcht Stahleck te bewonderen. Het kasteel stamt uit het begin van de 12e eeuw en werd in 1689 gesloopt. Het bouwwerk raakte in verval. Vanaf 1925 werd het kasteel weer opgebouwd en werd het een jeugdherberg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de burcht in handen van de Duitse Wehrmacht, waarna het in 1947 weer een jeugdherberg werd. Tegenwoordig is het nog steeds een jeugdherberg. Het is dan ook niet mogelijk om de binnenkant van het gebouw te bewonderen, maar vanaf de buitenkant is het ook een prachtig bouwwerk!

In Bacharach overnacht je aan de Rijn bij Reisemobilplatz Sonnenstrand.

Cochem

Aan de Moezel vind je het kleine stadje Cochem. Cochem is ook wel de hoofdstad van de moezelwijnen. Het spreekt dan ook voor zich dat je prachtige wijngaarden vindt in de omgeving van de stad! Wil je de wijnranken bewonderen vanaf het water, dan is een rondvaart over de Moezel aan te raden. Omdat de wijnranken zo stijl zijn, kunnen ze niet machinaal geoogst worden. De druiven worden dus met de hand geplukt, en die liefde proef je terug in de wijnen! Bezoek je Cochem in juni, dan vindt het Moezelwijnfestival plaats. Er zijn dan verschillende evenementen in de stad waarbij je nóg meer kunt genieten van de lokale wijnen, zoals proeverijen en optredens.

In de stad vind je verschillende mooie bezienswaardigheden. De Reichsburg van Cochem staat misschien wel op plek één. Dit kasteel torent prachtig boven het centrum van Cochem uit. Door de eeuwen heen heeft het kasteel – dat in 1020 gebouwd werd – veel te verduren gehad, het werd bijvoorbeeld verwoest in 1688. Gelukkig werd het in de tweede helft van de 19e eeuw weer herbouwd en kun je er sinds 1987 een museum vinden waar je de prachtig ingerichte ruimtes van de burcht bewondert. Andere bezienswaardigheden zijn de Sesselbahn die je naar boven brengt voor een prachtig uitzicht over de Moezel, het Marktplein waar je vakwerkhuisjes bewondert en één van de oudste mosterdmolens van Europa, de Senfmühle.

In Cochem zijn verschillende camperplaatsen, bijvoorbeeld met uitzicht op de Moezel.

Ontdek de prachtige natuur tijdens je camperreis door Duitsland. Dit zijn de mooiste natuurgebieden van het land!
Duitsland camper wijndorpen- en steden
- Het wijnstadje Cochem ligt aan de Moezel. 

Bremm

Het wijndorp Bremm was al in de tijd van de Romeinen een bekend wijndorp aan de Moezel. De wijngaarden van het dorp liggen op de meest steile wijnberg van Europa, wat ervoor zorgt dat hier net als in Cochem de druiven met de hand geplukt moeten worden. Bij verschillende wijnboeren, ook wel Straußwirte genoemd, kun je in bepaalde seizoenen genieten bij een soort cafeetje van de lekkerste zelfgemaakte wijnen. Daarnaast geniet je bij de restaurants langs de rivier van heerlijke lokale wijnen.

In het centrum van Bremm bewonder je verschillende prachtige gebouwen, bijvoorbeeld de historische vakwerkhuizen. Wil je de omliggende natuur ontdekken, dan kun je onder andere de Calmont beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de Moezelomgeving!

In Bremm overnacht je tussen de wijnranken bij Weingut Oster-Franzen.
Duitsland camper dorpen steden wijn
- Bremm was al in de tijd van de Romeinen een bekend wijndorp. 

Beilstein

Ben je op zoek naar een sprookjesachtige wijnstad om te bezoeken met de camper, dan is Beilstein een echte aanrader! Niet voor niet wordt het plaatsje ‘Doornroosje aan de Moezel’ genoemd. Het centrum is klein en compact, wat het samen met de prachtige omgeving een romantische uiterlijk geeft. In de omgeving kun je verschillende wijnboeren bezoeken en aansluiten voor een wijnproeverij bij één van de (historische) wijnmakerijen- of kelders.

In Beilstein bewonder je verschillende prachtige vakwerkhuizen. Daarnaast is het oude douanekantoor, het Zollhaus, een aanrader voor een bezoek. Vandaag de dag huizen hier een hotel en restaurant, maar het gebouw is vanaf de buitenkant ook een pareltje. Het stamt uit 1634. Ook Burg Metternich is een bezoek waard. Je bereikt de ruïnes na een stevige wandeling en geniet vanaf boven van een schitterend uitzicht op de Moezel!

Overnacht met de camper bij de boer bij Weingut Krohmer in Beilstein.
Duitsland camper dorpen steden wijn
- Beilstein is een sprookjesachtige wijnstad!
Bezoek nog meer mooie locaties tijdens je camperreis door de Moezel: dit zijn de highlights van het gebied. Daarnaast vind je in het artikel een complete lijst met camperplaatsen in de Moezel.

Ontdek meer...

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperboek Duitsland

ANWB Camperboek Duitsland

Reis dwars door Duitsland en leer dit fascinerende land kennen aan de hand van de 20 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!