fbpx
drie landen in een weekend

Drie landen in één weekend!

Ontdek de schitterende uitzichten in Frankrijk, de prachtige natuur in Spanje of heb je altijd al gedroomd om een van de kleinste landen in Europa te ontdekken namelijk Andorra? Stap dan in je camper en reis in één weekend langs deze prachtige locaties om zo de authentieke dorpjes te bewonderen.

Ax-Les-Thermes - Frankrijk

We starten ons weekend bij het oudste kuuroord in Frankrijk en parkeren hier de camper bij Avenue de l'Áriege. Hier kun je terecht om, na de lange rit, eerst even te ontspannen in de verschillende thermale baden! Ga je liever wat sportiefs doen, na lang stil te hebben gezeten? Trek dan je wandelschoenen aan voor een uitgebreide wandeling door de plaats Ax-Les-Thermes. In dit dorpje vind je verschillende leuke winkeltjes die je kunt bezoeken, of ga even lekker genieten met een drankje op het terras. Maar ook in de omgeving van deze plaats is er veel te zien en te beleven. Ontdek het Plateau de Beille, een grote berg waar je kunt genieten van het uitzicht op de Pyreneeën. Voor de wandel- fiets en natuurliefhebbers is dit een absolute aanrader, vergeet dan ook niet om prachtige foto’s te maken! Of ligt jouw interesse toch meer bij de geschiedenis van Ax-Les-Thermes? Neem dan een bezoekje aan Kasteel Montségur, een ruïne die gebouwd werd in opdracht van Guy de Lévis II, de nieuwe heer van Mirepoix. Let op: de wandeling naar het kasteel is een pittige, maar zeker de moeite waard want bovenop de heuvel heb je ook hier weer een prachtig uitzicht op de Pyreneeën!

uitzicht op de pyreneeën

- Geniet van het uitzicht op de Pyreneeën!

Andorra La Vella – Andorra

We stappen weer in de camper en rijden door naar de camperplaats in Porté-Puymorens, Camping-Car Park. Vanaf deze camperplaats kun je het schilderachtige centrum van Andorra, Barri Antic, makkelijk bezoeken. Je vindt in dit centrum knusse straatjes en authentieke huizen. Dit kleine land heeft veel te bieden. Dat het een belastingparadijs wordt genoemd mag je ook zeker niet ontgaan, je zult genoeg opvallende winkels in de straten terugvinden! Geen zin om te winkelen? Er is nog meer te doen in Andorra la Vella! Wandel door de straten van het historische centrum en bekijk het oude parlementsgebouw, Casa de la Vall. Hier vind je verschillende historische kunstwerken en aanschouw je belangrijke documenten die je een beeld geven van de geschiedenis van het land. Maar buiten cultuur en historie heeft Andorra ook een prachtig natuurlandschap, met prachtige meren tussen de bergen. Wandel naar Mirador del Roc del Quer, en geniet van het uitzicht vanaf een platform dat 12 meter uitsteekt van de berg. Een deel van het platform is van glas, zodat je om je heen zowel de diepte als de verte in kunt kijken.

Authentieke huizen barri antic

-  Bekijk de authentieke huizen in Barri Antic!

Bagà – Spanje

Tijd om verder te rijden! Parkeer je camper bij Riu de Cerdanya en ga in het middeleeuwse dorp Bagà de prachtige natuur ontdekken. In het park Cadi-Moixero zie je verschillende landschappen terug als; bossen, weiden, ruige bergen en valleien. Het is de ideale plek om te genieten van de pure schoonheid van de natuur, de authentieke bergdorpjes en het maken van mooie wandeltochten. Voor bergklimmers is dit dé perfecte plek om hun hart op te halen! Dit dorpje is ook ideaal om lekker te genieten van de rust in de omgeving, én het geeft je een echt vakantiegevoel. Verken daarnaast het centrale plein en de eeuwenoude kerk van Bagà, om zo ook meer te zien van de geschiedenis van de stad!

Cadi-Moixero

- Wandel door het Cadi-Moixero park!

Kun je geen genoeg krijgen van deze prachtige landen? Ga dan goed voorbereid op reis met de complete set van de Facile-en-Route Campergids 2023. Zo vind je altijd een geschikte camperplaats die past bij jouw gestelde wensen.

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

ANWB Camperboek Spanje

ANWB Camperboek Spanje

Reis met deze gids gemakkelijk door heel spanje!

ANWB Camperboek Frankrijk

ANWB Camperboek Frankrijk

Reis met deze gids gemakkelijk door heel Frankrijk!