fbpx
Spanje camperplaatsen

Nazomeren in Spanje: 5x camperplaatsen aan het water

In september zijn er nog genoeg zonnige dagen in Spanje. Ideaal voor een camperreis richting het land van de sangria, tapas en de traditionele Flamenco. Heerlijk nazomeren op het strand van Malaga, Alicante of Valencia. Een verfrissende duik nemen in de zee, een nieuwe stad ontdekken of een mooie wandeling maken. Het kan allemaal in het veelzijdige Spanje! Voor het ultieme vakantiegevoel overnacht je natuurlijk het liefst met de camper aan het water. Om deze reden hebben wij voor jou 5 camperplaatsen aan het water voor je op een rijtje gezet.

1. Castillo Sohail, Fuengirola

Laten we beginnen met een prachtige camperplaats aan zee: Castillo Sohail in Fuengirola. Castillo Sohail is een eenvoudige camperstop zonder voorzieningen, maar de locatie is schitterend. Vanaf je camperplaats heb je een prachtig uitzicht op de zee en een eeuwenoud kasteel. Een strandweg brengt je naar de zee en de bruisende boulevard van Fuengirola. Hier vind je vele boetiekjes en smalle straatjes met leuke terrasjes! Ook is het vanaf de camperplaats slechts 15 minuten lopen naar het treinstation. Ideaal voor een bezoekje aan de stad Malaga. Hier bewonder je onder andere het prachtige Alcazaba, een fort dat in de 11e eeuw gebouwd werd. Ook het kasteel Gibralfaro is een echte aanrader tijdens je bezoek aan de stad Malaga.

Fuengirola Castillo Sohail camperplaats

- Bij Castillo Sohail plaats je je camper heerlijk aan het water. 

2. Area de Alcaidese Marina, La Línea de Concepción

De volgende camperplaats die perfect is om heerlijk te nazomeren in Spanje is Area de Alcaidesa Marina. Hier parkeer je de camper in de jachthaven van La Línea de Concepción. Vanaf de camperplaats kijk je uit op het water en zie je de boten van en naar de jachthaven varen. Er zijn toiletten aanwezig en je hebt de mogelijkheid om hier water te lozen en te tanken. Niet alleen de locatie aan het water is schitterend, vanaf dit Spaanse plaatsje loop je zo naar Gibraltar. Voordat je een bezoek kunt brengen aan Gibraltar moet je wel nog even door de paspoortcontrole. Zonder paspoort kun je dit Britse stukje in Spanje namelijk niet ontdekken. Tijdens je bezoek aan Gibraltar laat je de Spaanse tapas even staan en geniet je van fish&chips. Ook de grootste en populairste bezienswaardigheid van Gibraltar mag je zeker niet overslaan. Dit is het Upper Rock natuurreservaat! Hier leven wilde apen en met een beetje geluk zie je Marokko in de verte liggen.

Spanje camperplaats Gibraltar

- Vanaf Area de Alcaidese Marina ben je binnen no-time in Gibraltar. 

3. Camper Area Campello Beach, El Campello

In de Spaanse provincie Alicante vind je camperplaats Area Campello Beach. Area Campello Beach heeft eigenlijk alles wat je verwacht van een camperplaats: stroomvoorzieningen, toiletten, douches, de mogelijkheid om water te tanken en te lozen, een wasmachine en de mogelijkheid voor WiFi. Vanaf de camperplaats sta je binnen enkele minuten op het fijne strand van El Campello. Dit rustige plaatsje ligt tussen Alicante en Benidorm. Je vindt hier een lange promenade vol met leuke winkels en barretjes. In het noorden van deze stad vind je historische bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Illeta dels Banyets, hier vind je archeologische opgravingen tot wel 5000 jaar oud! Ook de eeuwenoude toren van El Campello genaamd ‘Torre de la illeta’ is de moeite waard! Vooral in de avond is een bezoek aan deze toren een echte aanrader. Dan wordt deze toren volledig verlicht en is het open voor publiek!

Spanje El Campello camperplaats

- Area Campello Beach heeft alles wat je nodig hebt!

4. Playa Altet, Alicante

Een heerlijk plek om te nazomeren is camperplaats Playa Altet. Deze eenvoudige camperplaats ligt pal aan het strand en is geheel gratis. Je valt hier heerlijk in slaap met het geluid van de golven van de zee en iedere ochtend ontwaak je met een schitterend uitzicht! Vanaf deze camperplaats loopt er een fietspad die je naar het centrum van Alicante brengt. Deze havenstad is na Valencia de grootste stad aan de Costa Blanca. De stad heeft een mooie boulevard langs de kust, moderne winkelcentra, leuke bezienswaardigheden en interessante musea. Wanneer je een bezoek brengt aan Alicante, moet je het enorme kasteel van de stad gezien hebben. Dit kasteel vind je op een hoogte van maar liefst 166 meter en vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad!

Alicante stad Spanje

- In Alicante kun je heerlijk nazomeren. 

5. Playa del Pénom Blanca, La Isleta

Ben je op zoek naar rust tijdens je camperreis? Parkeer dan je camper bij gedoogplaats Playa del Pénom Blanca. Dit is een camperplaats met een prachtig uitzicht over zee. Het is een klein strand, maar het water is er erg helder! Voor de echte natuurliefhebber vind je op zo’n 30 kilometer afstand Natuurpark Cabo de Gato. In dit natuurpark van ruim 29.000 hectare vind je steile kusten, zandduinen, zoutvlakten, kliffen en verborgen strandjes. Het wordt dan ook niet voor niets het kleine paradijsje genoemd. Het voelt hier even alsof je in Mexico bent. 

camper Spanje La Isleta

- Parkeer je camper bij Playa del Pénom Blanca en geniet van de rust. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je camperreis door Spanje? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina. Hier vind je de leukste camperroutes door Spanje, lees je blogs met vele onmisbare tips, camperplaatsen en nog veel meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

España Discovery

España Discovery

Overnacht gratis met de camper bij honderden bodega's & wijnboeren door heel Spanje!

Michelin - met de camper door Europa

Michelin - met de camper door Europa

75 uitgestippelde camperroutes door heel Europa!

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen