fbpx
Algarve camperroute kustlijn Portugal

Camperroute: ontdek de leukste plaatsen van de Algarve!

De Algarve! Wie kent deze populaire kustlijn in Portugal niet? Hier vind je prachtige zandstranden, ruige rotspartijen en charmante stadjes. Het afwisselende landschap maakt de Algarve perfect voor een camperreis. Ben je benieuwd naar deze kust van maar liefst 170 kilometer lang? Lees dan zeker even verder. Wij hebben een route voor je uitgestippeld in deze zonnige regio. Van Tavira en Faro tot aan het kleine dorpje Carvoeiro. Tijdens deze camperreis kom je op de meest bijzondere plaatsen.

Tavira: het Venetië van de Algarve

We starten de camperreis op zo’n 20 kilometer van de Spaanse grens in het stadje Tavira. Dit charmante stadje wordt ook wel het Venetië van de Algarve genoemd. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de brede rivier die dwars door het centrum stroomt. Over deze rivier is de Ponte Romana gebouwd. Tijdens een bezoek aan deze stad kun je niet om deze brug heen. Deze Romeinse brug verbindt namelijk de twee stadsdelen met elkaar. Verder staat Tavira bekend om zijn vele kerken. Je zou er maar liefst 37 moeten tellen! Een kerk die je zeker niet mag overslaan is Igreja de Santa Maria do Castelo. Dit is de hoofdkerk van de stad. Naast de Igreja de Santa Maria do Castelo vind je ook het kasteel van Tavira. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de stad en de schitterende zee.

Op ongeveer 2 kilometer van het centrum vind je Motorhome Park Tavira. Hier kun je overnachten tijdens je eerste stop in de Algarve!

Tavira camperroute Algarve

- Het centrum van Tavira is prachtig bij zonsondergang! 

Proef een verse vis in een het dorpje Fuseta

Fuseta is de volgende stop van je camperreis. Ooit stonden hier maar een paar vissershuisjes, maar in de loop van de jaren is het uitgegroeid tot een echt vissersdorpje. Aan de boulevard langs de haven zie je dit dan ook overal terug. Vissers bereiden hier de visvangst voor, maken hun boten schoon en fileren hun vers gevangen vis. Verser dan hier kun je de vis bijna niet krijgen! Het dorpje staat dan ook bekend om de bijzondere BBQ-restaurants. Door heel het dorp zie je deze barbecues staan met verse vis. Het centrum van dit dorpje heeft kronkelende steegjes, huisjes met typische Portugese gevels en er heerst een gemoedelijke sfeer.

In dit pittoreske dorpje overnacht je bij Camperplaats Casa Da Avo Nina.

camperroute algarve fuseta

- Fuseta: een echt vissersdorpje!

Tijd voor een bezoek aan de hoofdstad van de Algarve, Faro!

Tijd om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van de Algarve, Faro. Het is echt de moeite waard om hier te stoppen met je camper. Wist je dat hier een van de zeven natuurwonderen van Portugal ligt? Je vindt hier namelijk Parque Natural Ria Formosa. Hier leven maar liefst 1.500 verschillende diersoorten. Vanaf een afstand zie je de roze flamingo’s al staan in het schitterende water. Kies een van de vele wandelroutes in het park, stap de fiets op of kies voor een boottocht en ontdek dit prachtige park. Niet alleen het park in Faro is de moeite waard om te bezoeken. Het stadscentrum staat vol met bezienswaardigheden met invloeden van de Grieken en de Romeinen. Loop door een van de oude stadsmuren en laat je verrassen door het oude centrum van Faro.

Net buiten het centrum van Faro vind je Parque Ribeirinho de Faro. Plaats je camper hier om de hoofdstad van de Algarve te ontdekken!

camperroute Algarve Faro hoofdstad

- Het is heerlijk om door de smalle straatjes van Faro te struinen. 

Even ontspannen op de gouden stranden van Quarteira

Tijd voor ontspanning in Quarteira! Deze plaats staat namelijk bekend om zijn gouden stranden. Wanneer je met je camper door Quarteira rijdt, krijg je meteen een heerlijk vakantiegevoel. Neem plaats op een van de ligbedden of maak een avondwandeling over de lange boulevard. Naast ontspanning kun je hier ook meer te weten komen over de geschiedenis van de Algarve. Net buiten de haven vind je namelijk Cerro Da Vila. Dit museum staat helemaal in het teken van de Romeinse ruïnes. Bewonder de verschillende opgravingen en beeld je in hoe het leven er tijdens de Romeinse nederzetting uitzag.

Om Quarteira te bezoeken overnacht je bij Camperplaats Quarteira.

camperroute Algarve Quarteira kustlijn

- Vanaf de lucht heb je een prachtig uitzicht over Quarteira!

Albufeira is meer dan alleen een uitgaansgebied!

Welkom in de populairste vakantiebestemming van de Algarve, Albufeira! Dit komt onder andere door de vele uitgangsgelegenheden. Echter is dit niet de enigste reden dat er jaarlijks vele toeristen naar deze stad afreizen. Wij hebben deze plaats niet voor niets toegevoegd aan deze camperroute door de Algarve. Naast de vele kroegen, clubs, bars en restaurants staat Albufeira bekend om zijn prachtige stranden. Praia dos Arrifes is een van deze stranden. Dit fijne strand ligt verscholen tussen de rotsen. Ook Albufeira Old Town is een bezoek waard. Hier vind je witte huizen, smalle straatjes en vele gezellige cafés.

In deze populaire vakantiebestemming overnacht je bij Parque da Galé. Parkeer je camper hier en geniet van het heerlijke Portugese klimaat.

Albufeira Algarve camperroute

- Het oude stadsdeel van Albufeira is zeker de moeite waard.

Parkeer je camper in de populaire badplaats, Armacao de Pera

Ooit was Armacao de Pera een visserplaatsje, tegenwoordig is het een van de populairste badplaatsen van de Algarve. Dit komt door het brede zandstrand! Het is heerlijk om hier even een dagje aan zee door te brengen. Een andere aanrader is de grottentour van Armação de Pêra naar Benagil. Dit zijn misschien wel de mooiste zeegrotten van Europa! In een boot vaar je van Armação de Pêra naar Benagil en onderweg bewonder je deze mooie natuurwonderen.

Op een rustig gelegen locatie, overnacht je bij camperplaats Armação de Pêra!

camperroute Algarve mooiste

- Het water in de badplaats Armacao de Pera is helderblauw!

Cultuur snuiven in het oudste stadje van de Algarve

Voor de volgende stop gaan we met de camper een stukje het binnenland in. Hier vind je namelijk het oudste stadje van de Algarve, Silves. In het verleden was dit de hoofdstad van de Algarve. Zodra je in de richting van het stadje rijdt, zie je een iconisch kasteel liggen. Dit kasteel genaamd Castelo dos Mouros is gebouwd op het hoogstgelegen punt van de stad. Castelo dos Mouros is niet voor niets op deze plek gevestigd. In het verleden heersten de Moren over Silves en vanaf dit punt konden ze de omgeving goed in de gaten houden tegen indringers. Castelo dos Mouros betekent dan ook letterlijk het kasteel van de moren. Tegenover dit kasteel wordt je verrast door nog een historische bezienswaardigheid. Hier staat namelijk kathedraal Sé. In de tijd van de Moren was dit een moskee. Later zijn er Gotische en Barokke elementen toegevoegd. In het centrum van Silves vind je vele kleurrijke huizen en leuke terrasjes. Vergeet ook zeker geen wijn te bestellen op een van deze terrasjes. De omgeving van Silves is namelijk perfect om wijn te verbouwen!

In Silves heb je meerdere overnachtingsmogelijkheden. Plaats je camper bij Camperpark Parque Ribeirinho de Silves, Algarve Motorhome Park Silves of Camperpark do Castelo.

camperroute Algarve Silves

- In dit oude stadje is er genoeg te zien en te beleven. 

Eindig je camper-avontuur in het dorpje Carvoeira

Het is tijd voor de laatste stop van je camperreis! Dit doen we in het dorpje Carvoeiro. Tot een aantal jaren geleden was Carvoeiro alleen nog maar een strandje, maar nu is het een officieel dorp geworden! De naam Carvoeiro betekent gehucht waar vissers wonen. Het is dan ook een echt vissersdorpje met kleurrijke bootjes. Het bijzondere aan dit dorpje is dat het voor het grootste gedeelte op een enorme steile rots ligt. Er is dan ook een wandelpad aangelegd langs de kust. Loop het wandelpad af en geniet onderweg van het mooie uitzicht. Vanaf de kust ben je binnen enkele stappen in het centrum. Hier vind je het dorpsplein, waar in de zomer altijd wel iets te beleven is. Van muziekvoorstellingen dan aan heuse dansshows.

In het dorpje Carvoeira overnacht je bij Camperpark Cavoeira Lagoa.

Wil je meer zien van het zonnige Portugal? Dan is deze routegids echt iets voor jou! Hiermee reis je dwars door Portugal en geniet je van het afwisselende landschap onderweg. Van Lissabon, Porto tot aan de leukste kleine dorpjes. Je ontdekt het allemaal!

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Camperstops onderweg overnachten aan het water

Camperstops onderweg - overnachten aan het water

De 200 mooiste camperplaatsen aan het water!

Gerelateerde artikelen

No item found!