fbpx
camper stedentrip europa

5x stedentrip met de camper

Een stedentrip met de camper is altijd een goed idee! Op deze manier proef je de sfeer van de stad en ontdek je in korte tijd de lokale keuken, cultuur en nog veel meer. Dompel je onder in de Mediterrane sferen van Lissabon of ga even terug in de tijd in de stad Rome. Iedere stad heeft z’n eigen charme. Kun je niet wachten om een nieuwe stad te ontdekken met de camper? Laat je dan inspireren door deze nieuwe blog!

Lissabon: een kleurrijke wereldstad!

We beginnen deze blog met de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Deze kleurrijke stad hoort zeker in dit lijstje thuis. Het is een perfecte bestemming voor een stedentrip met de camper. Je vindt hier misschien niet zoveel beroemde bezienswaardigheden als in Parijs of Rome, maar de talloze gezellige plekjes en de gemoedelijke sfeer maken dit goed! Deze stad straalt namelijk één en al gezelligheid uit. Lissabon wordt ook wel “de stad van vergezichten” genoemd. Dit komt door de schitterende ligging op zeven heuvels. Maak je dus klaar om flink wat Portugese heuvels te trotseren om bij de mooiste en romantische plekjes van de stad te komen. Je kunt er ook voor kiezen om te stad te verkennen in de welbekende gele tram. Deze tram is al een attractie op zichzelf. Eén ding is zeker: je krijgt geen genoeg van de schilderachtige straatjes vol met gekleurde huizen.

Parkeer je camper bij Lisboa Camping om de stad te verkennen. Deze plek ligt zo’n 8 kilometer van het centrum af, maar met het openbaarvervoer of de fiets ben je er zo!

Lissabon stedentrip camper

- De gele tram kun je niet missen tijdens je campertripje naar Lissabon. 

Laat je onderdompelen in de rijke geschiedenis van Rome

Rome is al jarenlang een populaire bestemming voor een stedentrip met de camper. Wij begrijpen maar al te goed waarom! Deze Italiaanse stad ademt één en al geschiedenis en op iedere hoek van de straat zie je wel een indrukwekkend gebouw. Natuurlijk wil je de Sixtijns Kapel, de Trevifontein en het wereldberoemde Colosseum niet missen tijdens je stedentrip in Rome. Toch zijn dit nog maar een paar highlights, want er is zoveel meer te zien! Wat dacht je van Forum Romanum? Hier duik je in de geschiedenis van de stad. Of het Pantheon uit de tweede eeuw na Christus? Je raakt niet uitgekeken in deze goed bewaard gebleven stad.

Wil jij je onderdompelen in de geschiedenis van Rome? Dan zijn er drie verschillende camperplaatsen in de buurt van het centrum:

- Area Saliola Roma Parking

- Area Sosta Camper Park Colombo

- Area Attrezzata per Camper LGP Roma

camper rome stedentrip

- Het Colosseum is een must-see!

Berlijn: hier kom je ogen en oren tekort!

Als er een stad is met een rijk verleden, dan is het Berlijn wel! In deze stad kom je ogen en oren tekort. Overal zie je interessante bezienswaardigheden en staan gidsen te popelen om je alle ins-en outs over de geschiedenis te vertellen. Het Joodsmonument, de Berlijnse muur en Checkpoint Charlie mogen dan ook niet missen tijdens je stedentrip in Berlijn. Ook zijn er vele musea waarin de geschiedenis van Berlijn centraal staat. Wil je even ontsnappen aan het verleden? Dan kun je terecht in de winkels op de Kurfürstendamm of plaatsnemen op een van de leuke terrasjes. Extra fijn om te weten is dat je deze zomer voor slechts 9 euro per maand gebruik kunt maken van het OV in Duitsland. Dit is ideaal voor je camperreis naar Berlijn.

Voor een stedentripje naar Berlijn heb je veel mogelijkheden om je camper te parkeren:

Wohnmobil-Oase-Berlin

Wohnmobilstellplatz An der Havel

Sunset Marina, Berlin

Marina Lanke Berlin

Marina Wendenschloss

Historisches Fährhaus Berlin

camper berlijn campertrip

- Branderburger Tor: de belangrijkste poort van Berlijn. 

Antwerpen: genieten met de camper vlakbij huis

Wil je er lekker tussenuit met de camper, maar heb je om wat voor reden dan ook niet veel tijd? Kies dan voor een stedentrip naar Antwerpen! Door de vele bezienswaardigheden hoef je je hier geen seconde te vervelen. Én zeker niet onbelangrijk: het barst hier van de vele leuke restaurants en barretjes en winkels. Het fijne van deze stad is dat je alles makkelijk te voet kan ontdekken. Alle hoogtepunten van de stad liggen vlakbij elkaar. De Grote Markt is de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Hier vind je vele terrassen en is er altijd wel iets te beleven. Ook vind je hier de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het stadshuis en de fontein met het beeld van de Romeinse soldaat Silvius Brabo. Ook het Rubens Huis mag je niet overslaan tijden je bezoek aan Antwerpen. Hier woonde ooit de wereldberoemde barokschilder Peter Paul Rubens. Tegenwoordig kun je zijn werk hier bewonderen. Vergeet ook zeker niet een biertje te proeven in één van de cafés of bierbrouwerijen. België staat immers nog altijd bekend om de lekkere bieren!

Slechts 3 kilometer van het centrum van Antwerpen vind je camperpark Vogelzang. Hier parkeer je de camper in een groene omgeving.

Antwerpen centraal station camper camperreis

- Zelfs het Centraal Station van Antwerpen is mooi. 

Even helemaal tot rust komen in Boedapest

Last, but not least: Budapest! Het maakt niet uit hoe vaak je naar Boedapest bent geweest, deze stad blijft je verrassen. De stad is verdeeld in twee delen: Boeda en Pest. Ze worden gescheiden van elkaar door rivier de Donau. In Boeda kunnen cultuurliefhebbers hun geluk niet op. Hier vind je talloze bezienswaardigheden met een rijke historie. Pest heeft daarentegen veel leuke winkels en uitgaansmogelijkheden. Het bijzondere aan Boedapest is dat dit de enigste hoofdstad ter wereld is waar thermaal water doorstroomt. Het water schijnt een helende werking te hebben door de natuurlijke mineralen. Er zijn dan ook vele prachtige badhuizen te vinden in Budapest. Ideaal om hier even helemaal tot rust te komen na een lange dag rondwandelen langs vele bezienswaardigheden.

Parkeer je camper bij Ave Natura of Arena camping Budapest om te genieten van één of meerdere dagen in deze verrassende stad.

camper Budapest stedentrip

- Széchenyi badhuis is het bekendste en grootste badhuis van Boedapest. 

Ben je nog op zoek naar meer inspiratie voor je volgende camperreis? Neem dan een kijkje bij één van de populaire camperroutes in Europa. Van een camperreis vol met kastelen en idyllische landschappen tot de hoogtepunten van de Franse kustlijn. Wij hebben de zes mooiste camperroutes van Europa voor je op een rijtje gezet.

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Michelin - met de camper door Europa

Michelin - met de camper door Europa

75 uitgestippelde camperroutes door heel Europa!

CamperRoutes Portugal

CamperRoutes Portugal

De complete reisroute van Noord naar Zuid!

Facile-en-Route campergids

Facile-en-Route campergids

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!