fbpx
Wielrennen camper

4x doen op Sicilië met de camper

Sicilië is de perfecte bestemming om te ontdekken met de camper. Van de hoofdstad Palermo tot de Etna vulkaan: het eiland heeft van alles te bieden! Wij lichten de leukste plekken voor je uit, die allen te bezoeken zijn met de camper.

Palermo

In het oude centrum van de hoofdstad zijn verschillende prachtige gebouwen te vinden. Zo is de kathedraal van de stad een bezoekje waard en ook het indrukwekkende Palazzo dei Normanni, waar vandaag de dag het parlement van Sicilië zit, mag niet overgeslagen worden! Een andere bekende maar lugubere bezienswaardigheid van de stad zijn de catacomben van Palermo, waar vele mummies opgeborgen liggen. Vergeet ook niet om het heerlijke streetfood, zoals cannoli, te proeven terwijl je in Palermo bent! Streetfood is namelijk één van de dingen waar Palermo bekend om staat.

In de hoofdstad Palermo liggen verschillende camperplaatsen. Zo zit je bij Area Attrezzata Camper Palermo dicht bij het oude centrum van de stad, net als bij Green Car Palermo !

De Etna

De Etna is hét toonbeeld als het om Sicilië gaat. Deze actieve vulkaan, één van de actiefste van Europa en de wereld, kun je bereiken via een kabelbaan, vanaf waar je verder kunt met een busje of te voet. Beide zijn een goede manier om dit mooie wonder van Moeder Natuur te bezichtigen!

Net binnen het nationale park waar de Etna ligt, vind je camperstop Linguaglossa. Handig om hier te overnachten voor of na je klim naar de Etna!

Wielrennen monumenten camper

De zoutvlaktes van Trapani

In de zoutvlaktes van Trapani kom je vele roze zoutplaten tegen, met zo af en toe een oude windmolen in het landschap. Vandaag de dag wordt hier nog steeds zout gewonnen. Het gebied is op verschillende manieren te ontdekken: met de camper, maar ook met de boot. Rond zonsondergang kleuren de zoutpannen prachtig rood, zeker een aanrader dus om rond deze tijd te gaan! De havenstad Trapani is ook perfect om een dagje naar het strand te gaan en het oude centrum te ontdekken.

In de buurt van Trapani kun je overnachten bij camperstop Hotel le Saline. Vanaf hier kun je gemakkelijk de zoutvlaktes bezoeken!

Scala dei Turchi

Sicilië heeft nóg meer natuurschoon, namelijk de krijtsteenrotsen ‘Scala dei Turchi’, wat ook wel ‘de Turkse Trappen’ betekend. Via de rotsen kun je hier van strand naar strand klauteren, wat zorgt voor een leuk avontuur! In de buurt ligt tevens de Akragas, een archeologische plek die ook wel de tempelvallei genoemd wordt.

Rondom Scala dei Turchi zijn twee camperstops te vinden. Ten oosten van het natuurschoon ligt camperstop Punta Piccola Park en ten westen ligt camperpark Lido Rosello.

Bezoek nog meer mooie hoogtepunten tijdens je camperreis door Italië. Dit zijn 5 tips voor op je bucketlist. 

Wielrennen campertrip

Ga je binnenkort met de camper naar Italië? Bereid jezelf goed en voor en bezoek onze inspiratie pagina voor Italië!

In de Facile-en-Route CampergidsenCamperstop-Advisor & Camperstop-App (Android & iOS) vind je alle bovengenoemde camperplaatsen en meer! Wil je echt niks missen? Like ons dan op Facebook en meld je aan voor de Camperstop-nieuwsbrief!

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen verdeeld over 7 Europese landen!
ANWB Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!