fbpx
Nationale parken Groot-Brittannië camper

Met de camper langs de nationale parken van Groot-Brittannië

Groot-Brittannië barst van de ruige natuur die je kunt trotseren met de camper! Vanaf de camper kun je eropuit voor heerlijke wandelingen of fietstochten, maar ook aan cultuur ontbreekt het zeker niet in deze nationale parken. Stop tijdens je camperreis bij de typisch Britse dorpen of ga voor een heuse whiskyproeverij: een afwisselende en avontuurlijke camperreis is gegarandeerd!

Peak District

Peak District was het eerste nationale park van Groot-Brittannië. Hier vind je alle ingrediënten die je mag verwachten van een nationaal park in Engeland: watervallen, bergen, grotten, typisch Engelse dorpen en uitgestrekte valleien. Het nationale park is perfect om te wandelen, fietsen en klimmen. Voor wandelaars is Kinder Scout één van de bekendste wandelingen, en met recht! Na een zware klim word je hier getrakteerd op een prachtig uitzicht. Voor fietsers lopen er verschillende trails door het park, waarvan de Monsal Trail de bekendste is vanwege de verschillende spoortunnels die je onderweg tegen komt. Voor alle activiteiten is er voor ieder niveau wat wils, wat het een perfect nationaal park maakt voor alle leeftijden!

Overnachten kan bij pub The Winking Man in Upper Hulme.

Peak District camper
- Peak District is voor alle leeftijden het perfecte nationale park om actief bezig te zijn!

Brecon Beacons

Hier vind je de hoogste toppen van het zuiden van Groot-Brittannië! Laat je hier niet door afschrikken, want het bergachtige gebied is grotendeels goed begaanbaar voor alle niveaus. Wel is het voor wandelaars aan te raden om te weten hoe een kompas werkt, aangezien je in de open weiden soms geen routeaanwijzingen hebt! Voor fietsers is dit ook een ideaal gebied, neem dus ook zeker de fietsen mee tijdens je camperreis om één van de vele fietsroutes te rijden. Wat Brecon Beacons nóg specialer maakt, is dat het nationale park een International Dark Sky Reserve is. Dit houdt in dat je bij helder weer ’s nachts een prachtige sterrenhemel ziet – zonder lichtvervuiling – zoals je deze vrijwel nergens in Europa zult zien! Spiek dus zeker even uit het camperraam ’s nachts.

Overnachten kan in het dorpje Crickhowell bij Beaufort Street Car Park. Vanaf Crickhowell kun je de top van Crug Hywel, oftewel Table Mountain, zien! Perfect voor een dagwandeling vanaf het dorp. 

Dark Sky Reserve

- Spiek 's nachts uit je camperraam om een prachtige sterrenhemel te zien!

The Cairngorms

Het is tijd voor de heuse Schotse highlands! In de winter staat dit gebied vooral bekend als skigebied, in de zomer is dit een paradijs voor natuur- en whiskyliefhebbers! Wandelen kan langs de verschillende lochs, waaronder Loch an Eilein met in het midden een prachtig oud kasteel op een eiland. Naast verschillende wandelingen en fietstochten kom je tijdens je camperreis door het nationale park verschillende typisch Schotse dorpen tegen. Hiervan is Aviemore perfect om te bezoeken met kinderen, want hier ligt een heus Reindeer Centre in de buurt dat je kunt bezoeken. In de zomermaanden kun je vanaf hier zelfs wandelen met de rendieren op de achtergelegen bergen! Het hele jaar door kun je bij het centrum zelf de rendieren bewonderen.

Overnachten kan bij Balmoral Visitor Centre in Ballater of bij Tomintoul Bowlingclub Campsite in Tomintoul.

Highlands Schotland camper
- De Schotse Hooglanden zitten vol met idyllische, ruige vergezichten.

Snowdonia

Snowdonia is een perfect gebied om (korte) roadtrips te maken met de camper, de prachtige uitzichten vliegen je hier namelijk om de oren vanaf de weg! Stop dus zeker ook eens op een veilige plek en geniet van her adembenemende uitzicht. Natuurlijk is het gebied ook perfect voor wandelaars en fietsers. In dit nationale park vind je namelijk de hoogste berg van Wales: de Snowdon van 1.085 meter hoog. Deze kun je natuurlijk beklimmen, maar voor wie wil, is er ook de mogelijkheid om met een treintje naar de top te gaan. Voor cultuurliefhebbers is er ook genoeg te doen. Zo ligt het 13e-eeuwse Conwy Castle vlak buiten het nationale park. Ook ligt Liverpool – de stad van The Beatles -  op relatief korte afstand.

Overnachten kan bij Riverside Guest House in Abergynolwyn.

Loch Lomond & the Trossachs National Park

Loch Lomond & the Trossachs is precies wat je verwacht van een nationaal park in Schotland. Hier vind je vele lochs, waaronder natuurlijk Loch Lomond, verschillende whisky distilleerderijen en prachtige bergtoppen, waarvan de bekendste Conic Hill is. Vanaf hier zie je alleen maar meren voor zo ver als je kunt kijken! Voor wandelaars loopt de befaamde West Highland Way door dit gebied, waar je natuurlijk ook een klein deel van kunt lopen vanaf de camper. Fietsers kunnen hier ook hun hart ophalen en kunnen langs de verschillende lochs fietsen.

Wakker worden met uitzicht op een loch kan vanaf camperplaats Loch Katrine in Callander. Ook bij The Cabin at Loch Lubnaig, tevens in Callander, overnacht je met de camper aan het water.

Loch Katrine camper
- Bij Loch Katrine word je gegarandeerd wakker met een prachtig uitzicht. 

Op zoek naar inspiratie voor een camperroute door Groot-Brittannië? Kijk dan eens bij de Michelin ‘met de camper door Europa’ gids waarin 75 uitgestippelde camperroutes door Europa staan! Ook in de gids ‘Camperroutes – met de camper door Schotland’ staat een prachtige route door Schotland beschreven waarmee je de ruige highlands en eilanden van Schotland trotseert!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
CamperRoutes Zuid-Engeland

CamperRoutes Zuid-Engeland

Deze reisgids voert je over landelijke wegen langs de mooiste kusten van Engeland!

Gerelateerde artikelen

No item found!