fbpx
camper bestemmingen 2022

Het nieuwe jaar in met de camper: bucketlist bestemmingen voor 2022

2022 staat weer voor de deur! Tijd om weg te dromen bij de mooiste bestemmingen die je met de camper in het nieuwe jaar kunt bezoeken. Deze camperbestemmingen mogen niet ontbreken op je bucketlist voor 2022. Bijvoorbeeld omdat ze nog onontdekt zijn, vanwege de mooie natuur of vanwege het overheerlijke eten. Wij wensen je alvast veel voorpret met het samenstellen van je camperreizen voor 2022!

Een prachtige kustlijn

Voor de Spaanse kust trekken we veelal richting het zonnige zuiden van het land met de camper. Maar wist je dat Noord-Spanje ook volop prachtige bestemmingen heeft langs de kust? Eén van de meest bijzondere stranden om te bezoeken met de camper is het Playa de las Catedrales. Het strand ligt in de buurt van Ribadeo en bestaat uit verschillende prachtige rotsformaties die in bogen over het strand staan. Wanneer het eb is, kun je onder deze bogen doorwandelen.

Ook het ruige kustgebied van de Costa da Morte is prachtig. Laat je niet afschrikken door de naam (Dodenkust), want je kunt er heerlijk wandelen en komt tijdens je wandeling wellicht één van de vele vogels tegen die er broedt. De naam van de kust stamt van de vele schipbreuken die hier in het verleden plaatsvonden. Deze stranden zijn maar een paar voorbeelden van de mooiste locaties aan de Spaanse Noordkust. Lees daarom hier meer over de mooiste plekjes in het groene noorden van Spanje die je kunt bezoeken met de camper in 2022.

In het noorden van Spanje overnacht je onder andere bij gratis camperplaats Eroski in Ribadeo.
camper bestemmingen 2022
- De kustlijn bij Ribadeo bestaat uit prachtige rotsformaties!

De nog onontdekte camperbestemming

Albanië pronkt nog niet bij veel camperaars als bestemming op de bucketlist, maar het is tijd om daar verandering in te brengen in 2022! Het land ligt op de route wanneer je een camperreis maakt naar Griekenland. Of je kunt verder doorreizen wanneer je Slovenië en Kroatië zojuist bezocht hebt. Natuurlijk behoort de hoofdstad Tirana tot één van de hoogtepunten. Op het centrale plein, het Skanderbergplein, bewonder je verschillende mooie overheidsgebouwen. Je vindt er ook het Nationaal Historisch Museum waar je alles leert over de geschiedenis van het land. Vanaf het plein wandel je gemakkelijk naar de Et’hem Bey-Moskee, welke tot de oudste gebouwen van de stad behoort.

Behalve de hoofdstad zijn er nog meer bijzondere steden te bezoeken met de camper in Albanië. Denk bijvoorbeeld aan de tweede stad van het land, Durrës, waar je het grootste amfitheater van de Balkan vindt, en Gjirokastër. Van laatstgenoemde pronkt het centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je bezoekt hier het kasteel van Gjirokastër waar vandaag de dag een legermuseum te bezoeken is. Zoek je liever de natuur op, dan zijn er ook verschillende prachtige groene gebieden. Er zijn namelijk wel 15 nationale parken in Albanië! Een bezoek aan de hoofdstad Tirana kun je gemakkelijk combineren met een wandeling door het Dajti Mountain National Park. Of bezoek het indrukwekkende Koman Meer, waar je tijdens een boottocht de prachtige groene heuvels aan je voorbij ziet trekken! Je kunt ook nar de kustlijn trekken, waar je bij één van de populaire badplaatsen het immens blauwe zeewater bewondert.

In Albanië liggen verschillende camperplaatsen, waaronder Gardenland Resort in Barbullush.

Ontdek nog meer mooie locaties in 2022 tijdens één van de mooiste korte camperroutes van Europa. Reis bijvoorbeeld langs belangrijke locaties van de kunstenaar Dalí en ontdek de mooiste bergpanorama’s in Noorwegen.

Een bezoek aan ongerepte natuur met de camper

In de Franse Jura vind je prachtige natuur. Sinds 1986 bestaat een deel van de bergen die je hier tegenkomt uit nationaal park. In de omgeving liggen ontzettend veel bossen die erom roepen om ontdekt te worden tijdens een wandeling. Tijd dus om de Jura als bestemming op je bucketlist voor 2022 te zetten! De hoogste top van het gebied is de Crêt de la Neige. Vanaf de 1718 meter hoge top word je getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht op de groene omgeving. Door het gebied gaan wandelingen voor alle niveaus, dus iedere actieve camperaar zal zich hier kunnen vermaken. Wie weet kom je tijdens je wandeling wel één van de imposante watervallen tegen! De watervallen van Hérisson zijn de bekendste om te bezoeken in de omgeving.

Een andere mooie locatie in de Jura is het op twee na grootste stuwmeer van Frankrijk, namelijk het Stuwmeer van Vouglans. Aan dit meer beleef je in de zomer een fijne stranddag, maar je kunt in de omgeving van het meer ook goed wandelen of fietsen. Wil je een stad bezoeken tijdens je bezoek met de camper aan de Jura, dan kun je richting Saint-Claude reizen. De stad staat met name bekend om de productie van edelstenen en pijpen. Hier is dan ook een heus museum aan gewijd: het museum van de pijp en de diamant. Verspreid over de regio vind je nog veel meer leuke stadjes en dorpjes, zoals Baume-les-Messieurs. Je vindt hier onder andere een middeleeuwse abdij en een indrukwekkende grot waar de rivier de Dard doorheen stroomt.

In de Jura zijn volop camperplaatsen, waaronder in Dôle.

Bezoek nog meer mooie natuur tijdens je campereis door Frankrijk, bijvoorbeeld de befaamde Elzas! Tijdens de Route des Vins d’Alsace ontdek je de mooiste en lekkerste plekjes van deze streek.

bestemmingen 2022 camper
- De natuur in de Jura roept erom om ontdekt te worden. 

Dé stedentrip van 2022

Er zijn drie hele goede redenen om een bezoek te brengen aan Bologna met de camper in 2022. Zo wordt de stad de culinaire hoofdstad van Italië genoemd, wat betekent dat je je hier kunt verorberen aan de lekkerste Italiaanse maaltijden tijdens je camperreis! Bekijk je de stad vanaf boven, dan zie je tot aan de horizon roodgekleurde dakpannen. Daarnaast vind je de oudste universiteit van Europa in de stad. Al etend baan je je een weg door de stad om de mooiste plekjes te ontdekken.

Tot de bekendste bezienswaardigheden behoren de torens Le Due Torri. Het lijkt alsof de Italianen patent hebben op scheve gebouwen, want net als de toren van Pisa staan deze torens scheef! Vroeger stonden er veel meer torens. Hoe meer torens er toentertijd in een stad stonden, hoe rijker de stad was. Je kunt de toren beklimmen voor een mooi uitzicht op de rode dakpannen van de stad. Daarnaast is het Abbazia di Santo Stefano een aanrader. Deze kerk bestaat namelijk uit zeven (!) kerken. Iedere kerk komt weer uit een ander tijdperk, iets dat je ook goed kunt zien wanneer je er doorheen loopt vanwege de verschillende bouwstijlen.

Verspreid over de rest van het centrum van Bologna vind je nog veel meer moois om te bezoeken tijdens je camperreis. Zo is de Biblioteca comunale dell’Archiginnasio een prachtige bibliotheek om een kijkje te nemen voor boekenliefhebbers. De zalen zijn prachtig versierd en je bewondert er ook het anatomisch theater. Of breng een middag door op het Piazza Maggiore waar je ook de Basilica di San Petronio vindt! Deze kerk staat met name bekend om zijn grootte, het is dan ook de tiende grootste kerk van de wereld.

In Bologna kun je overnachten bij verschillende camperplaatsen, waaronder Camper Stop Area Bottega del Camper Bologna.
2022 bestemmingen camper
- Bologna is dé eetstad van Italië.

Zoek de zon op tijdens je camperreis

De Portugese Algarve staat vooral bekend als een populaire strandbestemming. Er zijn dan ook verschillende mooie exemplaren die op je bucketlist voor 2022 kunnen! Praia Dona Ana behoort tot één van de bekendste stranden van de regio. Langs de kustlijn van dit strand vind je prachtige rotsformaties die je zo het gevoel geven dat je op een andere planeet beland bent. Daarnaast staat het Praia da Falesia bekend om zijn indrukwekkende oranje-rode rotsen. Maar langs de gehele kust van de Algarve vind je nog tal van mooie stranden die wellicht ook minder druk zijn dan deze stranden.

Tot de andere bezienswaardigheden van de Algarve behoort onder andere een flinke dosis natuur. Zo is de Praia da Benagil een prachtige grot waarbij een gat in het plafond zit. Het is hier net alsof je in een sprookje terecht bent gekomen! Ook gaan er verschillende tours vanaf het land de zee op waarbij je dolfijnen kunt spotten. Tot slot is het Parque Natural da Ria Formosa een prachtig natuurgebied waar je goed kunt wandelen. Het bijzondere aan het gebied is dat je op een relatief korte afstand – het natuurgebied is zo’n 60 kilometer lang – veel verschillende soorten natuur tegenkomt. Zo vind je er onder andere zoutpannen, moeras, eilandjes en dennenbos!

In de Algarve vind je tal van camperplaatsen, waaronder Area de Servicio in Lagos.

2022 camper bestemmingen
- Portugal barst van de indrukwekkende stranden. 
Bezoek nog meer mooie plekjes in Portugal met deze camperroute die je van het noorden naar het zuiden van Portugal voert! De route neemt je onder andere mee langs studentenstad Coimbra en het bijzondere Sintra waar je de mooiste exemplaren van Portugese kastelen bewondert.  

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

ANWB Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende continent kennen aan de hand van de 24 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!