fbpx
België camperreis stad

Bezoek de mooiste steden van België met de camper

De Belgische steden zijn zeker een bezoek waard tijdens je volgende camperreis: je bewondert er mooie historische bezienswaardigheden en er zijn tal van musea die je kunt bezoeken. Deze gaan over allerhande onderwerpen, van kunst tot bijzondere musea over het allerlekkerste Belgische eten. Onderstaande vijf steden zijn een aanrader voor je volgende bezoek aan België met de camper.

Brussel | De hoofdstad

Welkom in de hoofdstad van België: Brussel! Eén van de pronkstukken die je kunt bezoeken tijdens je camperreis is het Atomium dat vlak buiten het centrum ligt. Het is een stalen monument dat uit 9 onderling verbonden bollen bestaat. Je kunt het Atomium ook in voor een prachtig uitzicht over Brussel. Tijdens je trip naar Brussel kan een bezoek aan het befaamde Manneke Pis natuurlijk ook niet ontbreken. Dit beeldje staat symbool voor Brussel en bestaat sinds 1619. Je bewondert het in de buurt van de Grote Markt. Daarnaast is het Magritte Museum een aanrader. De kunstschilder René Magritte ken je wellicht van het schilderij met ‘Ceci n’est pas une pipe’, wat ‘dit is geen pijp’ betekent. De kunstenaar stierf in 1967 in Brussel.

Tijdens je bezoek aan Brussel met de camper is het ook aan te raden om een wandeling of fietstocht te maken langs de verschillende stripmuren die je verspreid over heel de stad vindt. Je bent immers in het land dat bekend staat om zijn striphelden! Je komt onder andere Suske en Wiske, Lucky Luke en Asterix en Obelix tegen.

In Brussel kun je overnachten bij Auberge de Jeunesse Génération Europe.
België camperreis stad
- Het Atomium is één van de pronkstukken van Brussel.

Gent | Een stad vol historie

Tijdens een bezoek aan Gent ontdek je verschillende mooie bezienswaardigheden, waaronder de Belfort – één van de drie kerken van de stad. Je kunt deze toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.  Maar dat is niet de enige kerk die een bezoekje waard is: ook de Sint-Bataafskathedraal is een aanrader. Hier bewonder je namelijk De aanbidding van het Lam Gods. Dit is een wereldberoemd Vlaams schilderij dat uit twaalf verschillende panelen staat, gemaakt door de gebroeders Van Eyk. In een apart deel van de kathedraal kun je tijdens een audiotour alles leren over het kunstwerk.

Daarnaast is de burcht Het Gravensteen een bezoekje waard. Tijdens je bezoek waan je je in de twaalfde eeuw. Je kunt verschillende delen van de burcht bezoeken zoals de donjon en paardenstallen. Je leert er ook alles over middeleeuwse marteltechnieken bij het Gerechts- en Wapenmuseum.

Kampeerautoterrein Driebeek ligt vlak buiten het centrum van Gent.

Ben je op zoek naar nog meer mooie bezienswaardigheden voor je reis met de camper door België? Hier ontdek je de beste tips: van de steenkolenmijn in Blegny tot de loopgraven bij Ieper.  

België camperreis stad
- In Gent vind je prachtige historische bezienswaardigheden. 

Antwerpen | De havenstad

Antwerpen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in België én een echte havenstad. Verspreid over de stad vind je verschillende bezienswaardigheden. Ook al reis je met de camper naar Antwerpen, het station blijft een bezienswaardigheid waar je even langs moet lopen. Het station wordt niet voor niets weleens een ‘Spoorwegkathedraal’ genoemd. Het is dan ook een prachtig versierd station. Na je bezoek kun je gelijk langs de Zoo van Antwerpen, want die zit direct naast het stationsgebouw.

Vanaf het station en de Zoo ben je binnen mum van tijd in het centrum, waar je naast tal van winkels en restaurantjes ook het stadhuis op de Grote Markt bewondert. Van 1 mei tot 1 oktober sieren de vlaggen op het stadhuis van landen die in de Europese Unie zitten en van landen die een consulaat hebben in Antwerpen. Het Rubenshuis ligt ook in de buurt van de Grote Markt. In dit museum bewonder je verschillende werken van deze beroemde Belgische schilder. Ga je verder richting het water, dan vind je daar het MAS, ook wel het Museum aan de Stroom. Hier leer je alles over Antwerpen en zijn haven. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Schelde.

Voor een bezoek aan Antwerpen kun je overnachten bij Camperpark Vogelzang.
België camper stedentrip
- Het station van Antwerpen is ook een aanrader om te bezoeken wanneer je met de camper reist!

Brugge | Het UNESCO-pareltje

Brugge is zeker een bezoek waard tijdens je camperreis naar België: de historische binnenstad pronkt namelijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Wil je alles leren over het vroegere Brugge, dan kan dat bij het Historium. Hier kom je alles te weten over het Brugge van de Gouden Eeuw. Een ander bijzonder museum is het Museum Salvador Dalí. In dit museum vind je verschillende werken van deze Spaanse kunstenaar. De tentoonstelling behoort tot de Dalí Universe, een organisatie die ervoor zorgt dat de werken van de kunstenaar wereldwijd te bewonderen zijn op prestigieuze locaties. Het museum in Gent huist in de Belfort, een bezienswaardigheid die onder andere bekend is om zijn klokkenspel. Deze heeft namelijk wel 47 verschillende geluiden.

Ook het Begijnhof is een populaire locatie in Brugge. In de 13e eeuw woonden hier alleenstaande vrouwen die ‘begijntjes’ genoemd werden. Vandaag de dag wonen hier nonnen. Op het hof vind je verschillende witte huisjes en krijg je een inkijkje in het alledaagse leven van de nonnen. En wil je alles leren over typisch Belgische lekkernijen, dan kun je terecht bij verschillende musea in Brugge Zo vind je er een chocolademuseum genaamd Choco Story, het Frietmuseum en het biermuseum Bruges Beer Experience. Behalve veel prachtige locaties kun je dus ook veel lekkers ontdekken tijdens je bezoek met de camper aan Brugge!

In Brugge kun je overnachten bij Het Kanaaleiland.

Wil je graag aan het water overnachten tijdens je camperreis door België? Deze 8 camperplaatsen liggen direct aan of op steenworp afstand van het water. Zo bezoek je binnen mum van tijd het strand of heb je een prachtig uitzicht op het water vanaf de camper!
België camper stedentrip
- Je kunt Brugge te voet ontdekken, maar ook met een bootje via de grachten!

Namen | De hoofdstad van Wallonië

Namen is de hoofdstad van Wallonië. De citadel is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Van de 10e tot en met de 15e eeuw werd het kasteel bewoond door de Graven van Namen en door de eeuwen heen verdedigde het bouwwerk meerdere malen de stad. Je kunt een wandeling maken over de citadel en alles leren over de geschiedenis van het verdedigingswerk en Namen bij het bezoekerscentrum Terra Nova. Daarnaast kun je meer te weten komen over het militaire verleden van de citadel tijdens een ondergrondse rondleiding. De Belfort van Namen is tevens de moeite waard. Deze werd in de 14e eeuw gebouwd en pronkt als één van de 56 belforts in België en Frankrijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De huidige toren stamt uit de 16e eeuw.

Ook leuk: spot tijdens je bezoek met de camper aan Namen de 45 kleine poppetjes van de kunstenaar Isaac Cordal. Deze kleine kunstwerkjes zijn verstopt door heel de stad, dus het is een kunst om ze allemaal te vinden! De miniaturen zijn ook verstopt in andere (wereld)steden zoals Milaan en Barcelona. Wil je natuurschoon bewonderen, dan liggen er in de omgeving een aantal bijzondere grotten die je kunt bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de grotten van Han, waar je prachtige druipsteenformaties bewondert. Je kunt de grotten behalve te voet ook ontdekken met een bootje dat over de Lesse stroomt.

In Namen overnacht je bij camperplaats Tabora, vlak buiten het centrum.
België camper stedentrip
- De citadel van Namen torent boven de stad uit. 
Ontdek nog meer prachtige Belgische natuur tijdens je camperreis. Deze natuurgebieden, waaronder Nationaal Park Hoge Kempen en Domaine de Berinzenne, behoren tot de mooiste van het land.

Ontdek meer...

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!