fbpx
Wielrennen camper

7x de leukste plekken om te bezoeken in het Verenigd Koninkrijk

Door de Brexit denken sommigen misschien niet meteen aan het Verenigd Koninkrijk voor de volgende vakantie, maar wij zeggen juist: gaan! Het land kent zoveel mooie plekjes, of je nu houdt van natuur of de typische Britse sfeer. In dit artikel nemen we jou mee langs 7 mooie plekken, zoals de historische Cotswolds en het bruisende Liverpool!

De Cotswolds

Tussen Birmingham en Londen liggen de Cotswolds, prachtige dorpjes tussen de glooiende heuvels. Op veel plaatsen zijn prehistorische vondsten opgegraven of sporen van de Romeinen te zien. De karakteristieke Engelse dorpjes zijn prachtig om te bezoeken tijdens een trip met de camper, of wandel een deel van de 163 kilometer lange Cotswold Way. De Cotswolds is een daadwerkelijk prachtige, typisch Engelse omgeving om te bezoeken!

Overnachten in de Cotswolds kan bij The Thames Head InnBourton Vale Car & Coach Park of Bourton Rovers

Brecon Beacons National Park

In het Brecon Beacons National Park in Wales vind je een de mooiste bergen, grotten en watervallen van het Verenigd Koninkrijk! Er zijn verschillende korte en langere wandelroutes in het park, met ieder een eigen moeilijkheidsgraad. Voor iedere type wandelaar zit er dus wel wat tussen. Het gebied is verkozen tot Dark Sky Reserve, wat inhoudt dat hier geen lichtvervuiling is en je dus ’s avonds en ’s nachts ongekend veel sterren kan spotten! Er zijn verschillende plekken om dit te doen.

Overnachten in het nationale park kan bij Beaufort Street Car ParkThe Promenade Car ParkCoach-Lorry Park of The Watton Car Park.

Snowdonia National Park

Een ander nationaal park in Wales is Snowdonia National Park. De Snowdon is de hoogste berg in Wales met zijn 1085 meter. Mocht je geen puf hebben om deze te beklimmen, kun je ook met de trein naar de top voor het mooie uitzicht. Hoe dan ook, het is het meer dan waard en zeker een echte aanrader om te bezoeken tijdens jouw reis met de camper door Verenigd Koninkrijk.

Overnachten kan bij camperstop Riverside Guest House in het nationale park, of vlak erbuiten bij Conwy Motorhome Stopover.

Wielrennen monumenten camper

York

York heeft een prachtige stadsmuur als overblijfsel van de Romeinen die er in de geschiedenis huisden. In een uurtje kun je een wandeling maken rondom de muur. Ook zijn er vele mooie & bijzondere gebouwen te bezoeken in de stad: Merchant Adventurers’ Hall vindt zijn oorsprong in de 14e eeuw, en de York Minster is de grootste gotische kathedraal in Noord-Europa. In 275 stappen kun je naar de top klimmen voor een geweldig uitzicht over de stad York.

Overnachten kan bij Bleak House Farm , ongeveer een halfuur lopen naar het centrum.

Met Brit Stops beleef je een unieke camperreis door Groot-Brittannië. Je overnacht hiermee met de camper bij meer dan 1000 aangesloten bedrijven. Denk aan een pub, zalmrokerij of bierbrouwerij. 

Cairngorms National Park

In de winter staat het nationale park vooral bekend als groot skiresort. In de zomer is het hier vooral goed vertoeven om te wandelen, een lekkere whisky te proeven bij een van de vele distilleerderijen of het Cairngorm Raindeer Centre te bezoeken. Genoeg te beleven dus in dit nationale park!

Overnachten kan bij Tomintoul Bowlingclub Campsite of Balmoral Visitor Centre.

 

Wielrennen campertrip

The Isle of Skye

The Isle of Skye staat bekend om haar ruige landschappen, het is onder andere gebruikt als set voor Star Wars. De natuur nodigt je hier uit om te gaan wandelen, en dat is dan ook moeilijk te weigeren! Aan Loch Dunvegan zijn met enige regelmaat zeehonden en zeeotters te zien en hier ligt Dunvegan Castle, een van de oudste nog bewoonde kastelen van het noorden van Schotland.

Overnachten kan op dit eiland bij Glenbrittle Campsite, Sligachan Campsite of Uig Bay Campsite.

Liverpool

Liverpool ken je waarschijnlijk van de gelijknamige voetbalclub of van de Beatles, die hier vandaan komen. Om alles over de band te weten te komen, ga je naar Beatles Story. Nog steeds is er in de vele pubs altijd wel een nieuw bandje te ontdekken wat meteen ook voor een typisch Britse sfeer zorgt. Ook het lokale gerecht Scouse, een vleesstoofpot, is de moeite waard om te proberen. Gek van de film Titanic? Dan kun je ook hier je hart ophalen aangezien het schip Liverpool als thuishaven had! Je vindt kunt hier dan ook een aantal locaties bezoeken die met de Titanic te maken hebben, zoals het Merseyside Maritime Museum.

Overnachten kan bij Liverpool Marina in het centrum van de stad.



In de Facile-en-Route CampergidsenCamperstop-Advisor & Camperstop-App (Android & iOS) vind je detailinformatie van alle bovengenoemde camperplaatsen! Wil je echt niks missen? Like ons dan op Facebook en meld je aan voor de Camperstop-nieuwsbrief!

 

Ontdek meer...

Image
Image

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Brit Stops

Brit Stops

Overnacht gratis bij de aangesloten (boeren)bedrijven & pubs!

Gerelateerde artikelen

No item found!