fbpx
2020_bestemming_camper_kotor.jpg

5 bestemmingen die je niet mag missen in 2020!

Al aan het kijken naar unieke bestemmingen waar jij met de camper dit jaar naartoe kunt? Stop met zoeken! Camperstop heeft 5 camperreis-bestemmingen geselecteerd die je niet mag missen! Alle geselecteerde bestemmingen zijn om een bijzondere reden geweldig om in 2020 te bezoeken. Dit kan zijn vanwege bijv. een uniek evenement dat er plaatsvindt of juist een bestemming die erg in populariteit stijgt, maar als je deze in 2020 bezoekt het massatoerisme nog net voor bent! Waar ga jij als eerste naar toe?!

1. Montenegro

De Balkan trekt steeds meer toeristen en dat is zeker niet zonder reden! Of je nou op zoek bent naar een reis om actief rond te trekken óf om liever wat rustiger aan te doen: in Montenegro kan het allemaal! Dé hotspot van dit land is het fotogenieke plaatsje Kotor (zoals je hierboven ziet): een plek waar Venetië en de Balkan samenkomen. Verdwaal in de stad tussen de musea, pleintjes en oude paleizen of kijk uit over de baai van Kotor. In de zomermaand augustus wordt hier ook het International Summer Festival georganiseerd: een uniek feest in de straten en steegjes van de stad. Het feest is al 500 jaar oud en de inwoners zijn volledig gehuld in mooie Venetiaanse kostuums. Mocht je nog twijfels hebben over een camperreis in 2020 naar dit prachtige land, dan zijn ze nu zeker verdwenen! 

In de buurt van Kotor ligt bijvoorbeeld camperplaats 'Kotor'. Klik hier voor meer informatie omtrent deze camperplaats.

2. Bilbao - Spanje

Bij Spanje denken velen vaak aan Barcelona, Madrid of de Costa Blanca, maar kies ook vooral eens voor een andere bestemming Spanje! Zo is het een perfect idee om met de camper even te stoppen in het Spaanse Bilbao. De stad heeft een geschiedenis vol grauwe industrie, maar is tegenwoordig een hotspot vol kunst en lekker eten. Bilbao is tevens een van de speelsteden van het EK in 2020! Er worden namelijk in de maand juni in het ‘San Mamés Stadion’ diverse wedstrijden georganiseerd, dus leg je vlag maar alvast in de camper! Ga tijdens je bezoek aan Bilbao ook even voor een ritje in de ‘Funicular de Artxanda’ om de stad vanaf de top van een van de heuvels te bekijken of proef in de ‘Mercado de la Ribera’ een paar smaakvolle Pinxtos die je meenemen in Spaanse sferen. Deze fantastische stad werd in 2018 al uitgeroepen tot Europese stad van het jaar, dus hier móét je een keer geweest zijn met je camper! 

In de stad Bilbao ligt de camperplaats 'Kobetamendi'. Lees hier meer informatie over deze camperplaats.

3. Engeland

Het is algemeen bekend; waar je ook komt.. je ziet steeds meer campers! Steeds meer mensen maken kennis met de geweldige reizen & de vrijheid die het camperen biedt. Maar niet getreurd er zijn gelukkig nog steeds schitterende plekjes waar je optimaal tot rust kunt komen, bijvoorbeeld het zuidwesten van Engeland. Deze regio wordt door velen uitgeroepen tot dé bestemming van 2020 en dat is zeker niet voor niks! In dit jaar worden namelijk diverse stukken van de ‘England Coast Path’ wandelroute geopend, wat het perfect maakt om te combineren met jouw camperreis. Dit nationale pad is ’s wereld langst doorlopend kust pad en is straks in zijn geheel wel bijna 4500 km lang zijn. Een gedeelte van het wandelpad is nu al geopend en brengt je langs streken als Cornwall, Devon en Dorset. Het pad eindigt in de haven van Poole en is in beide richtingen te lopen. De nieuwe delen worden in 2020 geopend, dus wie weet ben jij wel een van de eersten die dit pad gaat bewandelen! 

Een uurtje rijden van het eindpunt in Poole ligt camperplaats 'Orchard Lakes' in New Milton. Klik hier voor meer infomatie over deze camperstop.

Image
- Zie jij jezelf al lopen op het England Coast Path langs deze oogverblindende kust van Dorset?

4. Slovenië

Slovenië wordt steeds populairder bij de camperaars en daar zijn wij het zeker mee eens. Het land is een waar sprookje als het aankomt op natuur en écht een must om een keer te gaan ontdekken! Stop tijdens jouw camperreis bijvoorbeeld bij ‘Bled’, het bekendste meer van Slovenië. Het turquoise water laat mooie weerspiegelingen zien van de groene bossen van de Julische Alpen, wat zorgt voor prachtige foto’s. Steek ook zeker even het meer over met de boot: je vindt hier namelijk een bijzonder eilandje met een kerk erop. Op zoek naar meer culinaire activiteiten? Dan zit je in Slovenië absoluut goed. De regio Brda kent namelijk een paar van de beste wijngaarden van de wereld en de wijnboeren geven je graag een kijkje (en misschien een glaasje!) tijdens je bezoek! Slovenië is van alle markten thuis, wat dit dé ideale bestemming voor jouw camperreis in 2020 maakt! 

Je kunt met je camper zo ongeveer aan de voet van het prachtige meer Bled verblijven! Ontdek hier informatie over camperplaats 'Camping Bled'.

5. Rotterdam

Blijf jij liever wat dichter bij huis? Dan hebben we goed nieuws, want in 2020 mag een bezoek aan Rotterdam niet ontbreken! Deze stad loopt over van de culturen, lekker eten en indrukwekkende architectuur, maar hier gebeurt in dit jaar nog iets speciaals. Het zal je niet ontgaan zijn, in dé havenstad van Nederland wordt in mei het Eurovisie Songfestival georganiseerd! Tijdens dit buitengewone evenement is de stad natuurlijk helemaal hot, maar in andere periodes is het net zo goed de moeite waard. Zo kun jij je tijdens een bezoek aan de Markthal laten verbazen door verschillende smaken uit diverse culturen of shop je een nieuwe garderobe in de hippe binnenstad. In 2020 staat de stad ook nog eens in het teken van 75 jaar vrijheid sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, wat de maanden april en mei extra feestelijk zal maken. Wanneer ga jij hier met je camper langs?

Dichtbij Rotterdam kun je camperplaats 'Schiedam' vinden. Klik hier voor meer info over de camperplaats.

Image
- Rotterdam leent zich uitstekend voor een campertrip dichter bij huis!

Is er volgens jou nog een bijzondere bestemming die je mede-camperaars niet mogen missen in 2020? Laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de Facile-en-Route CampergidsenCamperstop-Advisor & Camperstop-App (Android & iOS) vind je alle bovengenoemde camperplaatsen en meer! Wil je echt niks missen? Like ons dan op Facebook en meld je aan voor de Camperstop-nieuwsbrief!

Image

No item found!