fbpx
camperreis Groot-Brittannië

Bezoek de mooiste UNESCO werelderfgoederen van Groot-Brittannië met de camper

Tijdens een camperreis door Groot-Brittannië is het een echte aanrader om het prachtige UNESCO Werelderfgoed te bezoeken. Zo waan je je onder andere in sferen van de industriële tijd, voel je je net een tovenaar in Durham, waar Harry Potter deels is opgenomen, en word je volop omringd door groen bij de Kew Gardens. Genoeg afwisselend UNESCO werelderfgoed om te bezoeken dus wanneer je met de camper naar Groot-Brittannië gaat! De meest bijzondere Britse werelderfgoederen staan hieronder voor je op een rijtje.

Derwent Valley fabrieken

In de prachtige Derwent Valley vind je een uitgestrekt gebied vol met katoenfabrieken, ook wel cotton mills genoemd. In de tijd van de industriële revolutie was dit gebied erg belangrijk vanwege de vele werkgelegenheid voor arbeiders. Deze fabrieken staan vooral bekend om het Arkwright-systeem, genaamd naar de Britse uitvinder Richard Arkwright. Hij bedacht een door water gedreven systeem waardoor nog meer geproduceerd kon worden. De allereerste fabriek met dit systeem is te bezichtigen in Cromford Mill. Door de fabriek kun je een rondleiding krijgen en alles leren over het watersysteem en de industriële revolutie. Ook Masson Mills is een bekend punt in Derwent Valley, dit is namelijk de meest complete katoenfabriek. Hier vind je dan ook een textielmuseum waar je verschillende oude machines uit de fabriek kunt bekijken.

Het hele UNESCO gebied loopt van Derby tot Matlock Bath en bevat 867 gebouwen. Je zult ze dus vermoedelijk niet allemaal bezoeken tijdens je camperreis door Groot-Brittannië, het is dan ook zeker aan te raden om een eindje te rijden door het gebied zonder een bestemming te hebben: je komt vast en zeker prachtige plekjes tegen! De omgeving is ook perfect om een fijne wandeling te maken over de vele heuvels en door de bossen.  

Derwent Valley ligt nabij York. Hier kun je overnachten bij boerderij Bleak House Farm.

Koninklijke botanische tuinen in Kew

De Kew Gardens, zoals deze botanische tuin ook wel genoemd wordt, is één van de grootste botanische tuinen van de wereld en daarom misschien ook wel één van de meest imposante die je ooit zult zien. De tuin staat erom bekend veel te doen op het gebied van wetenschap, onder andere door het herbarium waar je een grote bibliotheek vindt. In de tuinen kun je een goede wandeling maken, want deze zijn zo’n 326 hectare groot! Ook vind je er volop bos en verschillende meren. Door de verscheidenheid aan planten zul je tijdens een wandeling steeds verrast worden met nieuwe geuren en kleuren van de vele verschillende planten. Een bijzonder punt tijdens je wandeling vind je bij de Japanse tuin, want hier staat de Treetop Walkway. Vanaf hier toren je hoog boven de bomen van de tuinen uit en heb je dus een prachtig uitzicht! Daarnaast kunnen kunstliefhebbers hier hun hart ophalen. Zo zijn er verschillende kunstgalerijen en staan er in de tuinen verschillende kunstwerken. Onder andere Temperate House is een oogappeltje, dit is het grootste glazen huis dat in de tuinen staat. De botanische tuinen bestaan dus niet alleen maar uit planten, maar zijn juist een prachtige mix van natuur, cultuur en kunst!

Vanaf de camperplaats bij horecagelegenheid The Black Horse zit je in ongeveer 50 minuten bij de botanische tuinen.

Het Verenigd Koninkrijk zit ook vol met prachtige locaties om te wandelen. Dit zijn drie van de mooiste gebieden voor natuurliefhebbers. 

Kew Gardens camper
- In de Kew Gardens vind je tal van planten en meertjes. 

Durham

In Durham vind je een prachtige kathedraal en kasteel, die beiden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijken. De kathedraal werd gebouwd aan het eind van de 11e eeuw en staat vandaag de dag nog bekend om zijn bisschop, wie een groot figuur is binnen de Anglicaanse Kerk. Hem zul je namelijk weleens kunnen zien wanneer er een koning of koningin gekroond wordt! Het kasteel is rond dezelfde tijd gebouwd als de kathedraal en prijkt op de top van de heuvel boven de stad. Dit geeft een prachtig gezicht wanneer je door de stad slentert, waar je vanaf alle kanten de kathedraal kan bewonderen. Dat het stadje regelmatig het decor vormt voor een kostuumdrama of fantasy film zal je niet verbazen tijdens je stadswandeling. Onder andere Harry Potter en Downton Abbey zijn hier opgenomen, dus wie weet spot je nog wel het decor van je favoriete Engelse serie/film! Ook de prachtige universiteit is bezienswaardig, want dit was de derde universiteit die in Engeland gesticht werd. Een bezoek aan Durham is goed te combineren met een stedentrip met de camper naar de bruisende havenstad Newcastle.

Vanaf horecagelegenheid Blenkinsopp Castle Inn is het ongeveer een uur en een kwartier rijden naar Durham.

Studley Royal Park & Fountains Abbey Ruins

De Fountains Abbey Ruins is een ruïne uit de twaalfde eeuw en is een bijzondere stop tijdens je camperreis door Groot-Brittannië. Doordat het vandaag de dag een ruïne is, geeft dit de abdij een mysterieus uiterlijk! Wanneer je door de ruïnes wandelt kun je je dan ook goed inleven in middeleeuwse sferen vanwege het robuuste uiterlijk van de ruïnes. Studley Royal Park omringt de ruïnes en hier vind je verschillende prachtige locaties. Zo vind je er een watermolen, wat het oudste gebouw is op het landgoed dat nog volledig intact is, een prachtige watertuin vol met meren en watervallen, en het landhuis Fountains Hall. Dit imposante gebouw is deels gemaakt van onderdelen van de ruïnes. Bijzonder is dat veel gebouwen van Studley Royal Park gebruikt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog om vluchtelingen op te vangen, wat nog een extra dimensie geeft aan je bezoek. Vandaag de dag kunnen bezoekers hier overnachten of trouwen.

In Barden overnacht je heerlijk in de natuur. Vanaf hier zit je in ongeveer drie kwartier bij de Studley Royal Park & Fountains Abbey Ruins.

Groot-Brittannië camper
- Bij de Fountains Abbey Ruins kom je volledig in middeleeuwse sferen. 

In de Facile-en-Route campergids Europa vind je zo’n 8.950 camperplaatsen in 27 Europese landen. In de gids zoek je gemakkelijk een camperplaats op in de buurt van jouw beoogde bestemming. Door handige symbolen waaraan je onder andere kunt zien of er sanitaire voorzieningen zijn, kun je gemakkelijk een camperplaats uitzoeken die aan jouw wensen voldoet. Tijdens een camperreis door Groot-Brittannië zorgt Brit Stops voor een unieke camperervaring. Hiermee kun je namelijk gratis bij meer dan 1000 aangesloten (boeren)bedrijven en pubs overnachten! 

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Brit Stops

Lidmaatschap Brit Stops

Overnacht gratis bij de ruim 975 aangesloten (boeren)bedrijven & pubs!

Gerelateerde artikelen

No item found!