fbpx
Spanje mooiste dorpen camper

Bezoek de mooiste dorpen van Spanje met de camper

Spanje barst van de prachtige dorpen. Ieder dorp heeft zo zijn eigen charme: het ene dorp kleurt prachtig roze of juist wit en het andere dorp heeft volop historie. De dorpen zijn nog niet overspoeld door toeristen waardoor je hier tijdens je camperreis kunt proeven van het authentieke Spaanse leven. Deze dorpen pronken allemaal op de lijst van Los Pueblos Más Bonitos de España en zijn dus een echte aanrader om te bezoeken tijdens je volgende camperreis naar Spanje!

Albarracín – Aragón

Het dorp Albarracín staat ook wel bekend als een Spaans dorp dat prachtig roze kleurt. Omringd door een bergachtig landschap heeft het dan ook een magisch uiterlijk! Het dorp is met een goede reden meerdere malen benoemd tot het mooiste dorp van het land. Wanneer je door het dorp slentert tijdens je bezoek met de camper, kom je het ene na het andere mooie doorkijkje tegen. Neem dus vooral de camera mee op pad! Ook de 14e-eeuwse stadsmuren zijn een bezoekje waard. Vanaf de muren heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Daarnaast is het Alcazar van Albarracín de moeite waard. Dit kasteel pronkt namelijk indrukwekkend op een rots! Je kunt het bouwwerk van binnen bezoeken tijdens een rondleiding. 

Met de camper kun je overnachten in Albarracín.

Spanje camper mooiste dorpen

- Albarracín kleurt prachtig roze!

Capileira – Andalusië

Capileira ligt in de Andalusische Barroncokloof. Deze kloof is onderdeel van het Spaanse Sierra Nevada gebergte, wat vertaald ‘besneeuwde bergketen’ betekent. Capileira is één van de vele witte dorpen die je in deze omgeving vindt. Vanaf het dorp kijk je dan ook uit op de andere witte dorpen Bubión en Pampaneira. Je kunt er tijdens je bezoek met de camper ook op uit voor een heerlijke wandeling door de bergrijke omgeving. Tijdens je wandeling kun je onder andere de Spaanse steenbok en het wild zwijn tegenkomen. In Capileira vind je onder andere het Museo Etnológico Pedro Antonio Alarcón waar je lokaal handwerk kunt bewonderen.

De dichtstbijzijnde camperplaats is Camping Orgiva.

Vertrek je graag in de winter richting Spanje om te genieten van de winterzon? Op deze camperplaatsen tikt de temperatuur nog regelmatig de 15 graden aan.
Spanje camper mooiste dorpen

- Capileira is onderdeel van het Sierra Nevada gebergte!

Ponte Maceira – Galicië

De befaamde Santiago de Compostela doorkruist het dorp Ponte Maceira. Tijdens je bezoek met de camper heb je dus een grote kans dat je pelgrims tegenkomt! De Ponte Vella is de bekendste bezienswaardigheid, een brug die over de rivier de Tambre loopt en uit de dertiende eeuw stamt. Het landhuis Balandrón is ook een pareltje om vanaf de buitenkant te bewonderen. Het huis is rond 1950 gebouwd en er is een grote tuin aanwezig. Vandaag de dag is het in privébezit.

Camperplaats Bertamirans ligt in de buurt van Ponte Maceira.
Spanje camper mooiste dorpen

- De Santiago de Compostela komt door Ponte Maceira. 

Tazones – Asturië

Tijdens je bezoek aan Tazones zul je heerlijk kunnen eten en drinken! Je geniet hier bijvoorbeeld van de lekkerste vers gevangen vis. Tazones staat vooral bekend om zijn kreeft. Bij je maaltijd kun je genieten van de lekkerste cider, want het dorp ligt midden in de Spaanse regio waar veel cider gemaakt wordt! Er zijn in deze omgeving dan ook verschillende sidrerias, ook wel ciderbars, en llagares, ciderkelders, die je kunt bezoeken. Je kunt er ook heerlijk wandelen in de omgeving. Zo is er een route die je langs bijzondere pootafdrukken van de dinosauriërs voert die hier vroeger leefden.

Overnachten kan onder andere op de gratis camperplaats in Gijón.

Chinchón – Madrid

Chinchón is een prachtig historisch dorp dat op steenworp afstand van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt. Een ideaal dorp om te combineren met een bezoek aan de Spaanse hoofdstad tijdens je camperreis door Spanje! Met name het Plaza Mayor is een aandachtstrekker, want deze wordt omringd door bijzondere middeleeuwse huizen met groene balkons. In Chinchón worden verschillende dranken gebrouwen, waaronder anisette – kraamanijs – en ginebra, ook wel gin. Er zijn veel likeurwinkels waar je deze dranken kunt kopen. Er zijn ook verschillende historische boerderijen uit de 18e eeuw waar je eeuwenoude wijnkelders kunt bewonderen.

Overnachten kan met de camper in Madrid of in het dorp Brea de Tajo.
Spanje camper mooiste dorpen

- Het Plaza Mayor van Chinchón is een echte aandachtstrekker!

Beget – Catalonië

In Beget vind je nog prachtige authentieke Spaanse huisjes van natuursteen en met houten balkons. Deze bewonder je tijdens een wandeling door he dorp. Onderweg kom je ook langs de kerk Sant Cristòfol, waar je een bijzonder beeld bewondert. ‘De Majesteit van Beget’ is een houten beeld van bijna twee meter hoog. In de buurt ontdek je het glooiende gebergte van het natuurgebied Les Cabeceras del Ter y del Freser. Ook het Molló Parc is een aanrader. In deze ‘dierentuin’ vind je volop dieren die van nature in de omgeving voorkomen, waaronder beren, berggeiten, wolven en damherten. Dit is vooral een aanrader wanneer je Beget bezoekt tijdens een camperreis met kinderen!

Je kunt overnachten met de camper in Castellar de n’Huch.

Laguardia – Baskenland

Laguardia is een prachtig middeleeuws dorp in de Spaanse regio Baskenland. Waar je ook bent, op de achtergrond pronkt altijd het indrukwekkende gebergte van de Sierra Cantabria. De stad staat bekend als de wijnhoofdstad van La Rioja Álavesa. Je kunt er dan ook verschillende bodega’s bezoeken waar je de lekkerste wijnen proeft. Maak je een wandeling door de omgeving, dan bewonder je ellenlange wijnranken met op de achtergrond weer het gebergte. Je komt ook de 13e-eeuwse muren tegen die het gehele historische centrum van het dorp omringen. Het dorp is ook te bezoeken tijdens de wijnroute La Rioja. De route is goed te rijden met de camper en voert je langs de lekkerste wijnlocaties van de Rioja.

In de buurt van Laguardia overnacht je in Eltziego bij Área de Barrihuelo.

Ontdek de mooiste locaties van het noorden van Spanje tijdens deze camperroute. Je reist van San Sebastian richting Santiago de Compostella en komt onderweg de mooiste Spaanse steden en landschappen tegen!

Briones – Rioja

Het dorp Briones ligt in de Spaanse Rioja en staat met name bekend om zijn wijnmuseum Fondación y Museo Dinastía Vivanca. Dit is het grootste wijnmuseum van Europa waar je onder andere alles leert over het verleden en de toekomst van wijn. Er zijn twee wijnhuizen waar je de lekkerste wijnen kunt proeven tijdens je bezoek met de camper. Briones ligt op een heuvel vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de Ebro en wijngaarden!

Overnachten kan onder andere op gratis camperplaats Labastida.
Spanje mooiste dorpen camper

- In Briones vind je het grootste wijnmuseum van Europa!

Peñíscola – Valencia

Peñíscola ligt op een schiereiland in de Balearische Zee. Het 13e-eeuwse kasteel is het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de stad en pronkt boven het dorp uit. De bekendste inwoner is misschien wel Paus Benedictus XIII, hij woonde hier van 1415 tot en met 1423. Je kunt in het kasteel nog verschillende overblijfselen van zijn verblijf vinden, waaronder een studiekamer. Ga je naar het dak van het kasteel, dan heb je een prachtig uitzicht op het centrum van Peñíscola en de zee!

In Peñíscola overnacht je met de camper onder andere bij Camper Park Los Pinos.
Spanje camper mooiste dorpen

- Peñíscola ligt op een prachtige locatie, namelijk op een schiereiland!

Gaat je reis richting de zonnige Spaanse kust, dan is deze gratis camperroute een aanrader! Je ontdekt hiermee de mooiste plekjes van Zuid-Spanje, van metropool Barcelona tot het romantische Sevilla.

Ontdek meer...

Consulentenweb
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

ANWB Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!
Espana discovery

España Discovery 2021-2022

Overnacht gratis met de camper bij honderden bodega’s & wijnboeren door heel Spanje.

Gerelateerde artikelen

No item found!